Futbol Akhisar Belediyespor Galatasaray maç sonucu: 1-2

Akhisar Belediyespor Galatasaray maç sonucu: 1-2

09.02.2016 - 11:02 | Son Güncellenme:

Akhisar Belediyespor Galatasaray maçı ile Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final ilk karşılaşması oynandı. Akhisar Belediyespor Galatasaray maçı bu akşam spor severler için heyecanlı bir mücadeleye sahne oldu. Galatasaray sahadan 2-1 galip ayrıldı. İşte detaylar..

Akhisar Belediyespor Galatasaray maç sonucu: 1-2

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Akhisar Belediyespor ve Galatasaray karşı karşıya geldi. Bu sezon daha önce yine kupada ve ligde 4 defa karşı karşıya gelen iki takımın bu ilk ayak mücadelesinde gülen 2-1'lik galibiyetle Galatasaray oldu. Akhisar Belediyespor'un golü 53. dakikada Rodallega'dan geldi. Galatasaray ise buna 70'te Douglao'nun kendi kalesine attığı gol ve 73'te kaptan Selçuk İnan'la cevap verdi. Bu maçın rövanşı 1-2-3 Mart tarihlerinden birinde oynanacak.

Haberin Devamı

TİŞÖRTLE DESTEK

Galatasaraylı futbolcular ısınmaya üzerinde "Tek bilek, tek yürek" yazılı tişörtle çıktı. Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Gediz kale arkasında takip eden Galatasaraylı taraftarlar, tribünün tamamına yakınını doldurdu.

1 STAT 5 GÜN 4 MAÇ

Manisa ekipleri Manisaspor ve Akhisar Belediyespor'un yanı sıra PTT 1. Lig'in İzmir ekiplerinden Göztepe'nin maçlarına ev sahipliği yapan Manisa 19 Mayıs Stadı'nda son 5 günde 4. maç oynandı.

İLK TEHLİKE AKHİSAR'DAN

Maçın en net gol pozisyonu 32. dakikada yaşandı. Savunmanın arkasına atılan topta Muğdat hafif de bir 'koldan çekme' hamlesi ile Chedjou'yu alt etti ve ceza alanına girdi. Kamerunlunun pozisyonunu bozması sonucu istediği gibi vuramasa da kaleye giden topu Muslera parmak uçlarıyla kornere gönderdi.

Haberin Devamı

MUĞDAT MUTLAK GOLÜ KAÇIRDI

43. dakikada yine Soner soldan çizgiye iyi indi. Kale ağzına doğru çok iyi ortaladı. Ancak orada bomboş pozisyonda bulunan Muğdat net bir kafa vuruşu yapsa da kaleyi bulamadı. Akhisar adına yine önemli bir pozisyondu.

EV SAHİBİNDEN HARİKA GOL

53. dakikada Akhisar taraftarını sevindirdi. Kendi sahasından çok hızlı çıkan Muğdat, yaklaşık 50 metre koştuktan sonra pasını Rodallega'ya verdi. Başarılı oyuncu ceza sahası dışından müthiş bir plase vuruşu yaptı ve takımını öne geçirdi: 1-0

GOLÜN HABERCİSİ POZİSYON

Dakikalar 66'yı gösterirken kullanılan kornerde Chedjou kale ağzında iyi yükseldi. Sert bir kafa vurdu ancak Akhisar kalecisi Bora çizgi üzerinden güçlükle de olsa başarılı br kurtarış yaptı.

DOUGLAO'DAN ÖLÜMCÜL HATA

Galatasaray beraberlik golünü 70'te buldu. Ceza alanı içinde topu bir anda önünde bulan Sneijder'in şutunda, Douglao uzaklaştırayım derken kaleci Bora'nın kurtarmak üzere olduğu topa ayak sokunca, kendi kalesini golü atmaktan kurtulamadı: 1-1

DOĞUM GÜNÜNDE GOLÜNÜ ATTI

Sarı kırmızı takım ilk golden sonra çok beklemeden ikinciyi de buldu. Sneijder bu sefer sol kanattaydı ve arka direkteki Selçuk'u gördü. Ortasında bugün 32 yaşında giren Selçuk İnan topun gelişine vurdu ve topu ağlarla buluşturdu: 1-2.

Haberin Devamı

Karşılaşmada başka gol olmayınca mücadele bu sonuçla tamamlandı.

Yazarlar