Milli Takım A Milli Erkek Basketbol Takımı ikinci antrenmanını yaptı

A Milli Erkek Basketbol Takımı ikinci antrenmanını yaptı

07.06.2016 - 14:28 | Son Güncellenme:

Filipinler'in başkenti Manila'da düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Elemeleri'nde mücadele edecek A Milli Erkek Basketbol Takımı, Antalya kampındaki ikinci antrenmanını gerçekleştirdi.

A Milli Erkek Basketbol Takımı ikinci antrenmanını yaptı

Türkiye Basketbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Gloria Sports Arena'daki sabah antrenmanı, başantrenör Ergin Ataman yönetiminde gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Yaklaşık iki saatlik antrenmanda ısınma hareketlerinin ardından ay-yıldızlılar, uzunlar ve kısalar olarak iki gruba ayrıldı. Bir grup bireysel çalışmak üzere halter salonuna giderken, salonda kalan grup ise şut çalışması gerçekleştirdi.

Milliler hazırlıklarını akşam yapacakları antrenmanla sürdürecek.

Analiz ve ölçüm programı başladı

Gloria Sports Arena Sporcu Sağlığı ve Performans Merkezi'nde kondisyoner Aydın Demirözü denetiminde oyuncuların analiz ve ölçümleri gerçekleştirildi.

Vücut kompozisyon analizleri, postür analizleri ve denge analizi içeren program, üç gruba ayrılan sporcuların her bölümü için yarımşar saat sürdü.

Programda tüm sporcuların vücut kompozisyonları BODPOD cihazı ile değerlendirildi. Bundan sonra üç boyutlu kamera ile postür analizi yapıldı. Ardından sporcular tek ayak ve çift ayak denge becerilerinin değerlendirildiği stabilometri testine girdi.

Haberin Devamı

Değerlendirme raporu teknik heyetle paylaşılacak

A Milli Erkek Basketbol Takımı Kondisyoneri Aydın Demirözü, testlerde birinci amaçlarının oyuncuların dünyada bilimsel olarak en son teknoloji ile ölçüm yapabilen cihazların yardımı ile vücut değerlerini tespit edip, eksikleri daha doğru öğrenmek ve güçlü yönleri daha net görmek olduğunu belirtti.

Yapılan bu testlerin sporcuların hem milli takım hem de kulüp takımlarında işlerine yarayacağını ve daha doğru çalışabilmelerine fırsat vereceğini vurgulayan Demirözü, şunları kaydetti:

"Dünya çapında geçerliliği çok yüksek ve çok kıymetli cihazlardan bahsediyoruz ve bunların ülkemizde bulunması bile mutluluk verici. Zaten çok özel bir tesiste kamp yapıyoruz. Bu sabah başladığımız testler uygulanarak, elde ettiğimiz değerler ışığında daha doğru bir yol haritası çizerek çalışmalarımıza devam edebileceğimize inanıyorum."

Yarın yapılacak olan yürüme analizlerinden sonra oyuncuların her biri için detaylı değerlendirme raporu hazırlanarak teknik heyet ile paylaşılacak.

Yazarlar