Trabzonspor Ağaoğlu'ndan Burak Yılmaz için bomba sözler

Ağaoğlu'ndan Burak Yılmaz için bomba sözler

19.05.2018 - 16:49 | Son Güncellenme:

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu 42. Olağan Divan genel Kurulu’nda önemli açıklamalarda bulundu.

Ağaoğlundan Burak Yılmaz için bomba sözler

Ahmet Ağaoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Haberin Devamı

1 Milyarlık borcu 40 günde nasıl gidereceğini ortaya koymayan kulübü eleştireceğinize bu borcu 3 yılda ortaya koyanları eleştirseydiniz biz de burada olamazdık. Bu borcu 40 günde ödeyecek bir kuruluş varsa bizde onunla çalışmak isteriz. Yaptığımız 80 Milyon ödeme bizle alakalı değil. UEFA ‘da beklettiğimiz borçları ödedik, hacizle gelmiş borçları ödedik. 8 yıllık kredi ile transfer yasağının önüne geçecek borçları ödedik. Bir planla yürüme şansınız yok. Sizin açığınız 200 milyon civarında dolaşıyor. Bunu 40 günlük bir planla yapmanız mümkün değil. Öncelikle borçları yapılandırmak önemli. Konsorsiyuma olan borcumuzu 8 sene olarak yeniden yapılandırıyoruz. Bizim ilk önce istediğimiz 10 milyonluk ödeme yapmaktı. Futbolculardan şunu rica ettik; 15 Mayıs'a kadar ödemelerinizi yapacağız. 8 -9 futbolcumuz 5 ay bekledi ama 30 Nisan'da ihtar çekti. Ama o güne kadar bekleyen futbolcular beklemedi ek bir kredi ile bunları ödedik. Trabzonspor’un kredi alma şansı yok. 2024’ün arkasına sarkmaya başladı teminat gösterebileceği şeyler. Bir Türk futbolcumuz ayın 16’sında kulübe ihtarname çekti. Ben Trabzonspor’un kaptanıyım para için başka bir kaptanın arkasında sahaya çıkmam diyen bir futbolcu profilinden nerelere gelindiğini görüyorsunuz. İşte geldiğimiz nokta bu.

Haberin Devamı

Yoğun olarak ilgilendiğimiz konu ekonomik sorunlar. 80 Milyon TL ve 3 günlük sekme o kadar önemli bir sekme değildir. Her insan hissettiği şekilde yaşar. Profesyonel futbolcu kadrosunun maliyeti yarıya inece. Hiç bir şeyi günü kurtarmak için yapmıyoruz. Parasını vermeyeceğim futbolcuları getiririm, nasıl olsa para vermiyorum. Ciddi şekilde eleştirilere maruz kalıyoruz. Bunları hak etmiyoruz ama yine de doğru bildiğimizden vazgeçmeyeceğiz. Söyledik yanacağız. Ama yanarken de adam gibi yan bir şeyleri değiştirerek yan.

Biz kendi gelir gider dengemizi sağlamak zorundayız. Bu yapılandırma ile banka kredileri ödenebilir hale geliyor. Trabzonspor’un ivedilikle 2-3 ticari projeyi hayata geçirmesi lazım. İki tane çok ciddi projemiz var. Bordo mavi gayrimenkul yatırım ortaklığı aş. Bunlar iki 3 sene içerisinde kulübe kaynak sağlamak zorunda. Bu olursa ondan sonra Yusuf’u Abdülkadir’i satabiliriz. Yusuf ve Abdülkadir önümüzdeki sene hiçbir yere gidemez. Futbol takımı futbolcu satarak para kazanır. Futbolcu alarak para kaybetmemeli. Ben buraya hizmet etmeye geldim. Ben bu kulübün başkanı olarak diğer başkanların arasında yerim yok. Ben bu kulübün hizmetçisiyim.

Haberin Devamı

Borcu yerinde tutmak bile bir başarı sene sonuna kadar. Her ay hemen hemen 8 milyon kur farkı ve faiz gideriniz var. Trabzonspor bizim canımız. Her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Biraz geç bir süreçte yakalandım. Belki daha erken olsa iyi olurdu ama bu tabloda içinden çıkılamayacak bir durum değil. Gelir getirici bir iki projeyi önümüzdeki yıllarda hayata geçirmek lazım. Şartlar ne olursa olsun Trabzonspor yurtdışında sıkıntılar yaşasak da Trabzonspor Türkiye’nin markasıdır. Trabzonspor’un adı hala çok büyük iş görüyor. Bu avantajımızı da çok iyi kullanmak zorundayız.

Haberin Devamı

Başlamış olan kampanya taraftarın isteği ile başlamış olan kampanyadır. Bu bir aidiyet duygusudur. Bizim değer yargılarımız farklıydı. Farklı şeyler paylaşarak büyüdük. Kulübün ekonomisinin düzlüğe çıkması için bende bir şey yaptım diyerek kendini kulübe ait hissedecek.

Hoca ile ilgili bir girişimimiz olmadı. Ligi en iyi şekilde bitirmek ve birikmiş olan borçlarının ödemek olduğunu onlara kendi işlerine bizimde ekonomiye odaklanmalarını söyledik. Hayrettin Bey’in söylediği bir düşünce var çalışma var ama temas yok. En kısa zamanda çözüm üretmek istediğimiz konuların başında.

Cenk kıyafetini giyip de Trabzonspor için yola çıkan insan bu şekilde yılmaz.