Şampiyonlar Ligi "Ağlamanın lüzumu yok"

"Ağlamanın lüzumu yok"

24.10.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, olumsuzlukları düşünmenin yerine, geleceğe bakmanın daha doğru olduğunu söyledi ve ekledi: "Ağlamanın lüzumu yok"

Ağlamanın lüzumu yok

Galatasaray Teknik Direktörü, “Şampiyonlar Ligi’nde varız, Süper Lig’de lideriz, Türkiye Kupası’nda mücadele edeceğiz, neden gülmeyelim? Herkesin gözü bende... Ben yıkılırsam, oyuncularım ne yapar?” diye konuştu.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi’nde üçüncü maçını bugün Schalke ile oynayacak olan Galatasaray’ın teknik patronu Fatih Terim, eksik ve sakatlara rağmen ayakta olduklarını ve savaşacaklarını söyledi.

Serdar Aziz, Emre Akbaba, Henry Onyekuru, Fernando, Feghouli’nin maç kadrosunda bulunmadığını dile getiren Terim, “Takıma sakatlar ordusu diyebiliriz. Sakatlar ordusu dediğimiz bir takıma hâlâ ordu diyebiliyorsak, başında hâlâ bir kumandan varsa, geriye ne kalıyor cephane. 50 bin de (taraftar) cephanemiz var, demek ki savaşabiliriz. Maça kalmış 24 saat, ağlamanın lüzumu yok. Bunu sürekli gündeme getirmenin de anlamı yok” yorumunu yaptı.

Herkesin gözü bende

Bursaspor maçındaki sakatlıkları milli takım dönüşü yorgunluğa bağlayan Fatih Terim, “Sakatlıktan korkuyorum ama bir takımın güveni, inancı, hırsı yoksa, ben böyle bir sakatlıktan daha fazla korkarım” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Toplantıda neşeli ve güler yüzlü halinin sorulması üzerine Fatih Terim, şöyle konuştu:

“Normalde çok gülen bir adam değilim. Bırakın da güleyim. Şaka bir yana, özel hayatımda gayet güler yüzlü bir insanım. Şampiyonlar Ligi’nde varız, Süper Lig’de lideriz, Türkiye Kupası’nda mücadele edeceğiz, neden gülmeyelim? Sakatlıklar var ama gülmemem için bir neden yok. Herhangi bir maçı kaybetmem ya da puan kaybetmem lider halime dönmemi engellemez. Herkesin gözü bende... Ben yıkılırsam, oyuncularım ne yapar?”

Schalke karşılaşmasının kader maçı olarak değerlendirilemeyeceğini dile getiren sarı-kırmızılı teknik adam, “Daha önce 3 maçta 1 puan aldık, sonra Manchester United ile 10 puanda bitirdik. Schalke ile arka arkaya oynayacağız yine eleme gibi olacak. Kazanmak için oynayacağız ama Allah korusun yenilsek bile bir şey bitmez” dedi.

Kimseyi yanıltmasın

Rakibin iyi bir takım olduğunu da dile getiren Terim, “Almanya’da sıralamadaki yeri kimseyi yanıltmasın. O sıranın çok üstünde olabilecek bir takım. Porto ve Lokomotiv maçları da bunu gösteriyor” diye konuştu.

10 numara beklenti!

Fatih Terim, Younes Belhanda hakkında ne düşündüğü konusunda gelen soruya, “Düzgün bir futbolcu” diyerek söze başladı. Terim, “Bir gün, ‘Sakatım’ ya da ‘İzin istiyorum’ dediğini duymadım. Ayrıca her şeyi direkt söyleyen bir oyuncu. 10 numara giydiği için beklentiler yüksek olabilir. Elinden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyor ve çok da memnunum. Bir oyuncu, Galatasaray ile sözleşme imzalamışsa, onu kazanmak için her şeyi yaparım. O bunu düşünmüyorsa ayrı. Ancak ben kadro dışı bırakma ya da başka tarafa yollama gibi bir şey yapmam. Belhanda bizim için özel bir oyuncu, kalbi ve beyni bir” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Bayern çıkarsa sülalem gelir’

Fatih Terim ile birlikte basın toplantısına katılan Sinan Gümüş, Schalke maçının kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Sarı-kırmızılı futbolcu, “İlk iki maçta 3 puan aldık. Normalde daha çok puan hak ettiğimizi düşünüyorum. Çünkü Porto maçında iyi bir performans sergiledik. Oradan da 3 puanla ayrılabilirdik” dedi.

Her oyuncunun Şampiyonlar Ligi’nde oynamayı hayal ettiğini aktaran Sinan, “Bu yıl da bize nasip oldu. Şampiyonlar Ligi’nde bütün dünya seni izliyor. Takım olarak her maça iyi konsantrasyon sağlıyoruz. Karşılaşmak istediğim bir rakip var. Bayern Münih olursa bütün sülalem oraya gelir. Benim sülalem bütün stadı doldurur. O yüzden Bayern Münih ile olmasını isterim” diye konuştu.

Haberin Devamı