Basaksehir Abdullah Avcı: "Maç kaybettik, şampiyonluk değil"

Abdullah Avcı: "Maç kaybettik, şampiyonluk değil"

15.04.2018 - 22:50 | Son Güncellenme:

Başakşehir'in hocası inancını koruduğunu söyleyerek, yarıştan kopmadıklarını kaydetti. Avcı, "Kaybettiğim bir şey yok, bu final değildi. Maç kaybettik, şampiyonluk değil" dedi

Abdullah Avcı: Maç kaybettik, şampiyonluk değil

Başakşehir'in hocası inancını koruduğunu söyleyerek, yarıştan kopmadıklarını kaydetti. Avcı, "Kaybettiğim bir şey yok, bu final değildi. Maç kaybettik, şampiyonluk değil" dedi

Haberin Devamı

Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, kaotik bir maç oynandığını söyledi. Baskılı bir ortama çıkacaklarını bildiklerini söyleyen Avcı, "Maç öncesi düşüncelerimiz, planlarımız neydi söyleyeyim. Galatasaray içeride, ortam ve seyirci ile baskıyla başlayacaklardı ya da kaybettikleri anlarda hemen kapacakları toplar vardı. Bunları nasıl kırarıza baktık.

Düşen topları daha fazla topladık, bizden daha fazla topa sahip oldular ve şut attılar. İkinci ve üçüncü bölgede atakları doğru sonuçlandıramadık. Atanın kazanacağı maçtı. Mariano müthiş vurdu. Kaotik bir maçtı. Bazen böyle maçlar var. Tekrar döndürebilirdik. 3. bölgede sonuçlandıramadık"dedi. Hakemin kararlarına yorum getiren tecrübeli hoca, "Yediğimiz ikinci gol elle idi, hakem görmeyebilir. Darbeler var, fauller görmeyebilir. Hakemin, hocanın temiz yüzü var. Bunu hakemin yüzüne de söyledim. Burada baskı her türlü var, açılımı biliyorsunuz. Oluşturulan baskı insanları hataya itiyor. Maç kaybettik, şampiyonluğu kaybetmedik" diye konuştu.

Haberin Devamı

Şampiyonluk umudundan bahseden Avcı, "Ben çok inanıyorum. Bir maç kaybettik. Kaybettiğim bir şey yok. Final kaybetmedik, sonuna kadar gidecek. Kayserispor maçı da değerli. Fenerbahçe de yarışın içinde. Galatasaray'ı bekler miydiniz Gençlerbirliği'ne kaybedecek diye. Biz oyunumuza sadık kalıp, saygın bir takım olmaya devam edeceğiz" yorumunda bulundu.

'Her yerde aynı'

Arda ve Emre konusundaki tartışmalara açıklık getiren Abdullah Avcı, "Arda ve Emre bu tür maçları, hem ligde hem de uluslarası seviyede çok oynadılar. Sadece akılları oyunda olsun tavsiyesini verdim. Baskı çok olduğu için Türkiye'de her yerde bu durumu yaşıyorlar. Milli takım formasını defalarca sayısal olarak çok giymişler. Saygıyı hiçbir şekilde kaybetmemek gerekiyor. Onların işleri kolay değil. Emre ve Arda, biri koridorda diğeri sahada sarı kart gördü. Her şeyi düşünerek iç orta sahaları çıkardık. Hem de oyuna bir hamleydi düşüncemiz" ifadelerini kullandı.

Rakibe teşekkür

Abdullah Avcı, hem Galatasaray hem de Fenerbahçe'nin kendilerine göre sistem belirlediğini söyledi. Rakiplerin kendilerine saygı duyduğunu dile getiren Avcı, "Bizi ciddiye aldıkları için teşekkür ederiz, Fenerbahçe maçında da oldu. Merkezde sert bir sistem kurmak, bize göre plan yapıldığını gösteriyor. Baskılı oynayacaklardı. Arkaya atılan toplar için Denayer tercihi normaldir. Rakibin hocasının tercihi. Bize değer verdikleri için de teşekkür ederiz" dedi.

Haberin Devamı

Yazarlar