Fenerbahçe Afyon’da ”Lefter Kütüphanesi” açıldı

Afyon’da ”Lefter Kütüphanesi” açıldı

13.01.2013 - 13:26 | Son Güncellenme:

Fenerbahçeli bir grup taraftarın, Lefter Küçükandonyadis anısına Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesindeki bir köy okuluna bağışladığı kitaplardan oluşan kütüphane, efsane golcünün vefatının birinci yıl dönümünde hizmete girdi.

Afyon’da ”Lefter Kütüphanesi” açıldı

Fenerbahçeli bir grup taraftarın, Lefter Küçükandonyadis anısına Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesine bağlı Mahmut köyündeki okula bağışladığı kitaplardan oluşan kütüphane, efsane golcünün vefatının birinci yıl dönümünde düzenlenen törenle hizmete girdi.

Mahmut Köyü İlkokulu’ndaki kütüphanenin açılışına, Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Okul Müdürü Cengiz Sarıkoç, kitap kampanyasını başlatan Fenerbahçe’nin ”Sol Açık” adlı taraftar grubu üyeleri, Afyonkarahisar Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Ömer Altınay ve öğrenciler katıldı.

Yalçın, açılışta yaptığı konuşmada, köy ilkokulunun kütüphane ihtiyacına Fenerbahçeli taraftar grubunun duyarlılık gösterdiğini belirterek, kampanya kapsamında taraftarların binlerce kitap topladığını söyledi.

En güzel hediyenin ve katkının kitap olduğunu ifade eden Yalçın, şöyle konuştu: ”Özellikle de çocuklarımızın okumaya ihtiyacı olduğu çağda kitap, en güzel hediyedir. Bu kütüphane sadece öğrencilerimize değil, okulumuzun bulunduğu mahalleye de katkı sağlayacak bir zenginlik. Kütüphaneden, eğitim öğretim saatleri içinde öğrencilerimiz faydalandığı kadar, dışında kalan zamanlarda, hafta sonlarında da velilerimiz, köylümüz faydalanacak. Fenerbahçe Kulübü’ne, taraftarlarına, hem Lefter’in anısını yaşatmaları adına hem de eğitim öğretime katkı sağlamalarından dolayı çok teşekkür ediyorum.”

Haberin Devamı

”Projeyle Lefter ile kitabı, yani iki değeri birleştirdik”

Sol Açık taraftar grubunun sözcüsü Sevgi İlgezdi de efsane futbolcu Lefter’in, Fenerbahçe taraftarı için çok önemli olduğunu bildirdi.

Mahmut Köyü İlkokulu öğretmenlerinden gelen bir elektronik posta üzerine Lefter’in anısına bir kütüphane kurma düşüncelerinin gerçekleştiğini anlatan İlgezdi, ”Kitap toplama kampanyası başlattık. Kütüphaneyi Lefter’in ölüm yıl dönümüne yetiştirmek için yoğun şekilde çalıştık. Yaklaşık 2 bin kitap topladık. Türkiye’nin her tarafından Fenerbahçeliler, kırtasiye malzemesinden kitaba, gönüllerince katkıda bulundu. Projeyle Lefter ile kitabı, yani iki değeri birleştirdik” dedi.

Taraftar grubu üyesi Galip Dağaşan ise Lefter’in anısına kütüphane oluşturmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.

”Yazdı kalem, doldu defter, çocukların okuyor Lefter”

Haberin Devamı

Grubunun 12 yaşındaki üyesi Çayan Mutlu da kitapları, Mahmut Köyü İlkokulu’ndaki yaşıtlarıyla paylaşmak için Lefter Kütüphanesi’ni kurduklarını vurguladı.

Fenerbahçeli taraftarlar, Galatasaray Kulübü taraftarı okul müdürü Cengiz Sarıkoç’a da Lefter Küçükandonyadis’i anlatan bir kitap hediye etti.

Açılışın ardından taraftarlar, okul bahçesinde sarı-lacivert meşaleler yakıp ”İşte kalem, işte defter, çocukların okuyor Lefter”, ”Yazdı kalem, doldu defter, çocukların okuyor Lefter” tezahüratları yaptı.