Galatasaray ABD sendromu!

ABD sendromu!

11.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sezon başında alınan De Jong'da fiziksel bir problem yaşanmadığı sadece mantalite olarak Amerikan Ligi'nde kaldığı belirtildi.

ABD sendromu

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Cim-Bom’a geldiğinden bu yana takıma ayak uyduramaması, fiziksel bazı sorunlarla yorumlanan Nigel de Jong’un yumuşak futboldan kurtulamadığı ortaya çıktı. Türkiye’de kontağa (İkili mücadele) dayalı futbola ayak uyduramayan Hollandalı için özel program hazırlandı.

Amerika (MLS) Ligi’nde Los Angeles’ta forma giyen, sezon başında Galatasaray’a gelen Nigel de Jong, aradan haftalar geçmesine karşın takıma henüz katkıda bulunamadı. Saha içi sertliği ve agresifliği ile bilinen De Jong’un, Amerika gibi yumuşak bir ligden sonra Türkiye’ye adaptasyon sorununu çektiği ifade edildi. ABD sendromundan kurtulması beklenen oyuncu için özel program hazırlandı.
Ligde sadece Kayseri maçında sonradan oyuna giren, burada da dizinden sakatlanarak oyunu terk eden Hollandalı yıldızın kilo fazlası bulunduğu iddia edilmişti. Ancak yapılan kontrollerde De Jong’un kilo fazlası bir yana, vücut yağ oranın çok düşük olduğu ve takımdaki en iyi 6. isim olduğu ortaya çıktı.
Hollandalı futbolcunun teknik kadro tarafından tespit edilen sorunu fiziksel değil, tamamen psikolojik... Amerikan MLS Ligi’nde kontak (ikili mücadele) futbolun oynanmadığı, De Jong’un tek handikapının bu futbol anlayışından uzak kalması olduğu bildirildi.
Amerika’da güce dayalı, futbolcular arasında sertlik ve mücadelenin ön plana çıkmaması yüzünden De Jong ile görüşen Riekerink ve ekibinin, “Türkiye Ligi MLS’ten çok farklı. Burada saha içi kontak sürekli vardır. Kaldı ki senin bölgen sürekli ikili mücadele gerektiren bir mevki” uyarısında bulunarak, Hollandalı futbolcunun Türkiye’deki futbol anlayışına bir an önce uyum sağlamasını istedi.
Diğer taraftan tedavi sürecinde sona gelen De Jong’un bugün veya en geç yarın takımla beraber antrenmanlara çıkması bekleniyor.