Şampiyonlar Ligi 6 günde çöküş

6 günde çöküş

07.03.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Son 3 yılın Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid, bu sezon büyük bir yıkım yaşadı. Eflatun-beyazlılar hem lig hem kupa hem de Avrupa’da 6 günde aldığı sonuçlarla yıkıldı

6 günde çöküş

Son yılların en kötü performanslarından birini sergileyen Real Madrid, lig ve kupanın ardından üç sezondur şampiyon olduğu Şampiyonlar Ligi’nde de devre dışı kaldı. İspanyol ekibi, bu sezon mart ayının henüz başında tüm kulvarlarda havlu attı.

Haberin Devamı

Real Madrid, Barcelona’ya karşı geçen hafta oynadığı iki El Clasico’da gol dahi atamadı. İspanya Kral Kupası yarı finali rövanşında 27 Şubat’ta ağırladığı Katalan ekibine 3-0 yenilen eflatun-beyazlılar, elenmekten kurtulamadı.

Sonrasında lider Barcelona’yı 2 Mart’ta La Liga’Da ağırlayan ve bu kez 1-0 yenilen Real Madrid, puan farkının 12’ye çıkmasıyla şampiyonluk yarışından koptu.

Madrid ekibi, son olarak Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turunda elenerek 6 günde mücadele ettiği 3 kulvarda da yarış dışı kaldı. Deplasmanda 2-1 kazandığı son 16 turunun rövanşında evinde Hollanda ekibi Ajax’a 4-1 kaybederek elenen Real Madrid, Şampiyonlar Ligi’ne de veda etmiş oldu. Real Madrid, 3 sezondur kazandığı ve son 8 sezonda en az yarı final oynadığı Şampiyonlar Ligi’nde bu defa hayal kırıklığı yaşattı. Şampiyonlar Ligi’nin 13 şampiyonlukla en başarılı takımı Real Madrid, 9 yıl sonra turnuvadan ilk kez bu kadar erken elendi.

Yazarlar