Trabzonspor Adın’ı Avrupa duydu!

Adın’ı Avrupa duydu!

04.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

UEFA, Trabzonspor’un usta ayağı Olcan Adın’ı manşetine taşıdı. Bordo-mavili oyuncunun, “Lazio’yu İtalya’da yenerek grubu ilk sırada tamamlamayı hedefliyoruz” sözüne yer verdi

Adın’ı Avrupa duydu

UEFA, son dönemde ortaya koyduğu yüksek performans ile öne çıkan Olcan Adın’ı manşetine taşıdı.
Trabzonspor’un bu sezon Avrupa’da oynadığı maçlarda yenilmezlik serisini 11 maça çıkardığı belirtilen haberde, UEFA Avrupa Ligi grup maçlarında Olcan’ın Tottenham Hotspur’dan Jermain Defoe ile en çok gol atan oyuncu olduğu hatırlatıldı. Ayrıca, 28 yaşındaki oyuncunun Trabzonspor’un bu sezon çıktığı 24 maçın tamamında 90 dakika sahada kaldığı ve yüksek performansı sayesinde Fatih Terim’in gözüne girerek milli takım kadrosuna çağırıldığı vurgulandı.

Haberin Devamı

Trabzonspor’un Apollon Limassol’u 4-2 yendiği maçta hat-trick yapan Olcan, karşılaşmadaki performansını değerlendirerek, “3 gol atmak benim için ödül oldu” dedi.
Bordo-mavili takımın kendi sahasında yenilmezliğini sürdürerek
Avrupa Ligi’ne çok daha iyi konsantre olduğunu vurgulayan Olcan Adın, “Hedefimiz, Lazio’yu İtalya’da yenerek grubu ilk sırada tamamlamak” diye konuştu.

Avrupa Ligi’nde Trabzonspor’un grubunda yer alan Lazio’nun golcüsü Balde Diao Keita, “Trabzonspor, Roma’da çok sıcak bir stadyum bulacak” dedi. Senegalli golcü, “Zor bir mücadele olacak. Onlar kazanmak için ellerinden geleni yapacak. Gerçekten iyi bir takım. İyi bir maç olmasını bekliyoruz. Biz elimizden gelenin en iyisini yapmak zorundayız” dedi.

Haberin Devamı

Çileli yolculuk

Ziraat Türkiye Kupası’nda bugün Balıkesirspor ile karşılaşacak olan Trabzonspor’un Balıkesir yolculuğu çileli başladı. Bordo-mavili kafileyi Balıkesir Edremit Koca Seyit Hava Limanı’na götürecek uçak, yoğun sis ve rüzgâr nedeniyle havalimanına inemeyince Samsun Çarşamba Hava Limanı’na yönlendirildi. Burada yakıt ikmali yapan uçak, hava şartları da düzelmeyince Trabzon’a gelemedi. Bunun üzerine Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde bekletilen kafile, yaklaşık 2 saatlik bir gecikmenin ardından kulüp otobüsüyle Samsun’a hareket etti. Bordo-mavili kafile, daha sonra Balıkesir’e uçtu.
Trabzonspor’un kafilesinde kaleciler Onur ve İbrahim, Malouda, Zokora,
Colman, Giray ve Yusuf olmak üzere
7 oyuncu yer almadı.
Trabzonspor yolculuk öncesinde karşılaşmanın son hazırlıklarını Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde gerçekleştirdi. Futbolcuların soğuk havadan korunmak için bere ve eldiven takmaları dikkat çekti. Kayseri Erciyesspor maçının ardından sadece 2 antrenman yaparak Balıkesirspor hazırlıklarını tamamlayan bordo-mavili takımda morallerin oldukça yüksek olduğu gözlendi.

Akçay geçen sezonu yakaladı

Trabzonspor, teknik direktör Mustafa Akçay ile geçen sezona göre daha iyi bir grafik yakaladı. Geçen sene ligin ilk yarısında toplam 24 puan toplayan bordo-mavililer, bu sezon ligin ilk yarısının bitimine
4 hafta kala 23 puana ulaştı. Karadeniz ekibi, ligde iç sahada oynadığı 7 maçta 6 galibiyet ve bir beraberlik alıp iç sahada Fenerbahçe’den 2 puan fazla toplayarak 19 puana ulaştı. Ancak bu başarıyı deplasmana yansıtamayan bordo-mavililer, deplasmanda oynadığı 6 maçta sadece bir beraberlik ve bir galibiyet aldı. 4 maçta mağlup olan Trabzonspor, deplasmanda sadece 4 puan toplayabildi.