İngiltere Premier Lig Ada’da yeni kriz

Ada’da yeni kriz

12.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz aylarda Sam Allardyce skandalı ile çalkalanan İngiliz futbolu, yepyeni bir soruşturma ile sarsıldı. Telegraph gazetesi bir rüşvet olayını daha açığa çıkarıp, Londra polisine deliller sundu.

Ada’da yeni kriz

Avrupa futbolunun en önemli ülkesi olarak gösterilen İngiltere, Premier Lig’deki bir krizle daha karşı karşıya kaldı. Geçtiğimiz aylarda önce İngiltere Milli Takım Menajeri Sam Allardyce’ın görüntü kayıtları ardından Hasselbaink başta olmak üzere bazı menajerler hakkında başlayan rüşvet soruşturması patlak vermişti.

Haberin Devamı

Şimdi ise yeni bir sorun kapıya dayandı. Telegraph gazetesi bir kez daha yeni bir olayı ortaya çıkardı. Buna göre Premier Lig’de yer alan birçok yönetici ve teknik direktör hakkında soruşturma başlatıldı.

Londra Polis Merkezi’nden yapılan resmi açıklamada, soruşturma doğrulandı. Londra polisi bir rüşvet probleminin olduğunu belirtip, “Bütün dedektifler ve polisler, Daily Telegraph gazetesi tarafından sunulan bilgi ve bulguları incelemektedirler. Bu olayın Sam Allardyce dosyası ile hiçbir ilgisi yoktur. Yeni bir rüşvet soruşturmasıdır” ifadelerini kullandı.

Öte yandan açıklamada, herhangi bir tutuklamanın şu anda olmadığı ve sadece araştırmalar yapıldığı kaydedildi. Dosyanın gizliliği açısından kulüp ismi ve oyuncu adları yayınlanmadı.

Haberin Devamı

Üçüncü operasyon

Daily Telegraph, son 3 ayda 3. bir rüşvet operasyonunda başrolü oynadı. İngiliz gazete özel olarak kurduğu bu ekip ile beraber birçok gizli olayı açığa çıkardı.
Önce Sam Allardyce krizi ile İngiltere futbol tarihinin en önemli olaylarından birine imza atıldı. Ardından Jimmy Floyd Hasselbaink başta olmak üzere alt liglerdeki rüşvet skandalları gündeme getirildi.
Son olarak da Avrupa’nın zirvesi Premier Lig’deki skandallarla ilgili Londra polisi bilgilendirildi.

Yazarlar