Trabzonspor Ali Ağaoğlu: "Trabzonspor yönetiminde olmayacağım"

Ali Ağaoğlu: "Trabzonspor yönetiminde olmayacağım"

02.12.2015 - 14:22 | Son Güncellenme:

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Trabzonspor yönetiminde olmayacağını açıkladı. Ağaoğlu, Trabzonspor'un ancak kenetlenmesi halinde içinde bulunduğu krizden çıkabileceğini söyledi.

Ali Ağaoğlu: Trabzonspor yönetiminde olmayacağım

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu bir süredir hakkında çıkan Trabzonspor ile ilgili iddialara düzenlenen basın toplantısında açıklık getirdi. Ağaoğlu, yönetimde olup olmayacağından, şimdiye kadar Trabzonspor'a olan desteklerine, Trabzonspor'un içinde bulunduğu durumdan, seçimli genel kurula kadar bütün sorulara cevap verdi.

Haberin Devamı

Ali Ağaoğlu, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun akrabası olduğunu açıklayarak, şöyle konuştu:

"Ben Ofluyum, Trabzonluyum… Bundan da her zaman gurur duydum, Oflu olmak bir ayrıcalıktır. Memleketimin menfaatine olacak her türlü projenin içinde oldum, olmaya da devam edeceğim. Futbol ise bambaşka bir konu. Hayatımın hiçbir döneminde futbol fanatiği olmadım. Trabzonspor maçına bir stadının açılışında bir de Fenerbahçe maçında gittim. Her takım ve kulübe eşit mesafede oldum. Bu takımlar Türkiye'nin bir değeri. Trabzonlu olmam nedeniyle benimle Trabzonspor'u özdeşleştiriyorlar. Trabzonspor her zaman gönlümün takımı. Trabzonspor Başkanı anne tarafından akrabam olur. Kendisine zaman zaman destek olduğum doğrudur. Ama bu yaptığı her işi tasdik ettiğim anlamına gelmez."

Haberin Devamı

"TRABZONSPOR'UN YÖNETİM KADROSUNDA OLMAM SÖZ KONUSU DEĞİL"

Ağaoğlu, Trabzonspor'un yönetiminde olup olmayacağı konusundaki haberler hakkında da açıklama yaparak, "Son günlerde Trabzonspor'un yönetiminde olup olamayacağımla ilgili haberler gündeme geliyor. İlk ağızdan bilmenizi isterim ki takımın yönetiminde olmam söz konusu değildir. Kesinlikle sporun içinde olmak istemiyorum. Çok yoğun bir iş tempom var. Ülkeme ve Trabzonspor'a sporun dışında, başka alanlarda katkı sağlamaya, destek vermeye devam edeceğim. Ama Trabzonspor'a maddi desteğim devam edecek" ifadesini kullandı.

Ali Ağaoğlu, İbrahim Hacıosmanoğlu ile ilgili gelen sorulara şöyle yanıt verdi:

"Trabzonspor Anadolu'nun çok önemli takımlarından birisi ancak son dönemde parlak gitmeyen bir şeyler var. İbrahim düz bir çocuk, dişiyle tırnağıyla buralara geldi. Dosdoğru bir çocuk, bu da ona hatalar yaptırıyor. Başkanın hataları da kötü niyetli olduğundan değil. Hakem olayının olduğu gün eşi çok ciddi bir operasyon geçirdi. Bir ay önce de eşi doğum yapmıştı. Bu olaylar da İbrahim'i çok etkiledi. İbrahim, takımı çok kötü durumda devraldı, çok çabaladı ve iyi bir pozisyona getirdi."

"TÜM CAMİA, TRABZONSPOR ÜZERİNE OYNANAN OYUNUN FARKINDA"

Trabzonspor'un içinde olduğu krizle ilgili olarak Ağaoğlu şu yorumda bulundu:

Haberin Devamı

"Son dönemde 5 maç üst üste hakem hataları ile sistematik bir oyun oynandığını görüyorum ve üzülüyorum. Bu haksızlığın herkes farkında. Başkanın yaptığı şahsi hataları da kulübe mal edilmeye çalışılıyor. Bu hafta sonu gerçekleşecek seçimlerden önce bu haksızlığa tepkisiz kalamadım. Yapılan operasyon Başkana yapılan bir şeymiş gibi görünüyor ama bütün Trabzonspor etkileniyor, takım zarar görüyor bundan. İbrahim'in Trabzonspor'un aleyhine bir şey yapacağına inanmıyorum, o konuda kendisine kefilim, bu hataları çok çabuk toparlayacağına eminim."

"TRABZONLU HIRSLI, GURULU, SABIRSIZ, TEZCANLIDIR. TEK ÇÖZÜM KENETLENMEK"

Trabzonspor'un içinde bulunduğu krizden nasıl kurtulacağı konusunda gelen sorulara Ağaoğlu, şöyle yanıt verdi:

"Trabzonluların kenetlenerek bu zorluğun üstesinden geleceklerini düşünüyorum. Dışarıdan operasyon var, içerden takım olmasına izin verilmiyor, futbolun içinde değilim ama duyumlarımı söylüyorum, takımın ahengi bozuldu. Başkan tek başına üstesinden gelemez, Trabzonlular başkanın arkasında olup bu zorluğun üstesinden gelebilirler. Trabzonlu hırslı, gururlu, sabırsız, tezcanlıdır. Trabzonluların kenetlenmesi halinde takımın sorunları çözülecektir. Gün birlik beraberlik günüdür."

Haberin Devamı

İbrahim Hacıosmanoğlu ile olan yakınlığının Trabzonspor'a gönül vermesi ile ilgisinin olmadığını vurgulayan Ağaoğlu, Hacıosmanoğlu'ndan önce takıma her türlü destek olduğunu, Trabzon'a yapılan operasyona tepkisiz kalamadığını söyledi.

Ağaoğlu, Trabzonspor genel kurulu ve seçimleri ile ilgili görüşleri sorulduğunda ise, "Trabzonspor halkı Başkanının yanında, Başkan büyük bir komployla karşı karşıya. Bu operasyon dışarıdan yönetiliyor ama Trabzonspor içinden de bu operasyona destek olanların olduğunu düşünüyorum. Kongrede bu gerçeği göreceklerini ve ona göre oy vereceklerine inanıyorum" dedi.