Trabzonspor ‘Acil 200 milyon lazım’

‘Acil 200 milyon lazım’

22.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, ekonomik ve sportif anlamda tam bir çöküş dönemi içinde olduklarının altını çizdi, “Biz adımlarımızı buna göre atmalıyız. Kulübümüzün acilen 200 milyon liraya ihtiyacı var” dedi

‘Acil 200  milyon lazım’

Bordo-mavili kulübün yeni Başkanı Muharrem Usta, Hami Mandıralı için düzenlenen imza töreninde çok çarpıcı tespitlerde bulundu. Yaklaşık bir ay önce göreve geldiklerini hatırlatan Başkan Usta, “Kulübün hem ekonomik hem finansal durumunu, idari yapısını anlamaya çalışıyoruz. Trabzonspor’un içinde bulunduğu durum gerçekten iyi tahlil edilmeye muhtaç” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ekonomik ve sportif anlamda çok kötü bir durumda olduklarını kaydeden Usta, “İçinde bulunduğumuz durumun adı çöküş dönemi. Hatta ben buna ‘büyük çöküş’ diyorum. Altını çiziyorum, içinde bulunduğumuz durum çöküş dönemini andırıyor. Bundan sonraki adımları buna göre atmalıyız. Oyunculara, bonservislerine, sözleşmesi feshedilmiş oyunculara verilmiş ödeme planlarına, menajerliik ücretlerine göre, kulübümüzün acilen 200 milyon Türk lirasına ihtiyacı var” dedi.

‘UEFA kapısındayız’

Muharrem Usta kadrodaki oyuncuların ekonomik durumlarıyla ilgili bilgiler de verirken şöyle devam etti:

“Malouda’nın 19 milyon lira, Bosingwa 20 milyon lira, Janko 22 milyon lira, Constant 28 milyon lira. Sadece bu dört oyuncu 90 milyon lira. Bunlar da olmadı yeni oyuncular aldık. Douglas, N’Doye, Marin... Sadece üçünün maliyeti 66 milyon lira. Hepsini toplayın dev çöküntünün işareti bunlar. Trabzonspor’u böyle devam ettiremezsiniz. Olmadı yenisi, olmadı yenisi. O zaman sonuç bu işte. UEFA kapılarındayız. Bir kulüp gerçek bir scout ekibi yoksa bunun bedelini ödemeye mahkumdur. Kulüp dev bir sorunla karşı karşıya. Asla acele etmeyeceğiz ve asla bu hataları tekrarlamayacağız. Devre arası mümkünse transfer yapmayacağız.”