Demir Grup Sivasspor "55. Yiğido" Roberto Carlos

"55. Yiğido" Roberto Carlos

25.07.2013 - 11:41 | Son Güncellenme:

Kariyerinde ilk teknik direktörlük deneyimini Sivasspor'da yaşayan Roberto Carlos, kurulduğu 1967 yılından bugüne dek geçen 46 yılda 2'si yabancı 54 teknik adamın görev yaptığı kırmızı-beyazlı ekibin ilk Brezilyalı çalıştırıcısı oldu

55. Yiğido Roberto Carlos

Kariyerinde ilk teknik direktörlük deneyimini Sivasspor'da yaşayan Brezilyalı Roberto Carlos, kırmızı-beyazlı ekibin tarihindeki 55. teknik direktörü oldu.

Haberin Devamı

Yolspor, Kızılırmak ve Sivas Gençlik kulüplerinin birleşmesiyle 1967 yılında kurulan Sivasspor'da, geçen 46 yılda 2'si yabancı 54 teknik adam görev yaptı.

Türk futbolunun efsane isimlerinden Lefter Küçükandonyadis ve Serpil Hamdi Tüzün'ün de bir dönem çalıştırdığı Sivasspor, yeni sezonda dünya futbolunun önemli isimlerinden Brezilyalı Roberto Carlos yönetiminde mücadele edecek.

Brezilya Milli Takımı ve Real Madrid forması altında çok önemli başarılara imza atan, bir dönem Fenerbahçe'de de top koşturan Carlos, kariyerinde ilk teknik direktörlük deneyimini yaşadığı Sivasspor'da görev yapan ilk Brezilyalı teknik adam oldu.

Tarihinde ilk kez 2004-2005 sezonunda teknik direktör İsmail Kartal yönetiminde Süper Lig'e yükselen ve Bülent Uygun döneminde 2007-2008 ve 2008-2009 sezonlarında şampiyonluk mücadelesi veren kırmızı-beyazlılar, Carlos ile yeni sezona büyük hedefler için hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Yiğidolar, tarihindeki 55'inci, Süper Lig'deki 7'nci teknik direktörü olan Carlos'un yönetiminde başarılı olarak Avrupa kupalarında yeniden mücadele etmeyi hedefliyor.