Trabzonspor Ağır hasta

Ağır hasta

03.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray ve Osmanlıspor’a mağlup olan Trabzonspor, Torku Konyaspor önünde de istediği sonucu bulamadı, üst üste 3. yenilgisini aldı. Tartışmalı bir penaltı golüyle geriye düşen bordo-mavililer, Carl Medjani ile hemen karşılık verse de Traore’nin fırsatçılığı hayal kırıklığı yarattı

Ağır hasta

Spor Toto Süper Lig’in 7. hafta açılış maçında Trabzonspor, Torku Konyaspor’a evinde 2-1 mağlup oldu. Üst üste gelen 2 yenilgi, sakat ve cezaların çokluğu derken kadro tercihinde Şota Arveladze sistemine uygun montajlar yapmaya çalıştı. M’Bia ve M.Ekici gibi orta alanda oyunu yönlendiren iki ismin eksikliği handikap olarak dikkat çekti. Zira, form tutan Holmen’li Konyaspor orta sahası, pas oyunuyla öne çıkıyordu.

Haberin Devamı

4-2-3-1’i oynayan iki takımın mücadelesinde hızlı başlayan konuk ekip, 55. saniyede Rangelov’la tehlikeli geldi. Organize olmakta zorlanan Trabzonspor, 26’da N’Doye ve Medjani’nin etkisiz kalmasıyla gol fırsatını kaçırdı. İlk yarıda tempoyu bir türlü ayarlayamayan bordo-mavili ekip ikinci yarıya daha istekli başladı.

Savunma zaafı

48’de Yusuf Erdoğan’ın frikiği üst direkte patladı. Ancak Cavanda’nın bir anlık hatasında ok gibi fırlayan Rangelov, M.Yumlu’nun müdahalesiyle yerde kalınca penaltı düdüğü çaldı, 51’de de Meha şansı kaçırmadı: 0-1.

Golden sonra farklı bir reaksiyon gösteren Trabzonspor’da 59’da Carl Medjani adeta uçtu ve 1-1’i yakaladı.

Fakat yine aynı şanssızlık baş gösterdi. Savunma zaafı çeken Şota’nın öğrencileri 70’de Traore’yi tutamadı: 1-2. 90’da Erkan Zengin’in de atılması işleri iyice karıştırdı. Lige, 1995-1996 sezonu ruhuyla giren Trabzonspor, son 3 haftada 0 çekerek 2001-2002 sezonunu anımsattı, taraftarlarını üzdü.

Haberin Devamı

Ağır hasta

Tartışmalı goller

Trabzonspor’un yediği 2 golde de hakem kararları öne çıktı. 49’da Rangelov’a ceza sahası dışında faul yapan Mustafa Yumlu’nun pozisyonuna penaltı çalınması tepki aldı. 70’de de Traore’nin ofsayt pozisyonunda olduğu ve yaklaşık 23 metre önde durduğu ifade edildi.