Fenerbahçe ADALET İÇİN OMUZ OMUZA

ADALET İÇİN OMUZ OMUZA

24.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçeliler takımlarının uğradığına inandıkları haksızlık için yollara düşmüşlerdi. Peki Beşiktaşlı ve Galatasaraylılar’ı yola döken neydi? Onların da yanıtları sarı lacivertli taraftarlar ile aynıydı: “Haksızlıklara karşı, adalet için buradayız.”

ADALET İÇİN OMUZ OMUZA

Anıtkabir dün binlerce Fenerbahçeli tarafından sarı-laciverte boyandı. Fenerbahçe’nin şike dosyasında adil yargılanmadığını savunan sarı-lacivertliler dün Türkiye’nin farklı noktalarından “Türkiye için adalet, Fenerbahçe için adalet” ve “Adalete fener yak” sloganıyla Ankara’ya akın etti.
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçeli yöneticilerle birlikte CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, İşçi Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Levent Kırca, Vardiya Bizde Grubu da sarı lacivertlilerin yürüyüşüne katılarak, destek verdiler. İstanbul’dan sabah 07.30’da otobüslerin hareket etmesi ile başlayan etkinliğin her anı bir şenlik havasında geçti.
Ankara Fenerbahçeliler Derneği tarafından düzenlenen yürüyüşe İstanbul’dan gidenler, sabah saat 07.00’de Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nun önünde toplanmıştı. Sarı laciverte bürünmüş Fenerbahçeliler 30’u aşkın otobüsle yola çıkmak için erkenden stada gelmiş, otobüslerin kalkmasını bekliyorlardı. Gelenler arasında genç-yaşlı, kadın-erkek ve hatta Beşiktaşlılarla Galatasaraylılar da vardı. Kalabalık otobüslere sığmakta zorlandı. Onlarca otobüste tek bir boş yer bile yoktu. Uzun süre kendimize bir yer bulabilmek için uğraştık. 3 ayrı otobüse bindik, yer bulamadan indik. Sonunda “Sabahlayan Tayfa” adlı taraftar grubunun otobüsünde kendimize yer bulabildik.
“Öyle bir sevda ki...”
Otobüslere biner binmez kahvaltı için kumanyalar dağıtıldı, kimse otobüsünü kaybetmesin diye üzerinde otobüsün numarası yazılı olan küçük kağıtlar verildi ve yola çıkıldı. Şoför gaza basar basmaz, otobüsün içerisinde tezahüratlar da yankılanmaya başladı: “Öyle bir sevda ki tarif edilemez, Fenerli olmayan bilemez. Seni bizden başka kimse sevemez, Fener’im her şeyim.” Otobüsteki yaş aralığı 5 ile 65 arasında değişiyordu. Fakat yaşı kaç olursa olsun herkes atılan sloganlara, söylenen marşlara eşlik ediyor, hatta “Ayağa kalkmayan Galatasaraylı olsun” sloganı atıldığında şehirlerarası otobanda gidilmesine aldırmadan tüm otobüs ayağa fırlıyordu.
“Sadece adalet”
Bu şenlik içerisinde dinlenme tesislerine geldiğimizde diğer otobüslerde de durumun bizimkinden farklı olmadığını gördük. Tüm tesis adeta sarı laciverte boyanmış, bir bayram havası esiyordu. 60 yaşındaki Nejla Ünal’a “Neden buradasınız?” diye sorduğumuzda yanıt kısa ve özdü: “Adalet için.”
Fenerbahçeli eski basketbolcu “Baba Necdet” de İstanbul’dan Ankara’ya doğru otobüsle yola çıkanlar arasındaydı. “Armamız nerede biz oradayız” diyen Baba Necdet, “Fenerbahçe için, Türkiye için oraya gidiyoruz. Sadece adalet istiyoruz” dedi. Cemil Evcimen de “Fenerbahçe’nin uğradığı haksızlığa karşı takımına tam destek vermek” için 4 çocuğu, torunu ve eşi ile İstanbul’dan Anıtkabir’in yolunu tutmuştu.
Fenerbahçeliler takımlarının uğradığına inandıkları haksızlık için yollara düşmüşlerdi. Peki Beşiktaşlı ve Galatasaraylılar’ı yola döken neydi? Onların da yanıtları sarı-lacivertli taraftarlar ile aynıydı: “Haksızlıklara karşı, adalet için buradayız.”