Futbol Adana Demirspor Beşiktaş: 1-4

Adana Demirspor Beşiktaş: 1-4

21.01.2015 - 14:29 | Son Güncellenme:

Beşiktaş ve Adana Demirspor Türkiye Kupası'nda mücadelesinde karşı karşıya geldi. Beşiktaş'ın üstün oyunuyla biten maçta 5 gol vardı. Adana Demirspor Beşiktaş maçının tüm detayları haberimizde...

Adana Demirspor Beşiktaş: 1-4

Beşiktaş ve Adana Demirspor Türkiye Kupası'nda mücadelesinde karşı karşıya geldi. Beşiktaş'ın üstün oyunuyla biten maçta 5 gol vardı. Adana Demirspor Beşiktaş maçının tüm detayları haberimizde...

Haberin Devamı

Ziraat Türkiye Kupası F Grubu'nun 4. hafta maçında Adana Demirspor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Adana 5 Ocak Fatih Terim Stadı'nda oynanan mücadelede Beşiktaş, Adana Demirspor'u 4-1 mağlup etti. Beşiktaş'a galibiyeti getiren goller 7. dakikada Abdülkerim Bardakçı (k.k), 70. dakikada Demba Ba, 76. dakikada Atınç Nukan ve 83. dakikada Cenk Tosun'dan gelirken, Adana Demirspor'un tek golünü ise 10. dakikada Özgür Can Özcan kaydetti. Bu sonucun ardından grupta Beşiktaş 6 puanla 2 sıraya yükseldi, Adana Demirspor ise 6 puanda kalarak averajla 3. sıraya geriledi.

ADANA DEMİRSPOR: 1 - BEŞİKTAŞ: 4

Stat: Adana 5 Ocak Fatih Terim

Hakemler: Barış Şimşek, Bahtiyar Birinci, Mehmet Metin, Sinan Cem İyihuylu

Haberin Devamı

Adana Demirspor: Emre, Ferhat, Fazlı, Abdülkerim, Şaban, Hakan, Cumali, Oğuzhan, Hurşut, Umut, Özgürcan

Teknik Direktör. Ünal Karaman

Beşiktaş: Tolga, Serdar, Franco, Atınç, İsmail, Necip, Kerim, Oğuz Aksoy, Oğuzhan, Uğur Boral, Cenk Tosun

Teknik Direktör: Slaven Bilic

MAÇTAN NOTLAR

Ziraat Türkiye Kupası F Grubu 4. hafta erteleme maçında Adana Demirspor, 20 yıl sonra Beşiktaş'ı sahasında ağırladı. Adana temsilcisi, Beşiktaş'ı en son 20 yıl önce küme düştüğü 1994-95 sezonunda konuk etmişti. Adana'da 11 Şubat 1995'te oynanan bu karşılaşmada Beşiktaş, Mehmet Özdilek'in 19. dakikada attığı golle sahadan 1-0 galip ayrılmıştı. Bu maçtan 20 yıl sonra iki takım 5 Ocak Fatih Terim Stadı'nda karşılaştı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Ramon Motta, Ernesto Sosa, İsmail Köybaşı, Olcay Şahan ve ara transferde renklerine kattıkları Sırp asıllı İsveçli stoper Alexander Milosevic'i Adana'ya getirmedi. Veli Kavlak'ın kart cezalısı olması nedeniyle Adana'ya gelmezken, Demba Ba, Gökhan Töre ve Ersan Adem Gülüm yedek soyundu.

Adana Demirspor Teknik Direktörü Ünal Karaman da devre arasında kadrosuna kattıkları Hakan Cinemre ve Artun Akçakın'a 18 kişilik kadroda yer vermedi. Bu arada, maçtan önce taraftarlar karşılıklı centilmenlik tezahüratlarında bulundu.

5 Ocak Fatih Terim Stadı'nda Beşiktaşlı taraftarlar, kendilerine ayrılan güney kale arkasında 3 bin kişilik yeri doldurdu. Adana Demirsporlu taraftarlar da maça yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık 16 bin seyirci kapasiteli statta çok az yer boş kaldı. Maçta, toplam 220 gazeteci ve görevlinin akredite olduğu öğrenildi.

Yazarlar