Demir Grup Sivasspor Aatıf'ın 16 golü hafif kaldı!

Aatıf'ın 16 golü hafif kaldı!

08.05.2014 - 12:12 | Son Güncellenme:

Sivasspor'un Faslı asıllı forveti Aatif Chahechouhe, Avrupa'nın önde gelen liglerindeki golcülerin gerisinde kaldı.

Aatıfın 16 golü hafif kaldı

Spor Toto Süper Lig'de gol krallığı yarışında 16 golle ilk sırada bulunan Sivasspor'un Faslı asıllı forveti Aatif Chahechouhe, Avrupa'nın önde gelen liglerindeki golcülerin gerisinde kaldı.

Spor Toto Süper Lig'de 32 maçta attığı 16 golle gol krallığı listesinde ilk sırada yer alan Aatif, İngiltere Premier Lig, İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga), Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga), İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) ve Fransa Birinci Futbol Ligi'nde (Ligue 1) gol krallığına en yakın adayların arkasında yer alıyor.

La Liga'da gol krallığı koltuğunda oturan Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo ile İngiltere Premier Ligi'nin en golcü ismi Liverpoollu Luis Suarez, Süper Lig'in en skorer futbolcusu Aatif'i neredeyse ikiye katladı. Uruguaylı forvet Suarez 32 lig maçında, Ronaldo ise La Liga'da bu sezon çıktığı 29 karşılaşmada rakip fileleri 31 kez sarstı.

İngiltere Premier Lig'de Suarez'i gol krallığı yarışında takip eden futbolcular Daniel Sturridge (21 gol), Yaya Toure (19 gol), Sergio Aguero (17 gol) ve Wayne Rooney (17 gol) de Aatif'i geride bıraktı.

La Liga'da Ronaldo ile gol krallığı yarışı veren Lionel Messi (28 gol), Diego Costa (27 gol) ve Alexis Sanchez (18 gol) de Spor Toto Süper Lig'in gol krallığına en yakın oyuncusu Sivassporlu Aatif'ten daha fazla gol sevinci yaşadı.

- Ligue 1

Haberin Devamı

Fransa'da ise Paris Saint-Germain'in İsveçli futbolcusu Zlatan Ibrahimovic, Ligue 1'de gol krallığının en güçlü adayı konumunda.

Fransa'da 30 maçta 25 gol atan Ibrahimovic, sezonun bitimine iki hafta kalan en yakın takipçileri Edinson Cavani, Andre-Pierre Gignac ve Vincent Aboubakar'ın 9 gol önünde ilk sırada yer alıyor.

- Serie A

İtalya'da UEFA Avrupa Ligi'ne katılma mücadelesi veren Torino takımından Ciro Immobile, Serie A'da gol kralı unvanına en yakın isim durumunda.

Serie A'da görev aldığı 32 maçta 21 kez gol sevinci yaşayan 24 yaşındaki İtalyan futbolcu Immobile'yi, 19'ar golü bulunan Luca Toni ve Carlos Tevez takip ediyor.

- Bundesliga

Almanya'da ise gol krallığı için kıyasıya bir yarış bulunuyor. Ligde 18'er kez rakip fileleri havalandıran Bayern Münihli Mario Mandzukic (29 maç) ve Borussia Dortmundlu Robert Lewandowski (32 maç ) gol krallığını paylaşıyor.

Bundesliga'da Mandzukic ve Lewandowski'yi 16'şar golle Marco Reus, Adrian Ramos ve Josip Drmic izliyor.

Yazarlar