Teleset Mobilya Akhisarspor Akhisar Belediyespor-Başakşehir: 0-0

Akhisar Belediyespor-Başakşehir: 0-0

21.02.2016 - 17:24 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 22. hafta karşılaşmasında Akhisar Belediyespor sahasında Medipol Başakşehir'la 0-0 berabere kaldı. Başakşehir böylece üst üste 4. maçından da beraberlikle ayrılmış oldu.

Akhisar Belediyespor-Başakşehir: 0-0

Spor Toto Süper Lig'in 22. hafta karşılaşmasında Akhisar Belediyespor sahasında Medipol Başakşehir'la 0-0 berabere kaldı.
Manisa 19 Mayıs Stadı'ndaki onarım nedeniyle Balıkesir'de oynanan mücadelede iki takım da girdikleri gol fırsatlarını cömertçe harcadı ve karşılaşmadan birer puanla ayrıldılar.
Bu sonucun ardından Akhisar Belediyespor 37, Başakşehir ise 36 puana yükseldi.
MAÇTAN DAKİKALAR
14. dakikada Medipol Başakşehir'den geldi. Mossoro'nun pasında penaltı noktasının sağ çaprazında topla buluşan Mehmet Batdal'ın çektiği şutta meşin yuvarlak farklı şekilde üstten auta çıktı.
20. dakikada Akhisar Belediyespor'dan Sami'nin sağ kanattan yaptığı ortada ön direkte topla buluşan Muğdat Çelik, kafa vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak az farkla üstten dışarı gitti.
35. dakikada İstanbul temsilcisinin atağında, Mossoro'nun uzun pasında altı pas içinde Mahmut Tekdemir'in gelişine yaptığı vuruşta top kaleci Lukac'ta kaldı.
40. dakikada sol kanattan Akhisar Belediyespor'dan Sami, köşe vuruşu kullandı. Ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Rodallega, gelişine şut çekti ancak Medipol Başakşehir savunması topu uzaklaştırdı.
55. dakikada Mossoro'nun pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Visca, açısı dar olmasına rağmen kaleye şut çekti ancak kaleci Lukac, meşin yuvarlağı kornere çeldi.
76. dakikada ceza sahasına yakın noktadan kazanılan serbest vuruşta Rodallega'nın sert şutunda, kaleci Volkan Babacan topu uzaklaştırıldı.
84. dakikada Mossoro'nun ceza sahasının sol çaprazından çektiği şutta top, kaleci Volkan Babacan'da kaldı.
Akhisar Belediyespor-Başakşehir: 0-0
Stat: Balıkesir Atatürk
Hakemler: Bülent Yıldırım, Ekrem Kan, Asım Yusuf Öz
Akhisar Belediyespor: Lukac, Douglao, Merter Yüce, Sami (Dk. 70 Onur Ayık), Alper Uludağ, Ahmet Cebe, Nguemo, Rodallega, Muğdat Çelik (Dk. 89 Vaz Te), Custodio (Dk. 58 Aykut Çeviker), Caner Osmanpaşa
Medipol Başakşehir: Volkan Babacan, Yalçın Ayhan, Rotman, Mahmut Tekdemir, Epureanu, Visca, Mossoro (Dk. 86 Hakan Özmert), Mehmet Batdal (Dk. 75 Semih Şentürk), Doka (Dk. 82 Napoleoni), Bekir İrtegün, Ferhat Öztorun
Sarı kartlar: Dk. 40 Ahmet Cebe, Dk. 67 Rodallega, Dk. 81 Muğdat Çelik, Dk. 88 Aykut Çeviker (Akhisar Belediyespor), Dk. 42 Yalçın Ayhan, Dk. 53 Mossoro (Medipol Başakşehir)
BALIKESİR'DE OYNANDI
Akhisar Belediyespor, Manisa 19 Mayıs Stadı'nda yenilenen çim zeminin tam olarak oturmaması nedeniyle Medipol Başakşehir'i Balıkesir Atatürk Stadı'nda ağırladı. Yeşil siyahlı ekip, bu sezon ligdeki ilk iç saha maçını da 19 Mayıs Stadı'nın bakımda olması nedeniyle Balıkesir'de oynamış, Mersin İdmanyurdu'nu Rodallega ve Güray'ın golleriyle 2-0 yenmişti.
10 OTOBÜSLE GELDİLER
Akhisar Belediyesporlu taraftarlar, 10 otobüs ve çok sayıda özel araçla Balıkesir'e çıkarma yaptı. Tanaftarlar, "Bize her yer deplasman" tezahüratıyla yıllardır yaşadıkları stad sorununu dile getirdiler.
MAÇI 2000 TARAFTAR İZLEDİ
Yaklaşık 2000 futbolseverin izlediği maçta Medipol Başakşehir'e 25 kadar taraftarı destek verdi. Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, zorlu randevuda Akhisar Belediyespor Başkanı Hüseyin Eryüksel ve Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ'a ev sahipliği yaptı.
ŞEHİTLER İÇİN SAYGI DURUŞU
Karşılaşmadan önce Ankara ve Diyarbakır'da yaşanan terör saldırılarında yaşamını yitiren asker ve sivil vatandaşlar için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. "Vatan, millet, memleket" yazılı pankart açan yeşil siyahlı taraftarlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı.
MAÇA THK PANKARTIYLA ÇIKTILAR
İki takımın futbolcuları, sahaya, "Milletimizin gururu Türk Hava Kurumu 91 yaşında " yazıyı pankartla çıktı.
ESKİS TAKIMINA RAKİP OLDU
Geçen yıl Balıkesirspor'da görev yapan Cihat Arslan, Mersin İdmanyurdu müsabakasından sonra Medipol Başakşehir maçıyla bu sezon 2'nci defa Akhisar Belediyespor'un teknik patronu kimliği ile Balıkesir'e geldi. Aslen Balıkesirli olan Cihat Arslan, 2 yıl önce Süper Lig'e taşıdığı Medipol Başakşehir'e rakip olmanın heyecanını yaşadı. Eski Balıkesirsporlu Aykut Çeviker ve Muğdat Çelik de bu kez Akhisar Belediyespor'un futbolcusu olarak sahadaydı.
2 CEZALI OYNAYAMADI
AKHİSAR Belediyespor'da Kadir Keleş, Medipol Başakşehir'de ise kaptan Emre Belözoğlu sarı kart cezaları nedeniyle bu karşılaşmada forma giyemedi.
MUĞDAT'A FORMA
Akhisar'da Kadir'in yokluğunda sol bekte Alper'e görev veren Cihat Arslan, Trabzonspor deplasmanında ilk 11'de forma giyen Onur'un yerine Muğdat'ı onattı.
AVCI 9 AY SONRA BALIKESİR'DE
Medipol Başakşehir teknik direktörü Abdullah Avcı, yaklaşık 9 ay sonra Balıkesir'de bir maça çıktı. Abdullah Avcı, 9 Mayıs 2015'de Atatürk Stadı'nda oynanan ve 2-1 kazandıkları Balıkesirspor karşılaşmasında hakem Özgür Yankaya'ya yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle önce sahadan atılmış, ardından 1 maç men, 13 bin TL de para cezasına çarptırılmıştı.