Afşın Yakuboğlu

Afşın Yakuboğlu

ayakuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

17 koşulu bir günde yine beraberiz. İstanbul'da ilk ayakta çimde daha etkili koştuğuna inandığım Sevgibağım'ı tek tutuyorum. İkinci ve üçüncü ayaktaki koşuların ise sürprize müsait olduğunu düşünüyorum. Bursa'da 3. ayakta start alacak olan Ressam bir kez daha birinciliğe uzanabilir.
Herkese bol şans diliyor, bugünkü İstanbul altılısı ile ilgili yorumlarıma geçiyorum:
1.AYAK: Kuma oranla çimde daha iyi olduğunu düşündüğüm Sevgibağım sevdiği mesafede birinciliğin en güçlü adayıdır. Altılılara tek yazılabilir. Formunun zirvesinde olan Batukan ile Ankara-İstanbul arası mekik dokuyan Tarakçı rakipleridir.
2.AYAK: İçinden çıkılmaz bir koşu. Bir kaç atın haricinde hemen hemen hepsinin kazanma şansı var. Bence kapatın gitsin. Eğer daha az atla geçmek istiyorsunuz sırasıyla, King Citrus, Del Prado, Rose Bishop, Ocean Sound ve Seed El Bahr'ı öneririm.
3.AYAK: Caş yavrusu Payidarbey'in son kum koşusu başarılıydı. Zaten bu safkanın çim-kum ayırt ettiğini düşünmüyorum, ilk şansı tanıyorum. Burada Yenikaya'ya dikkat çekmek istiyorum. Son koşusunda 1200'de 1.19.03'lük güzel bir derece elde etti ve orada grup sertti. Bu kez uygun rakipler yanında kazanabilir. Dikkat! İç sahadaki başarılı çalışmaları ile dikkat çeken Bushra, ilerleyen formuyla ihmale gelmez. İlkar ve Karsavul Ateşi yarıştaki iddialı diğer isimlerdir. Sürprizler Gozzan ve İlkar... Bomba süratli stili ile Guti...
4.AYAK: Özbayhan, Full Time Tragedy ve Sokullu (son galobu da iyiydi) performans olarak birbirine çok yakınlar. Üçü birlikte değerlendirilmeli. My Number One son yarışında güçlü rakiplere çattı, bu kez daha şanslıdır. Virtues Champ sağlam kuponlarda olmalıdır.
5.AYAK: Karelin, Ankara'dan formda geldi, burada da kazanabilir. Gezeroğlu bu tür mesafelere yatkındır. İlvana'nın son ikinciliği bu grubu geçmeye yeterli. İki koşudur sesi çıkmayan Özgünkan ters bir yarış çıkarabilir. Affan ve Bababüyü bomba...
6.AYAK: Generoso'nun son koşusu bu grubu geçmeye yeterli olur düşüncesindeyim. Ancak o koşusu çimdeydi. Başarılı olamadığı ikinci koşusu ise kumdaydı. Yine kumda koşacak olması nedeniyle kafamda soru işareti belirdi. Bu nedenle günden güne formunu ilerleten Melody Maker ile son galobunu beğendiğim (1.02.2-23.4 Ç) Real Love yazılmalı derim. Sürpriz Fangri.

Haberin Devamı

Sevgibağım çimi sever