Galatasaray AB’ye ilk engel yine G.Saray’dan

AB’ye ilk engel yine G.Saray’dan

13.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş’ın 2003-04’te Giunti’nin yerli sayılması için yaptığı başvuruyu reddeden TFF’nin başında G.Saraylı Haluk Ulusoy, Tahkim’in başında ise G.Saray Divan Kurulu üyesi Türker Arslan vardı

AB’ye ilk engel yine G.Saray’dan

TFF'nin yabancı sayısında 6+0+4 sisteminin geçerliği olacağını ve Türkiye’nin AB üyesi olmaması nedeniyle AB statüsündeki oyuncuların yerli sayılamayacağını duyurmasının ardından harekete geçen G.Saray’ın önünde daha önce yine G.Saraylılar’ın yarattığı bir engel var. Sarı-kırmızılılarda dün AB vatandaşı olan Drogba, Sneijder, Elmander, Eboue, Amrabat, Dany ve Riera Türk statüsünde sayılabilmek için TFF Tahkim Kurulu’na başvurdu. Ancak bu Türkiye Futbol Federasyonu’na bu konuyla ilgili yapılan ilk başvuru değil.

Haberin Devamı

DUBLE RET!
Daha önce Haluk Ulusoy’un başkanlık yaptığı 2003-04 dönemde Beşiktaş, Giunti için, Levent Bıçakçı’nın başkanlığında (2004-05) ise F.Bahçe, Anelka için AB statüsünde oynama talebinde bulunmuştu. İki başvuru da hem yönetim kurulları tarafından geri çevrilmiş hem de kulüplerin Tahkim Kurulu’nda başvuruları da reddedilmişti. İŞİN ilginç tarafı oybirliği ile ret kararının çıktığı Giunti başvurusunda TFF’nin başında G.Saraylılığı ile bilinen Haluk Ulusoy, tahkimin başında ise G.Saray Divan Kurulu üyesi Türker Arslan vardı.

‘Anelka başvurusunun mürekkebi kurumadı’

F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım da geçtiğimiz günlerde AB statüsüne destek vermesini isteyen kulüpleri şu yanıtla geri çevirmişti:

Haberin Devamı

“Bizim Anelka’nın AB statüsünde sayılması için yaptığımız başvurunun mürekkebi bile daha kurumadı. Bize karşı duran kulüplerin itiraz yazıları da federasyonda duruyor. Gitsin baksınlar hangi kulüpler yapmıştı. Reddeden tahkim kurulu başkanının ve üyelerinin de kim olduğuna baksınlar.”

(Gazetevatan)

Yazarlar