Afşın Yakuboğlu

Afşın Yakuboğlu

ayakuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Önceki gün 687 lira veren Bursa altısından sonra dün de Ankara altılısını tahminlerime göre dolduran yarışseverler bu kez 362 lira kazandılar. Darısı daha büyük ikramiyelerin başına... Bugünkü İstanbul yarışlarına gelince...Tabela yaptığı ilk yarışından sonra iki koşusunu kolay kazanan ve gücünü ispatlayan Tapit Girl'ü 4. ayakta tek koymanızı öneririm. İkinci ayakta Wolf Menace'ye dikkat edin derim. Herkese bol şanslar diliyor, bugünkü altılı ile ilgili görüşlerime geçiyorum.
1.AYAK: 1.12.07'lik galop yapan El Conquerador ile yine 1.12.08'lik galop yapan Luca Brası'ya eşit şans tanıyorum. Bu ikiliyi Obiwan ile Sarılar Runner zorlar düşüncesindeyim. Sürpriz Kımura...
2.AYAK: Wolf Maneca'nın bu yarışa güzel hazırlandığını duydum, iyi bir yerlerde geleceğine inanıyorum. Grubun en istikrarlı ismi Peony yarışın iddialı isimlerindendir. Ercihanhan bir iyi bir kötü koşuyor, yine de kuponlarda bulunmalı. Adım adım formunu ilerleten Herecomestherain geliri olan safkanlardan. 600'lük kısa işinde iyi gözüken ondan önce yaptığı 1.01.06'lık galopla da dikkat çeken Vinnie Vango ilk startında fazla sıkılmadı, burada ters bir yarış çıkarabilir, bombacılar değerlendirsin. Daha geniş düşünenlere Fornelli ve Natagora'yı tavsiye ederim.
3.AYAK: Formda safkanlar Ayçıra, Doktorkaya, Akıncıhan ve Altın Adım kuponlarda bulunması gereken safkanlar. Sürpriz Kobra Sel ile Çalık.
4.AYAK: Yukarıda bahsettiğim gibi üst üste iki yarışı zorlanmadan kazanan Tapit Girl'ün bu koşuda da finişi önde geçmesini bekliyorum.
5.AYAK: Caş'ın yavrusu Payidarbey son birinciliği ile gücünü gösterdi, favorimdir. Bir iyi ardından vasat bir yarış koşan Arda Efendi de grubun uygunluğu ile koşuyu kazanabilir. İlkar ve Kıbrıslı da devam eden formlarıyla kuponlarda bulunmalıdır. Yiğitaslan ile Kulalıgil sürpriz arayanlara önereceğim isimlerdir.
6.AYAK: Maiden koşu olmasına rağmen Till I Collapse, Allegron ve Trapes'in altılılar için yeterli olacağını düşünüyorum. River Light ve Royal Shot daha sonraki ihtimaller.

Haberin Devamı

İki günde 1060 lira