Fenerbahçe 28 transfer, 4 hoca ve tarihi olaylar

28 transfer, 4 hoca ve tarihi olaylar

17.01.2020 - 08:00 | Son Güncellenme:

Damien Comolli dönemi Fenerbahçe’de sıkıntılı bir süreç olarak hafızalara kazındı. Fransız idareci ile Aykut Kocaman, Phillip Cocu, Erwin Koeman ve Ersun Yanal çalıştı, 28 farklı transfer yapıldı, kadro dışı, tarihi başarısızlıklar ve skandal gelişmeler yaşandı

28 transfer, 4 hoca  ve tarihi olaylar

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Fenerbahçe’de Damien Comolli dönemi sona ererken geride bırakılan 1.5 senede birbirinden farklı olaylar yaşandı. Daha çok sıkıntılı bir süreç olarak hafızalara kazınan Damien Comolli, “Farklı bir futbol kültürü inşa edeceğim. Bazı duvarlar yıkılacak” sözlerinin tam tersi bir görüntü çizdi.
Fransız idareci, göreve ilk başladığında takımın mevcut hocası Aykut Kocaman ile yolların ayrılması yönünde tavsiye verdi. Ardından referans olduğu isimler Phillip Cocu ve Erwin Koeman dönemlerinde sancılı bir süreç yaşandı, takım 17. sıraya kadar inerek tarihi bir başarısızlık elde edildi.
Son olarak Ersun Yanal’la çalışan Comolli, taraftarların çok sevdiği tecrübeli çalıştırıcının döneminde daha geri planda tutuldu. Öte yandan Aykut Kocaman’ın yardımcılarının gönderilmesi sürecinde basına sızdırılan iddialar çok konuşuldu. Hem kulüp hem de kamuoyuyu olumsuz şekilde yönlendiren haberlerin ardından Aatif, Dirar ve Volkan Demirel gibi önemli isimlerin kadro dışı kalma sürecindeki tutumları tepki topladı.
Kulüp personeli ve profesyonellerine karşı da zaman zaman sıkıntılı durumlar yaşayan Comolli, özellikle 3 farklı transfer dönemindeki 28 transferde hep çok tepki topladı.

Haberin Devamı

Dirar konusu
Başkan Ali Koç’un camiaya seslenişte Nabil Dirar’ın Avrupa Kupaları listesine olmadığını söylemesine rağmen Damien Comolli’nin bir gün sonra basın toplantısında bunun tam tersi söylemesi de Başkan Koç’u zor durumda bıraktı.

Burada Dirar yerine Ferdi’nin yazıldığı ancak genç futbolcunun listeye yazılması için kontenjana gerek olmadığı ortaya çıkmıştı. Burada yapılan idari hata daha sonra düzeltilse de bu durum kulüp içinde tepki çekti.

Yazarlar