Skorer Ağır roman!

Ağır roman!

21.01.2009 - 00:30 | Son Güncellenme:

1907 Fenerbahçe Derneği, 100. yıl anısına hazırlattığı “Asr-ı Fener” kitabını basına tanıttı. Sarı-lacivertli kulübün tarihini gelecek nesillere aktarmak amacıyla hazırlanan kitap 2007 adet basıldı

Ağır roman

1907 Fenerbahçe Derneği’nin, Fenerbahçe Kulübü’nün tarihini gelecek nesillere aktarması amacıyla 100. yıl anısına hazırlattığı “Asr-ı Fener” kitabı basına tanıtıldı.
Derneğin Levent’teki merkezinde medya kuruluşlarının yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilen tanıtımda, aynı zamanda Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı olan 1907 Fenerbahçe Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç ve derneğin yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.
“Asr-ı Fener; Bir Efsanenin Tarihi” projesini 40 kişilik bir çalışma grubunun, devlet arşivleri, özel arşivler, müzeler, kütüphaneler ve yabancı arşivlerdeki yüzlerce süreli yayın ve kitabı inceleyerek, kulübün tarihiyle ilgili 50 bine yakın fotoğraf, tablo ve belgeye ulaşarak hazırladığını bildiren dernek başkanı Ali Koç, Fenerbahçe’de görev yapan sporcular, idareciler ve yakınlarıyla yapılan söyleşilerinde kaynak olarak kullanıldığını kaydetti.

Haberin Devamı

Carlos 50 bin euroya kitap aldı
Kitabın dün gece Çırağan Sarayı’nda yapılan tanıtımda ise Fenerbahçeli oyuncu Roberto Carlos, açık artırmada 50 bin euroya 2007 sayılı kitabın sahibi oldu.
Fenerbahçe yönetiminin 0001 numaralı kitabı açık artırmada 130 bin euroya satın aldığı gecede 1907 sayılı kitap da Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’a 140 bin euroya maloldu.
1907 Fenerbahçe Derneği kitabın 1952 sayılı nüshasını doğum yılı olduğu için Başkan Aziz Yıldırım’a hediye ederken, kitabın normal fiyatının 2 bin 500 euro olduğu bildirildi.
Fenerbahçe tarihini anlatan kitabın sadece 2007 adet basıldığı bildirildi.

30.45 kilogram
Her biri kişiye özel olarak numaralandırılan 536 sayfalık koleksiyon değerindeki “Asr-ı Fener”, deri kaplı, el yapımı cildi, 22 ayar altın kaplamadan oluşan logo ve yazıları, sayfa çevirmek için özel logolu pamuk eldivenleri, kitaba özel tasarlanan rahlesiyle değerli bir eser niteliği taşıyor. İpek satenden yapılan kutusu ile korunan eserin baskı ve ciltlemesi, özel koleksiyon kitapları yapımında uzman Lem-Milano firması tarafından gerçekleştirildi. En iyi kalite kağıt kullanılarak 70x50 santimetre boyutunda tasarlanan kitabın toplam ağırlığı 30,45 kilogram.

Yazarlar