Beşiktaş Akhisar Beşiktaş maç sonucu ve özeti

Akhisar Beşiktaş maç sonucu ve özeti

14.05.2015 - 15:42 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 31. hafta son maçında Beşiktaş deplasmanda Akhisar Belediyespor ile 1-1 berabere kaldı. Akhisar Beşiktaş maçı anlatım özeti ve tüm detaylar haberimizde..

Akhisar Beşiktaş maç sonucu ve özeti

Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 31. hafta kapanış maçında Akhisar Belediyespor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanan mücadele 1-1 beraberlikle sona erdi. Bu sonucun ardından ligde 3. sıradaki Beşiktaş 66 puana, 12. sıradaki Akhisar Belediyespor da 35 puana yükseldi.
Goller: Dk. 14 Mehmet Akyüz (Akhisar Belediyespor), Dk. 54 Demba Ba (Beşiktaş)
İLK YARI
14. dakikada Akhisar Belediyespor öne geçti. Bilal Kısa'nın sağ kanattan yaptığı ortada Beşiktaşlı Hutchinson ile yan yana bulan Mehmet Akyüz'ün kafa vuruşunda top Beşikaş filelerine gitti: 1-0
21. dakikada Serdar Kurtuluş'un uzaklaştırmak istediği topla buluşan Bilal Kısa'nın sol çaprazdan attığı sert şutta, meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.
42. dakikada iki takımın futbolcuları arasında çıkan kısa süren gerginliğin ardından Beşiktaş'ta Sosa, Akhisar Belediyespor'da ise Scapolan sarı kartla cezalandırıldı.
45+1. dakikada Demba Ba'nın pasıyla ceza alanı dışında topla buluşan Hutchinson'un vuruşunda, savunmaya da çarpan top kornere çıktı. Aynı dakikada hızlı gelişen Akhisar Belediyespor atağında Mehmet Akyüz ceza sahasına girmek üzereyken, Tolgay Arslan yerinde bir müdahaleyle topu uzaklaştırdı.
İki takımın da etkili gol pozisyonu üretmekte zorlandığı müsabakanın ilk yarısını Akhisar Belediyespor 1-0 önde tamamladı.
İKİNCİ YARI
53. dakikada gelişen Beşiktaş atağında Sosa'nın ceza sahası dışından attığı sert şutta, savunmada Douglao topa müdahale etmeyi başardı. Ceza alanı içinde topla buluşan Tolgay Arslan'ın vuruşunda ise Douglao yine yerinde bir müdahale ile meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.
54. dakikada Beşiktaş beraberliği yakaladı. Sol kanattan Sosa'nın kullandığı köşe vuruşunda, ceza alanı içinde topa iyi yükselen Demba'nın kafa vuruşunda yere de çarpan meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-1
59. dakikada LuaLua'nın pasıyla ceza alanı dışında topla buluşan Bilal Kısa'nın sert şutunda, meşin yuvarlak kaleci Günay Güvenç'ten döndü. Bruno'nun kafa vuruşunda ise kaleci Günay Güvenç topu kontrol etti.
68. dakikada sağ kanattan hızlı gelişen Akhisar Belediyespor atağında Mehmet Akyüz'ün ceza alanına girdikten sonra attığı sert şutta, kaleci Günay Güvenç meşin yuvarlağı kornere çeldi.
89. dakikada Demba Ba'nın sol kanattan yaptığı ortada, arka tarafta topla buluşan Mustafa Pektemek'in vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.
90+4. dakikada Beşiktaş'ta Cenk Tosun'un ağlarla buluşan topu ofsayt nedeniyle gol sayılmadı.
90+6. dakikada ceza alanı hemen dışından Sosa'nın kullandığı serbest vuruşta, kaleci Oğuz Dağlaroğlu topu kornere çeldi.
Karşılaşma 1-1 beraberlikle tamamlandı.
AKHİSAR BELEDİYESPOR: 1 - BEŞİKTAŞ: 1
Stat: Manisa 19 Mayıs
Hakemler: Bülent Yıldırım, Kemal Yılmaz, Asım Yusuf Öz
Akhisar Belediyespor: Oğuz Dağlaroğlu, Tolga Ünlü (Dk. 90 Ahmet Cebe), İsmail Konuk, Douglao, Kadir Keleş, Güray Vural, Scapolan (Dk. 82 Zokora), Bilal Kısa, Bruno, LuaLua, Mehmet Akyüz (Dk. 87 Pekin Köşnek)
Teknik Direktör: Roberto Carlos
Beşiktaş: Günay Güvenç, Serdar Kurtuluş (Dk. 46 Mustafa Pektemek), Sivok, Ersan Gülüm, Motta, Gökhan Töre, Hutchinson, Tolgay Arslan (Dk. 75 Kerim Frei), Olcay Şahan (Dk. 84 Cenk Tosun), Sosa, Demba Ba
Teknik Direktör: Slaven Bilic
Goller: Dk. 14 Mehmet Akyüz (Akhisar Belediyespor), Dk. 54 Demba Ba (Beşiktaş)
Sarı Kartlar: Dk. 32 Kadir Keleş, Dk. 38 Lomano LuaLua, Dk. 43 Luan Scapolan, Dk. 66 Bilal Kısa (Akhisar Belediyespor); Dk. 3 Ersan Gülüm, Dk. 43 Jose Sosa, Dk. 60 Tolgay Arslan, Dk. 80 Ramon Motta (Beşiktaş)
MAÇTAN NOTLAR
Spor Toto Süper Lig'de 31. haftanın kapanış maçında Akhisar Belediyespor'a konuk olan Beşiktaş'ta teknik direktör Slaven Bilic, geçen hafta Gaziantepspor ile oynadıkları karşılaşmanın ilk 11'ini değiştirmedi. Slaven Bilic, geçen hafta 1-1 berabere biten Gaziantepspor maçının ilk 11'ini Akhisar Belediyespor karşısında da sahaya sürdü. Siyah-beyazlı takımda kaleci Cenk Gönen, Mustafa Pektemek, Oğuzhan Özyakup, Necip Uysal, Kerim Frei, Cenk Tosun ile Opare karşılaşmaya yedek kulübesinde başladı. Manisa 19 Mayıs Stadı'ndaki maça ev sahibi takım taraftarı fazla ilgi göstermedi. Beşiktaş seyircileri ise kendilerine ayrılan Gediz kale arkası tribününden takımlarına destek verdi.
Roberto Carlos locadan izledi
Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından bir maç ceza alan Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Roberto Carlos müsabakayı stattaki localardan birinde takip etti. Ege temsilcisinde son oynanan Gençlerbirliği maçından farklı olarak Custodio ve Vaz Te'nin yerine Kadir Keleş ile Scapolan ilk 11'de forma giydi. Beşiktaş tribünleri müsabakadan önce "Her yer Soma, her yer karanlık" şeklinde tezahüratta bulundu. Manisa 19 Mayıs Stadı'nın zemini karşılaşma öncesi sulandı.
Beşiktaş, şampiyonluk yarışında yara aldı
Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Akhisar Belediyespor'la 1-1 berabere kalan Beşiktaş, bitime 3 hafta kala lider Galatasaray'ın 4 puan gerisine düştü. Ligde geçen hafta Ankara'da oynadığı maçta Gaziantepspor'la 1-1 berabere kalan ve şampiyonluk yarışında önemli 2 puan kaybeden siyah-beyazlı takım, bu hafta da Akhisar Belediyespor karşısında 1-0 geriye düştüğü müsabakada Demba Ba'nın ikinci yarıdaki golüyle sahadan 1-1 berabere ayrıldı. İki haftada 4 puan kaybeden Beşiktaş, Fenerbahçe'nin sahasında Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyespor ile 1-1 berabere kaldığı haftada ikinci sıraya yerleşme şansını değerlendiremedi. Bu sonuçla puanını 66'ya çıkaran siyah-beyazlı takım, son 3 haftaya lider Galatasaray'ın 4, ikinci durumdaki Fenerbahçe'nin ise 1 puan gerisinde girdi.
Kalan maçlar
Gelecek hafta Torku Konyaspor'u ağırlayacak Beşiktaş, 33. haftada lider Galatasaray'la Türk Telekom Arena'da karşılaştıktan sonra son hafta Gençlerbirliği'ni konuk edecek. Maç içinde Akhisar Belediyesporlu oyuncuların zaman geçirdiğini düşünerek hakem Bülent Yıldırım'ı protesto eden Beşiktaşlı taraftarlar müsabakadan sonra sadece genç kaleci Günay Güvenç'i tribünlere çağırarak alkışladı.
Demba Ba'nın 18. golü yetmedi
Bu sezon attığı gollerle Beşiktaş'a büyük katkı veren Demba Ba, Akhisar Belediyespor karşısında takımının beraberlik golünü kaydetti. Son 13 sezonda Beşiktaş'ın en golcü oyuncusu konumunda olan ve 18 golü bulunan Senegalli yıldız, kalan 3 haftada İlhan Mansız'ın 2001-2002'deki 21 gollük performansını yakalamak için mücadele edecek.
Mustafa Pektemek hamlesi
İkinci yarının başında Serdar Kurtuluş'un yerine Mustafa Pektemek'in oyuna girdiği Beşiktaş'ta Olcay Şahan, Serdar Kurtuluş'un yerine sağ bekte görev yaptı. Mustafa Pektemek ise hücumda takımı adına gol aradı. İkinci yarının başında sağ beke geçen Olcay Şahan son bölümde yerini bir diğer forvet oyuncusu Cenk Tosun'a bıraktı.
Kart sınırındaki oyuncu sayısı 6'ya çıktı
Beşiktaş'ta Akhisar Belediyespor maçı öncesinde kart cezası sınırında bulunan Demba Ba, İsmail Köybaşı, Kerim Frei ve Tolga Zengin'in yanı sıra bugün kartla cezalandırılan Adem Gülüm ve Motta, Torku Konyaspor maçında kart görmeleri halinde Galatasaray derbisinde forma giyemeyecek.
Mehmet Akyüz'ün ikinci golü
Akhisar Belediyesporlu futbolcu Mehmet Akyüz, bu sezonki ikinci golünü eski takımı Beşiktaş'a attı. Mehmet, daha önce 1. haftadaki Balıkesirspor deplasmanında ağları havalandırmıştı. 2013-2014 sezonu başında Beşiktaş'tan Akhisar Belediyespor'a transfer olan golcü oyuncu, siyah beyazlı ekibe karşı ilk kez gol sevinci yaşadı.