İngiltere Premier Lig Adnan parlıyor

Adnan parlıyor

09.10.2013 - 11:18 | Son Güncellenme:

Manchester United'in genç futbolcusu, yüksek performansıyla "Avrupa devleri"nin dikkatini çekiyor. Ailesel kökleri nedeniyle Türkiye dahil birçok ülkenin milli takımı ile ismi anılan Adnan, ülke seçimi konusunda acele etmeyecek. Genç yeteneğin sözleşme süresini uzatmak isteyen "Kırmızı Şeytanlar", genç oyuncu için haftalık 60 bin sterlin vermeyi gözden çıkardı

Adnan parlıyor

Manchester United'ın yıldızı parlamaya başlayan genç oyuncusu Adnan Januzaj, her geçen gün yükselen performansıyla futbol dünyasının dikkatini çekiyor.

Haberin Devamı

"Kırmızı Şeytanlar''ın Sunderland'i 2-1 yendiği son lig maçında galibiyeti getiren golleri atarak takımının yeniden çıkışa geçmesinde başrol oynayan genç oyuncu, ada basında bir anda gündeme oturdu.

Kosova asıllı oyuncunun performansı, medya tarafından yeni keşfedilse de bu durum Ferguson için sürpriz değil. Manchester United'in "yeni Ronaldo'su" olarak lanse edilen Kosova asıllı Adnan Januzaj, geçen sezon "Sir" lakaplı Alex Ferguson'un da gözüne girmeyi başarmış ve efsanevi teknik adam tarafından övgü dolu sözler almıştı.

Ferguson öngörmüştü

Geçen sezon emeklilik kararı alan Ferguson, görev yaptığı dönemindeki açıklamalarda, Januzaj'ın Old Trafford'ta seyircilerin karşısına kısa bir süre içinde çıkacağı öngörüsünde bulunmuş ve genç futbolcusunun çok önemli bir yıldız olacağını vurgulamıştı. Efsanevi teknik adam, Januzaj'dan bahsederken, "Adnan hızla kendini geliştiriyor. Aynı zamanda çok dengeli, hızlı ve teknik bir oyuncu" diyerek bugünlerin sinyalini vermişti.

Haberin Devamı

Manchester United'ın yeni teknik patronu David Moyes'in de kısa sürede dikkatini çekmeyi başaran Januzaj, bu sezon sonradan oyuna girdiği Crystal Palace ve West Bromwich maçlarında az süreler almasına rağmen performansıyla göz doldurmuştu.

Yüksek performansı sayesinde "Kırmızı Şeytanlar''ın Sunderland ile oynadığı maça ilk 11'de başlayan 18 yaşındaki oyuncu, sahada kaldığı 76 dakikaya 2 gol sığdırarak maçın kazanılmasında önemli bir etken olurken, Moyes'in güvenini de boşa çıkartmadı.

Moyes, yeni yeteneği için, "Adnan, o kadar iyi ki onu durdurmak çok zor. Çok özel bir kabiliyet. Çok üst düzey bir futbolcu" değerlendirmesinde bulundu.

Ülkeler seçimini bekliyor

Aile kökleri nedeniyle henüz milli takım seçiminde bulunmayan, Türkiye'nin yanı sıra İngiltere, Kosova, Belçika, Arnavutluk, Sırbistan ve Hırvatistan'ın milli takımlarını seçme şansına sahip futbolcunun, karar vermek konusunda aceleci davranmayacağı bildirildi.

İngiltere Teknik Direktörü Roy Hodgson'ın ise David Moyes ile iletişime geçerek genç oyuncunun "Kırmızı Şeytanlar"ın ilk 11'inde daha fazla şans bulması yönündeki isteğini ilettiği ve gelecekte Adnan'a milli takımda yer verme konusunda ısrarcı olduğu vurgulanıyor.

Haberin Devamı

Devler sırada

Genç oyuncunun Manchester United ile sözleşmesinin gelecek yıl sona ermesi, Avrupa devlerinin de iştahını kabartmış durumda. Ada basını, Premier Ligi'n diğer önemli takımlarından Manchester City, "Katalan" temsilci Barcelona ve İtalyan devi Juventus'un Adnan'ı kadrosuna katmak için büyük uğraş verdiği öne sürüyor. "Juve", geçen sezon Fransız genç golcü Paul Pogba'yı da "Kırmızı Şeytanlar"ın altyapısından bonservis bedeli ödemeden kadrosuna katmıştı. Bu gelişmelerin ardından harekete geçen Manchester United'ın, yıldız oyuncuya haftalığı 50 bin sterlinden 4 yıllık yeni sözleşme teklifi sunduğu ve reddetmesi halinde teklifi 60 bin sterline çıkaracağı belirtiliyor.

Transfer söylentileri üzerine açıklamalarda bulunan Moyes, "Adnan kalmak istmesine rağmen çevresi onu etkilemeye çalışıyor. Onun adına harika planlarımız var, sözleşmeli oyuncumuz ve eminim burada kalacak" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Rooney'nin gözetiminde

United'ın en önemli yıldızlarından İngiliz golcü Wayne Rooney, Sunderland maçının ardından genç takım arkadaşını himayesi altına aldı. Everton'da oynadığında 16 yaşındayken ilk milli maçına çıkan Rooney, Januzaj'ın çok iyi bir futbolcu olması için elinden geleni yapacağını ve onu destekleyeceğini vurguladı.

Yazarlar