Demir Grup Sivasspor Adem Koçak'ın "300" mutluluğu

Adem Koçak'ın "300" mutluluğu

12.02.2014 - 11:16 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in deneyimli orta saha oyuncularından Adem Koçak, Sivasspor formasıyla Fenerbahçe maçında 300. lig maçına çıkmanın mutluluğunu yaşadı.

Adem Koçakın 300 mutluluğu

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Sivasspor'un deneyimli orta saha oyuncusu Adem Koçak, Fenerbahçe karşılaşmasında ligdeki 300. maçına çıkmanın mutluluğunu yaşadı.

Haberin Devamı

Futbola Ankaragücü altyapısında başlayan Koçak, 2000 yılında profesyonel sözleşme imzaladığı sarı-lacivertli ekipte 4 sezon forma giydi. Ankara ekibinden 2004 yılında Trabzonspor'a transfer olan Koçak, bordo-beyazlı ekibin formasını 2 yıl giydikten sonra Ankaraspor ile anlaştı. Mavi-beyazlı ekipte 3 sezon top koşturan Koçak, Ankaraspor'un ligden düşmesinin ardından futbol kariyerine başladığı Ankaragücü'ne kiralık geldi. Ankaragücü'nde 2 sezon oynadıktan sonra 2011-2012 sezonunda Bursaspor'a transfer olan Koçak, 2012-2013 sezonunda ise Sivasspor ile anlaştı.

Ligde geçen sezon Sivasspor formasıyla 26 maça çıkan ve bin 604 dakika sahada kalan Koçak, 1 de gole imza attı. Brezilyalı teknik direktör Roberto Carlos ile istikrarlı çizgisini bu sezon da sürdüren Koçak, sezonun 16 maçında bin 422 dakika süre aldı. Son olarak ligin 20. haftasında Fenerbahçe maçında görev yapan Koçak, ligdeki 300'üncü maçına çıkmanın mutluluğunu yaşadı. Deneyimli oyuncu, Bursaspor'da 34, Sivasspor'da 42, Trabzonspor'da 54, Ankaragücü'nde 78 ve Ankaraspor'da 92 maçta forma giydi. Koçak, ligde oynadığı 300 maçta ise 7 kez gol sevinci yaşadı. Türkiye Futbol Federasyonunun sitesinden alınan bilgilere göre, Koçak'ın Süper Lig karnesi şöyle:

Haberin Devamı

Kulüp Maç Gol

Sivasspor 42 1
Bursaspor 34 -
Ankaragücü 78 -
Ankaraspor 92 3
Trabzonspor 54 3
TOPLAM 300 7

Koçak'ın görüşleri

Savunmaya dönük orta saha oyuncusu Adem Koçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligde 13'üncü sezonunu geçirdiğini ifade etti. Uzun yıllar Türk futboluna hizmet verdiğini belirten Koçak, "Ligdeki 300'üncü maçıma çıktım. Futbolcu olarak gurur verici bir durum. Kariyerimin 300'üncü maçını Fenerbahçe galibiyetiyle tamamlamamız beni iki kere mutlu etti. Çifte sevinç yaşadım" dedi. Futbola ilk başladığı yıllarda bugünlere gelebileceğini tahmin etmediğini dile getiren Koçak, geçen sezon transfer olduğu Sivasspor'da çok mutlu olduğunu belirtti. Koçak sözlerini şöyle sürdürdü: "Takıma geldiğimden beri hep 'iyi ki gelmişim, iyi ki buradayım ve bu takımın bir parçasıyım' diyorum. Takımda çok iyi bir takımdaşlık ve arkadaşlık duygusu var. Bu arkadaşlık, takımın performansına olumlu olarak yansıyor ve başarı geliyor. Bu sezon takım olarak çok iyi işler yaptığımızı düşünüyorum. Bu durumun sezon sonuna kadar sürmesi için de hiç gevşetmeden çalışmalarımızı sürdürmeliyiz."

Haberin Devamı

Hedeflerini sezon başında ligi ilk 5 sırada bitirip Avrupa kupalarına katılmak olarak belirlediklerini aktaran Koçak, sezon sonunda bu hedefe ulaşacaklarına inandığını dile getirdi. Teknik direktör Roberto Carlos'un kendilerine sürekli bu hedefleri hatırlattığını anlatan Koçak, "Carlos, ilk yılı olmasına rağmen çok başarılı. Her hoca başarılı olmak ister, Carlos da başarı istiyor. Başarı için de kazanmak şart. Bu nedenle her maça kazanmak için çıkıyoruz" diye konuştu. Carlos'un gelmesiyle antrenmanlarının neredeyse tamamını topla yaptıklarını aktaran Koçak, "Daha çok topla oynamamızı, daha çok keyif almamızı istiyor. Çok iyi bir grup olduğumuzu ve isteyince bir çok şeyi başarabileceğimizi aşılıyor" dedi. Koçak, 31 yaşında olduğunu ve kendisini güçlü hissettiği sürece futbol oynamaya devam etmek istediğini sözlerine ekledi.