Teleset Mobilya Akhisarspor Akhisar Belediyespor sıkıntıya soktu

Akhisar Belediyespor sıkıntıya soktu

06.05.2013 - 11:09 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig’de düşme hattına gerileyen Ege temsilcisi, son 2 maçını kazansa da rakiplerinin puan kaybetmemesi halinde lige veda edecek

Akhisar Belediyespor sıkıntıya soktu

Spor Toto Süper Lig’de deplasmanda Medical Park Antalyaspor’a 4-3 mağlup olan Akhisar Belediyespor son 2 haftada maçlarını kazansa da ligde kalmak için rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecek.

Medical Park Antalyaspor karşısında 2-0 geriye düşmesine rağmen 2-2 beraberliği yakalayan Akhisar Belediyespor, karşılaşma sonunda rakibine 4-3 mağlup oldu. Haftayı 36 puan ve averajla 16. sırada tamamlayan Akhisar Belediyespor, son 2 haftaya düşme hattında girdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor’la eşit puanda olan Ege temsilcisi, sezon sonunda da aynı puana sahip olması durumunda statü gereği rakibinin gerisinde kalacak. Olası puan eşitliği halinde iki takım arasındaki maçlara bakılacak. Kendi evinde İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a 4-0 yenilen Akhisar Belediyespor, deplasmanda rakibini 2-0 mağlup etmişti.

Akhisar Belediyespor, son 2 haftada oynayacağı Mersin İdmanyurdu ve Orduspor (D) maçlarını kazansa bile diğer rakiplerinin puan kaybetmememsi halinde bu sezon yükseldiği lige veda edecek.

İstanbul ekibiyle aynı puana sahip Ege temsilcisi, Kardemir Karabükspor’un 1, Sivasspor’un 4, Sanica Boru Elazığspor’un 5, Eskişehirspor ve Gaziantespor’un 6 puan gerisinde bulunuyor.

Bu sezon ikinci kez 4 gol yedi

Haberin Devamı

Daha önce 4. haftada İstanbul Büyükşehir Belediyespor’dan 4 gol yiyen Akhisar Belediyespor, dün de kalesinde 4 gol gördü. Bu sezon en fazla golü Beşiktaş’ı 4-1 yendiği müsabakada bulan Ege temsilcisi, ilk kez 3 gol attı.

Ara transfer döneminde Kardemir Karabükspor’dan transfer edilen Ahmet Cebe, dün Akhisar Belediyespor’la ilk golünü kaydetti.

Ligin ilk devresinde Akhisar Belediyespor’un 1-0 kazandığı maçta takımının tek golünü atan Uğur Demirok, dün de bir gol atmasına rağmen takımının mağlubiyetine engel olamadı.

Gekas atamadı

Takımın en golcü ismi olan Gekas, bu sezon 13. maçında 4. kez bir müsabakayı gol atamadan tamamladı. Yunan oyuncu takımının mağlup olduğu Galatasaray (1-2), Sanica Boru Elazığspor (0-1), Fenerbahçe (0-2) ve Medical Park Antalyaspor (3-4) gol sevinci yaşayamadı.

Ege temsilcisi Gekas’ın 11 gol attığı 9 müsabakada 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet almıştı.

Akhisar Belediyesporlu oyuncular 3. kez kaleyi şaşırdı

Haberin Devamı

Medical Park Antalyaspor karşısında Merter Yüce’nin kendi kalesine gol atma şanssızlığı yaşadığı Akhisar Belediyespor’da, Kayserispor karşısında Sertan Vardar, Eskişehirspor maçında da Uğur Demirok kendi kalesine gol atmıştı.

Bursasporlu Serkan Yalçın’dan sonra Medical Park Antalyaspor’dan Koray Arslan Akhisar Belediyespor adına gol kaydeden ikinci isim oldu.

Yazarlar