Galatasaray ADA VAPURU!

ADA VAPURU!

16.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Maçın hemen başında Elmander ile öne geçen, Amrabat ile farkı ikiye çıkaran Galatasaray, ev sahibinin devre biterken 10 kişi kalmasından sonra iyice rahatladı. İkinci yarı Burak Yılmaz ve Umut Bulut ile iki gol daha bulan sarı-kırmızılı ekip, Şampiyonlar Ligi öncesi moral depoladı

ADA VAPURU

Galatasaray belkide sezonun en zorlu 90 dakikalarından birini oynayacaktı dün gece! Tabii kağıt üzerinde ‘beklenen’ durum buydu. Milli takım arası ve Selçuk-Hamit gibi üst düzey oyuncuların yaşadığı travma ister istemez olumsuz yansıyabilirdi. Üstelik de 4 gün sonra Manchester United maçı vardı. Yıllar sonra Şampiyonlar Ligi arenasına çıkacak sarı-kırmızılılarda herkesin gündeminde ister istemez bu randevu vardı. Bütün bunlar yetmezmiş gibi maç gecesi Hamit hastalandı. Galatasaray’ın geçen yıl şampiyon olurken yenemediği tek takımın da Mehmet Özdilek’in ekibi olduğu hafızalardaydı...

Haberin Devamı

Yine de Galatasaray’ın bu handikaplarını aşacak potansiyeli ve takımından maksimum şekilde yararlanan bir hocası vardı. Üniversite stadında adeta bir profesör gibi elindeki malzemeyi kullandı. Galatasaray da bu eğitim alanında zor anlarda nasıl kazanılırın dersini verdi bir anlamda.
Ama ilk golün hazırlanışını kimse tahmin edemezdi. Asisti yapan Amrabat da! Dakikalar 10’u gösterdiğinde Koray’ın kontrolsüzlüğü sonrası kazanılan taç atışı golle sonuçlandı. Amrabat uyanık davrandı ve çabuk kullandı.

Elmander de plasesi ile perdeyi açtı. Buna rağmen yavan bir oyun vardı sahada. Uyandırma servisi devreye girdi. Amrabat ilk yarının sonunda topu sürdü sonra da sol ayağıyla takımını rahatlatan golü attı.
Muslera’nın kaval kemiğine basan Isaac de atılınca, ikinci yarı mutlak Aslan hakimiyeti vardı. Elmander’in yerine giren Burak hemen hemen bütün pozisyonların içindeydi. Kendi kalesindeki de dahil!
51’de direğe takılan Burak, 55’te bu kez frikikten bir Ronaldo golü attı. 64’te ise ters kafasında bu kez direğe çarpan top onun için de şans oluyordu. Sonra Aydın ve Yekta birer tane net fırsatı harcadı. Amrabat ve Burak’ın şutlarında ise kaleci Ndjock başarılıydı. Son dakika ise Umut’a piyango vurdu.
Burak-Amrabat Antalya savunmasını yere sererken, boş durumdaki Umut biraz da şansıyla perdeyi kapatan isim oldu.

Haberin Devamı

MAÇIN ADAMI

Amrabat

Amrabat farkını ve kalitesini hissettirmeye başladı. Bursa maçında 3 puanı getiren Faslı dün de 1 gol 1 asistle yıldızlaştı.

KIRILMA NOKTASI

Devrenin sonu

İlk yarının sonunda Amrabat’ın kişisel yeteneği ile ağlara gönderdiği top ile M.Park Antalyaspor’un morali altüst oldu. 1 dakika sonra da Isaac’ın kırmızı kart görmesi ile Galatasaray çok rahatladı.

Yazarlar