Diğer Ali Gürbüz kimdir, kaç yaşında, nereli? Başpehlivan Ali Gürbüz'ün hayat hikayesi

Ali Gürbüz kimdir, kaç yaşında, nereli? Başpehlivan Ali Gürbüz'ün hayat hikayesi

09.07.2019 - 08:47 | Son Güncellenme:

658. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Ali Gürbüz, başpehlivan oldu! Peki Ali Gürbüz kimdir? İşte bugün hakkında en çok arama yapılan isimlerden biri olan Ali Gürbüz ile ilgili bilinmesi gerekenler...

Ali Gürbüz kimdir, kaç yaşında, nereli Başpehlivan Ali Gürbüzün hayat hikayesi

ALİ GÜRBÜZ KİMDİR?

Ali Gürbüz (Antalya), Türk pehlivan. 650 ve 651. ve 652 Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde birinci gelerek üç kez başpehlivan unvanını kazandı.Cumhuriyet tarihinde bu başarıyı yakalayan 5 güreşçiden biridir. Doping testi pozitif çıktığı için kazandığı altın kemer ve başpehlivanlık unvanları, para ödülü geri alındı.

1988'de Korkuteli - Antalya'da dünyaya geldi. Eski Kırkpınar başpehlivanlarından Recep Gürbüz'ün oğludur.

2008 yılında gerçekleşen 647. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başaltında birinci olarak başpehlivanlık kategorisinde mücadele etme hakkını kazandı. 2009 yılındaki 648. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde yarı finale kadar çıkmayı başardı.

2011 yılındaki 650. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde finalde Recep Kara'yı yenerek ilk kez başpehlivan oldu. 651. Kırkpınar Yağlı Güreşleri finalinde yine Recep Kara'yı yenerek unvanını korudu. 2013 yılında yapılan 652. Kırkpınar yağlı güreşlerinde ise İsmail Balaban'ı finalde yenerek üst üste 3. kez baş pehlivan oldu ve böylelikle altın kemerin ebedi sahibi oldu.Fakat doping testi pozitif çıktı ve altın kemer İsmail Balaban'a verildi.

ALİ GÜRBÜZ BAŞPEHLİVAN OLDU!

658. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Ali Gürbüz, finalde Orhan Okulu'yu yenerek 2019 yılının başpehlivanı oldu

Erdoğan, başpehlivan Ali Gürbüz'ü tebrik etti 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 658. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan unvanını alan Ali Gürbüz'ü tebrik etti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, Gürbüz'e telgraf göndererek tebriklerini iletti.