Dünyadan Futbol 25 yıl sonra Bebeto gibi sevindi

25 yıl sonra Bebeto gibi sevindi

19.06.2019 - 12:14 | Son Güncellenme:

Brezilya’nın İtalya’yı tek golle geçtiği maçta Marta ve Thaisa’nın gol sevinci, Bebeto ile Romario’nun efsane gol sevincini 25 yıl sonra tekrar futbolseverlerin huzuruna getirdi.

25 yıl sonra Bebeto gibi sevindi

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nda Brezilya’nın İtalya’yı 1-0 mağlup ettiği karşılaşmada takımının galibiyet golünü atan Sambacılar’ın forveti Marta, bir rekorun altına imzasını attı. Attığı bu golle Dünya Kupası’nda toplam gol sayısını 17’ye çıkaran deneyimli futbolcu Dünya Kupası tarihindeki en golcü futbolcu oldu.

Brezilya’nın golünde Marta ile takım arkadaşı Thaisa’nın gol sevinçleri, futbolseverleri 25 yıl öncesine götürdü. İki takım arkadaşı fileleri bulan vuruşun ardından öne geçtikleri golü, Bebeto ve Romario’nun 1994 Dünya Kupası’ndaki efsanevi gol sevincini taklit ederek kutladı. Yeni doğan çocuğa ithaf edilen bu gol sevinci, bu kez kadınlarca icra edildi.

Klose’yi de geride bıraktı

Marta sadece kadınlarda değil erkeklerde de rekoru geçti. Almanya Milli Takımı’nın unutulmaz ismi Miroslav Klose’ye ait olan 16 gollü bir dünya kupasında en çok gol atma rekorunu da geride bıraktı.

Yazarlar