Aksal Yavuz

Aksal Yavuz

aksalyavuz@hotmail.com

Tüm Yazıları

Trabzonspor haftalardır galibiyete hasret... Hâl böyle olunca her geçen hafta bordo-mavili oyuncular üzerinde baskı oluşmaya başlamış. Başakşehir maçında genç Yusuf’cuk ıslıklanıyorsa, gerisini varın siz düşünün!

İlk yarı Trabzonspor’un 3-0’dan 3-4 kaybettiği Aytemiz Alanyaspor maçı, Trabzonspor camiasında unutulmayacak karşılaşmalar arasında yerini almış durumda. O anlamda bu yıl Trabzonspor’un ligdeki seyrini-rengini belirleyen maçlardan biridir o karşılaşma...

Alanyaspor da ligde korkuyu iliklerinde hisseden takımlardan... Vagner Love ayrıldıktan sonra gol yollarında oldukça sorun yaşıyorlar. Maç öncesi de Hikmet Karaman yaptığı açıklamada “Sözün bittiği yerdeyiz” diyerek durumu özetledi.

Haberin Devamı

Anlayacağınız yüksek gerilimli bir maç! Çarpılan; toz-duman!

Futbola gelince...

Trabzonspor’un yediği gol evlere şenlik, adeta Trabzon’da ilk yarı oynanan maçta yenilen gollerin devamı gibi... Güler misin ağlar mısın? Burak Yılmaz, Uğur Demirok arasında gerilimli pas alışverişi Emre Akbaba’ya “al da at” ikramı oldu. Aynı pası golü atan Emre’ye takım arkadaşı vermiş olsa, Emre pası atan arkadaşının kramponlarının pasını-tozunu silerdi!

20. dakikada Welinton’un, ceza sahası içinde Sosa’ya yandan çarklı çelmesi penaltının ağababası, hakem seminerlerinde ders olarak anlatılması gereken bir pozisyon...

N’Doye ve Yusuf değişikliğinden sonra Trabzonspor oyuna hükmetmeye başladı. İleride çoğalan, pas yapan, gol arayan bordo-mavililerdi. N’Doye ve Yusuf, Trabzonspor’a oyun anlamında ne kadar katkı sağlamışsa, Trabzonspor’da dün akşam seyrine doyum olmayan Sosa ve Abdülkadir izledik.

Hele Trabzonspor’un beraberlik golünde Yusuf Yazıcı’nın katkısı inanılmazdı. Hani bir önceki maçta ıslıklanan Yusuf’cuk... Geceye damga vuran diğer hareket, Trabzonspor’un geleceği Abdülkadir’in attığı goldü. Kaptan Onur’un da hakkını teslim etmek gerekir, onu da ayrıca söyleyelim.

Uzun lafın kısası, Trabzonspor kötü başladığı maçı iyi bitirdi.

Aytemiz Alanyaspor ile birkaç kelime yazmak gerekirse; golden sonra panik yapmayıp, biraz daha sakin olabilseydiler, Trabzon-spor’u mağlup etmemeleri işten değildi.