Skorer Ada'da tarihi buluşma

Ada'da tarihi buluşma

20.08.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ın unutulmaz isimleri Alpay için Leicester'da bir araya geldi. Milne, Rıza Çalımbay ve Ali Emeç, yıldız futbolcuya moral verdi

Adada tarihi buluşma




Biri, yarın çok önemli bir lig maçına çıkacak olmasına rağmen, işini gücünü bırakıp Newcastle'dan gelmişti. Biri Birmingham'dan gelmiş, takımının kampındaydı. Biri antrenörlük eğitimi için İngiltere seferindeydi, diğeri Türkiye'den gelmişti. Hepsi yıllar önce aynı takımın vazgeçilmez emektarıydı.
Hepsi tanıdığımız, Beşiktaş formasıyla tanıdığımız isimler:
Gordon Milne, Alpay Özalan, Rıza Çalımbay, Ali Emeç.
Adeta Beşiktaş pilav günü !

Miliyet tanık oldu
İngiltere Süper Ligi'nin ilk Türk futbolcusu Alpay Özalan'ın ilk maçı için destek vermeye kalkıp gelmişlerdi. Sadece Milliyet'in tanık olduğu tarihi buluşmada bir ara gözler nemlendi. "Ne günlerdi o günler" diye Türkiye'deki şampiyonluk yılları, Beşiktaş'ın altın yılları anımsandı. Anılar tazelendi.
Gordon Hoca "Bak oğlum" diye nasihat ediyordu Alpay'a: "Sen buralara layık bir oyuncusun. Hiç heyecanlanma. Sabırlı ol, burada çok iyi bir yer edineceksin. Sen bu işin altından kalkarsın. Sinirlerine hakim ol. Acele etme. Herkes seni el üstünde tutacak."

"Aslan gibisin"
Eski kaptanı "Atom Karınca" Rıza Çalımbay da "Aslan gibisin maşallah" diye moral verdi Alpay'a. "Sen burada rahat oynarsın. Hepimiz dualarımızla arkandayız. Buraları sallayacaksın."
Gordon'lu yılların emektar antrenör yardımcısı Ali Emeç de eski talebesi Alpay'ı yalnız bırakmamıştı bu "siftah" gününde. Hep beraber eski günleri yad ettiler. Hepsi de gelecek için umut verdiler birbirlerine.
Gordon Milne, Türkiye anılarını, Alpay Aston Villa'daki ilk günlerini anlatırken, yanlarına gelen taraftarlar imza almak için çırpınıyorlardı Gordon'dan, Alpay'dan..
Aston Villa Teknik Direktörü John Gregory geliverdi yanlarına. İngilizce öğrenmek ve antrenörlük bilgisini geliştirmek için burada bulunan Rıza ile tanıştı ve ilk sözleri şu oldu:

"Yardıma hazırım"
"Avrupa 2000'de sizin yarı final oynamanız üzerine bahse girdim. Çok iyi takımdınız. Tebrik ederim. Buralarda her türlü yardımı yapmaya hazırım."
İngiltere'ye eski Beşiktaş şöhretlerinin çıkarması Leicester City - Aston Villa maçı vesilesiyle Leicester'da işte böyle yaşandı. Türk futbolcusu, hocası, eski yabancı hocasıyla İngiltere'ye çıkarma yapmıştı.

Yazarlar