Skorer Ali Kıratlı: Fenerbahçe büyüktür, şike yapmaz

Ali Kıratlı: Fenerbahçe büyüktür, şike yapmaz

04.05.2012 - 17:08 | Son Güncellenme:

.

Ali Kıratlı: Fenerbahçe büyüktür, şike yapmaz

”Futbolda şike” davasının tutuklu sanığı Ali Kıratlı, ”Fenerbahçe büyüktür, şike yapmaz. Sizin de sayenizde eski saygınlığımıza kavuşacağımıza inanıyorum” dedi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada söz alan tutuklu sanık Ali Kıratlı, sözlerine Fenerbahçe’nin kuruluş yıl dönümünü kutlayarak başladı.

Kıratlı, hakkındaki suçlamaların yanlışlıkla üzerlerine ”yapıştırıldığını” düşündüğünü dile getirerek, ”Ben Eskişehirspor-Trabzonspor maçında görüntülendim ama bu görüntüler iddianameye Eskişehir-Fenerbahçe maçı diye geçti. Ayrıca iddianamede İlhan bey ile yaptığımız görüşme, sadece futbolcu transferiyle ilgilidir. Hatta yaptığım tek görüşme, iki maç için yorumlanmış” ifadesini kullandı.

Olaylarla hiçbir ilgisinin olmadığını savunan Kıratlı, ”Fenerbahçe büyüktür, şike yapmaz. Sizin de sayenizde eski saygınlığımıza kavuşacağımıza inanıyorum. Başımıza gelenler bir yol kazasıdır. Tahliye isteye isteye yüzsüz olduk ama ailem için yine tahliyemi istiyorum” diye konuştu.

Tutuklu sanık Ahmet Çelebi

Haberin Devamı

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Ahmet Çelebi de Fenerbahçe’den kombine kart almaya gittiği için 10 aydır cezaevinde olduğunu söyledi.

Kombine kart almaya gittiği gün, kulüpte, davanın tutuklu sanıklarından İlhan Ekşioğlu’nun olmadığını öne süren Çelebi, ”Sivas’ta da İlhan Bey’i, misafiri alkol almak istediği için ticaret odasına götürdüm” dedi.

Hakkındaki suçlamalara cevap veren Çelebi, şunları kaydetti: ”İbrahim Akın’ı tanımam. Akın’ın, Yusuf Turanlı’nın futbolcusu olduğunu dahi bilmiyordum. Mehmet Yıldız’a şikeye dair bir teklifim olmadı. Zaten kendisi de böyle bir teklifi kabul edecek kişilikte değildir. Odyakmaz’ın Bülent İşcen ile telefon görüşmesi, Fenerbahçe-Sivasspor maçının bilet fiyatlarına ilişkindi. Ancak bu bile şike olarak yorumlandı. Benim sanık İşcen ile yaptığım görüşmede, ’operasyon’ dememin nedeni ise kendisiyle ortak bir gemi almak için yaptığımız ticari girişimlerden ibarettir.” Çelebi, kanser hastası olduğunu ifade ederek, tedavi olmak için tahliyesini talep etti.

Duruşmada söz alan tutuklu sanıklardan Sami Dinç ve Haldun Şenman da haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek, tahliyelerini talep etti.

Duruşma, sanık avukatlarının beyanlarının alınmasıyla devam ediyor.