Mesaj veren mağlubiyet

Haberin Devamı

Türkiye’nin en pahalı iki kadrosunun büyük mücadelesi vardı Türk Telekom Arena’da. Fenerbahçeli futbolcular rölanti oynamada başarılı olamadılar. Maçtan önce tahmin ettiğim gibi maç ne zaman berabere olsa, oyunu çok geride kabul ederek Galatasaraylı futbolcuların çok rahat pas yapmasına izin verdiler. Galatasaray gibi bir takıma kendi ceza sahanızın önünde 7-8 pas yaptırırsanız, her dakika kalenizde gol pozisyonuyla karşılaşırsınız.
İlk Galatasaray golüne kadar sarı-kırmızılılar gol atacaklarını defalarca anons ettiler. Fenerbahçeli futbolcular ne zaman yenik duruma düşseler oyunda dengeyi yakaladılar, ama mühim olan bunu maç berabereyken yapmaktı.
Meireles maçın hayal kırıklığıydı. Belki derbinin önemini tam anlayamadı, belki gününde değildi. Ama şu bir gerçek ki; mağlubiyette etkisi oldu. Caner de bekleneni veremeyince Sow ileride hem yalnız kaldı, hem de fazla enerji harcadı.
Galatasaray’a gelince kontrollü oynayarak maçı riske etmediler ve haklı bir galibiyet aldılar. Hamit ve Selçuk göze batan isimler olurken, Melo da görevini fazlasıyla yaptı. Burak-Umut ikilisinin kapalı defanslara karşı yeteneklerini göstermeleri zaten kolay değil, ama Selçuk aldığı faulle galibiyeti getiren isim oldu.
Son olarak baskılı oynayan Fenerbahçe’nin yaptığı üç değişiklikten sonra, baskı kuramaması ve oyundan düşmesi, bence çok net mesajlar verdi. Ne kadar süratli olurlarsa olsunlar, Stoch ve Krasic hiç katkı yapamadı. Fenerbahçe’nin çok acil bir 10 numaraya ihtiyacı var. Eğer bu maç bu ihtiyacın karşılanmasına sebep olacaksa, sezon sonu için hayırlı bir mağlubiyet olur.