Galatasaray AB statüsüne G.Saray engeli

AB statüsüne G.Saray engeli

21.06.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’de bu konuyla ilgili başvuruyu Giunti için Beşiktaş yapmıştı. Ancak hem Türkiye Futbol Federasyonu hem de Tahkim Kurulu’nda reddedildi. O dönemde TFF’nin başında G.Saraylılığı ile bilinen Haluk Ulusoy, Tahkim’in başında ise G.Saray Divan Kurulu üyesi Türker Arslan vardı

AB statüsüne G.Saray engeli

EFE ERDOĞDU

Haberin Devamı

TÜRKİYE FUTBOL Federasyonu’nun yabancı oyuncu sayısıyla ilgili olarak yeni sezonda uygulamaya sokacağı 6+0+4 sistemine en çok itiraz eden kulüplerin başında Süper Lig’de son iki yılın şampiyonu G.Saray geliyor. Yeni hayata geçirilecek sistemde 4 yabancı oyuncunun tribünde oturacak olmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden sarı-kırmızılılar mevcut 6+2+2 sisteminin devam etmesini ya da AB statüsündeki futbolcuların yerli sayılmasını istiyor. Kararın değişmemesi durumunda ise G.Saraylı oyuncular TFF’ye bireysel olarak başvurmaya hazırlanıyor.

ANELKA’YA DA RET
İSPANYA’DA Nihat Kahveci, Real Sociedad’a transfer olduğuğunda AB statüsünde sayılması için yaptığı başvurularda önce İspanya Federasyonu sonra da Spor Mahkemesi’nde sonuç alamazken, konuyu Avrupa Adalet Divanı’na taşımış ve haklı bulunmuştu. Türkiye’de ise Haluk Ulusoy’un başkanlık yaptığı 2003-04 dönemde Beşiktaş Giunti için, Levent Bıçakçı’nın başkanlığında (2004-05) ise F.Bahçe Anelka için AB statüsünde oynama talebinde bulunmuştu. Her iki başvuru da hem yönetim kurulları tarafından geri çevrilmiş hem de kulüplerin Tahkim Kurulu’nda başvuruları da reddedilmişti.
İŞİN ilginç tarafı ret kararının çıktığı Giunti başvurusunda TFF’nin başında G.Saraylılığı ile bilinen Haluk Ulusoy, Tahkim’in başında ise G.Saray Divan Kurulu üyesi Türker Arslan bulunuyordu.

Yazarlar