Fenerbahçe Ali Koç'tan transfer açıklaması!

Ali Koç'tan transfer açıklaması!

16.01.2019 - 21:50 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, "Devre arası transferi için stoper, sağ açık, santrfor, sol açık ve orta sahanın ortasını belirledik. Bu 5 bölgenin en az 3 ya da 4'ünün transferi için görüşmelerimiz devam ediyor." dedi.

Ali Koçtan transfer açıklaması

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, FB TV'de canlı yayınlanan "Camiaya Sesleniş" programında yaptığı açıklamalarda, devre arası transfer çalışmalarıyla ilgili önemli bilgiler verdi.

Haberin Devamı

Transferler sonlanmadan isim vermek istemediğini vurgulayan Ali Koç, "Devre arası transferi için stoper, sağ açık, santrfor, sol açık ve orta sahanın ortasını belirledik. Bu 5 bölgenin en az 3 ya da 4'ünün transferi için görüşmelerimiz devam ediyor. Hocamızın da önceliği orta sahayı güçlendirmek." dedi.

Ali Koç'un açıklamaları şöyle:

"Transferlerimizi ilk olarak Youtube'dan açıklayabiliriz"

"Öncelikle tüm Türkiye'nin ve Fenerbahçe'nin yeni yılını kutlarım. Fenerbahçeliler, lütfen Youtube kanalımıza yüklenin. Sosyal medyada değerimiz arttıkça, marka değerimiz de artacaktır. Belki de ileride transferlerimizi ilk olarak Youtube'dan açıklayabiliriz."

"Gözümdeki rahatsızlık nedeniyle programımızda bir günlük gecikme oldu. Özür dilerim. Halk arasında arpacık dediğimiz rahatsızlık. Göreve geldikten sonra hemen harekete geçerek finansal, sportif ve kurumsal olarak camianın röntgenini çektik. Burası müthiş bir dinamiği olan yer. Bu yapıyı kavramak bizim için şarttı. Bazıları 'Zaten biliyordunuz' diyor ama dışarıdan bilmek başka bir şey, içeriden ne olup bittiğini görmek başka bir şey."

Haberin Devamı

Şike kumpası davası...

"Şike kumpası davasının her aşamasını yakından takip ediyoruz. Yargıtay'da bekleyen dava süreci çok uzadı. Bu kadar uzamasına gerek var mıydı bilemiyorum. 7'den 70'e bütün Fenerbahçeliler 3 Temmuz konusunda, bize yapılanlar konusunda aynı düşüncede. Bu işin bu kadar uzamasına anlam vermekte zorlanıyorum. Bundan fazla da söyleyebileceğimiz bir şey yok, hukuka güvenmek zorundayız."

"Fitne, fesat ve iftira ne yazık ki ülkemizde bir yaşam tarzı haline geldi. Birileri yalan söylüyor, doğruyu ispat edene kadar canınız çıkıyor. Alper Pirşen'in anlatmak istediği 'Bu dava usülden bozulursa üzülmeyin. Bu sadece süreci uzatır. Bizim için esas kısmı önemli.' idi."

"Futbolda başarısız olduk diyebiliriz"

"Gemiyi yürütebilmek ve yükümlülükleri yerine getirebilmek için ciddi bir mali kaynak yarattık. Taraftarımız da çok destek oldu. İlk 7 ayda ihtiyacımız olan kaynakları yaratma konusunda başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Zaman zaman hatalarımız olmuş olabilir ama biz hatasından dönmeyi de bilen insanlarız. Futbolda başarısız olduk diyebiliriz."

Haberin Devamı

"Phillip Cocu tam aradığımız hocaydı. Ama ülke şartlarına alışamadı. Yeteri kadar zaman verdik kendisine. Puan tablosunda konumumuz kabul edilebilir gibi değildi ve ülke şartlarına uyamadı. Göreceksiniz ki gelecekte Cocu önemli bir kariyer yapacak, başarılı olacaktır."

"Ersun Hoca'yı iyi ki getirmişiz"

"Temmuz ayında başka bir konu hakkında Barcelona başkanı ile görüşürken Cocu seçiminden dolayı tebrik etti beni. 'Tanıyor musunuz?' dedim, 'Bizim listemizdeydi ama şimdiki hocamızı seçtik' demişti. Ersun Hoca'yı niye getirdik, nasıl getirdik, bu konuda da eleştiriliyoruz ama iyi ki getirmişiz. Çok kısa bir zamanda takıma çok iyi bir hava geldi. İkinci yarıda Fenerbahçe'ye yakışan oyun anlayışına sahip olup istediğimiz sonuçları alacağız."

"Comolli'nin yetkilerinin alınması gibi bir şey söz konusu değildir"

"Ersun Yanal'dan sonra herkesin bildiği sevgili Volkan Ballı'yı idari menajerlik görevine getirdik. Bununla da yetinmedik, yönetim kurulumuzdan Selahattin Baki'yi bu işlerle ilgilenmesi için atadık. Kendisi Sheffield United'da ciddi görevler almış birisidir. Bu görevlendirmelerle birlikte Damien Comolli'nin de yükü hafiflemiş oldu. Samandıra yönetiminde bu değişikliklerle birlikte yükler paylaşılmış oldu. Comolli'nin yetkilerinin alınması gibi bir şey söz konusu değildir."

Haberin Devamı

"Fenerbahçe'de futbolun patronu sportif direktördür. Bugün sportif direktör Damien Comolli olduğu için de patron odur. Ama Comolli'nin tek işi A takım değil, altyapı, akademi ve tesislerle de ilgilenerek geleceği inşa etmektir. Comolli'ye teknik direktör ve takıma müdahale etmemesi nedeniyle kızdığım da oldu. O da her zaman bundan bir adım geride olmayı tercih etmişti. Zaten Ersun hocanın orada olmasıyla birlikte böyle bir şeye ihtiyaç da kalmadı."

"Biliyorum taraftarlarımız transfer bombaları bekliyor"

"Biliyorum taraftarlarımız transfer bombaları bekliyor, ama biz bu akşam sadece ipuçları verebileceğiz. Çünkü transfer konusu resmi olarak bitmeden konuşmak doğru değil. Zaten en iyi iş de bitmiş iştir. Biz sezon başında kulüp için yarattığımız 115 milyon euroluk kaynaktan bir kuruşunu transfere harcamadık. İstemez miydik 40-50 milyon euro harcayalım transferlere, büyük isimler getirelim, mutlu olalım. Ama zaten bu anlayışla bugünlere geldik."

Haberin Devamı

"FFP'den dolayı zaten bu miktarları istesek de ayıramazdık transfere. O günün imkanları çerçevesinde yaptık transferlerimizi. FFP'yi yok sayıp, mali durumu göz ardı edip kaynağımızı transfere harcamak Fenerbahçe'ye ihanet olurdu. Sattığımız üç oyuncudan gelen kaynakla transferlerimizi yaptık, o kaynaktan bu dönemde kullanabileceğimiz şekilde para artırdık."

"Sattığımız 3 oyuncudan gelen kaynakla transferlerimizi yaptık, o kaynaktan bu dönemde kullanabileceğimiz şekilde para artırdık. 6-7 senenin öncesiyle bugünün futbol endüstrisi çok farklı. O zamanlar Sow'u Fransa gol kralı olarak 10 milyon euro'ya almıştık. Bugün Fransa gol kralını 10 milyon euro'ya getirin bakalım. Sezon sonu 14 oyuncumuzun sözleşmesi bitiyor, kiralıklar da dahil. Bu avantaj da olabilir, dezavantaj da."

"Şu formanın içine seni-beni koy, daha fazla puan toplarız"

"İlk yarıyı 17. sırada bitirmenin, attığımız gol sayısının, yediğimiz golün mahcubiyeti içindeyiz. Bu tablonun sorumlusu biziz. Sezon başında en kötü senaryoyu çiz deseler, kimse bunu çizemezdi. Şu formanın içine seni-beni koy, daha fazla puan toplarız. Slimani gibi bir oyuncunun 25-26 şutunun hiçbirinin kaleyi tutmaması, beceriksizlikle anlatılacak bir şey değil. Erzurumspor maçında 6-0 olacak maçı 2-2 bitirmemizi hiçbir şey anlatamaz bana."

"Barış Alıcı, Fenerbahçe'ye yıllarca hizmet edecek, olağanüstü yetenekleri olan bir oyuncumuz. Bizde yeterince oynayamıyordu. Güçlenmesi ve oynaması için takas karşılığı yarım sezonluğuna Evkur Yeni Malatyaspor'a verdik. Maaşını da onlar ödeyecek."

Ozan Tufan, Aatif, Şener ve Tolga açıklaması

"Ozan Tufan özel bir vaka, özel bir yetenek. Zaman zaman kilo alıp verse de inanılmaz bir fizik gücü var. Ozan Tufan yazın 8 kilo vermişti. 'En büyük transferimiz sensin' demiştik ama olmadı. Ona 'Sergen Hoca'dan yararlan ve bir dahaki kamp döneminde aklını başına topla, Fenerbahçe'ye katkı sağlayacak konuma gel' dedik. Yeteneklerine inanıyoruz. Aatif'ı hocamızın ricasıyla affettik. Kendisini isteyen kulüpler var. Biz Çaykur Rizespor ile anlaştık transferi için ama ne yazık ki, biraz üzülüyor, hafif de kızıyorum bu konuya ama Aatif, Çaykur Rizespor ile anlaşamadı. En kısa zamanda anlaşmasını bekliyoruz."

"Sözleşmesi sezon sonu bitecek bütün oyuncularla konuşacağız. Şener Özbayraklı'yı Beşiktaş'a teklif ettiğimiz haberleri dolaşıyor. Şener Özbayraklı'yı Beşiktaş'a veya kimseye vermeyeceğiz. Onun da sözleşmesini uzatacağız. Aynı şekilde Martin Skrtel ile de sözleşme yenileyeceğiz."

"Tolga Ciğerci, bugüne kadar Fenerbahçe'den bir kuruş para almadı. Sahalara dönmeden de ödemeyeceğiz. ABD'ye, dünyanın en iyi ayak doktoruna yolladık Tolga'yı. Bu oyuncunun sıkıntılı döneminde yanında olduk. Sahaya döndürebilirsek çok örnek bir hikayeye imza atmış olacağız. Sahalara dönmesini de bekliyorum."

"Hocamız, kiralık oyuncularımızdan Andre Ayew'in muhakkak takımda kalmasını istiyor. Kalabilir, kalamaz, ona bakacağız. Opsiyonuyla almamız söz konusu bile değil. Geldiği takımın Premier Lig'e çıkıp çıkmaması da önem arz ediyor tabii. Ekranda mor renkle işaretlenmiş olarak gördüğünüz pozisyonlara transfer yapmayı hedefliyoruz. Bu devre arasında transferini hedeflediğimiz pozisyonlar stoper, orta saha, sağ-sol kanat ve forvet. Bu 5 pozisyondan en az 3'üne, mümkünse de 4'üne takviye yapmak için pazarlıklarımız devam etmekte."

Ali Koçtan transfer açıklaması

"İmzalar atılmadan açıklama yapmak istemiyoruz"

"Bu 5 pozisyondan 2'si için bu akşam müjdeli haber verebileceğimi düşünüyordum. Aslında verebilecek haber de var ama imzalar atılmadan açıklama yapmak istemiyoruz. Hocamızın önceliği orta sahayı güçlendirmek. Orta sahayı güçlendirdiğimizde gollerin de arka arkaya geleceğine inanıyor."

"Hocamız Jailson'dan çok memnun. Dayanıklılık konusunda müthiş değerleri çıktı. Bir de altyapıdan Cebrail Akbulut var. Hocamız onu da çok beğendi ve Cebrail'i de as takıma aldık. Tolga Ciğerci konusunda tenkitler görüyoruz. Tolga, bugüne dek bir kuruş para ödemediğimiz, sahalara dönene kadar da ödemeyeceğimiz bir oyuncu. Kendisini ABD'ye, dünyanın en iyi ayak doktoruna yolladık. Düşündüğümüz olursa, 2 ay içinde tamamen sahalara dönecek."

"Takımı gençlerden kurup, etrafına da birkaç tecrübeli oyuncu eklemeliyiz"

"Önemi olan, ortalama yaşın 24-25'lere gelmesi. Tıpkı Daum dönemindeki gibi takımın belkemiğini genç oyunculardan kurup, etraflarına da birkaç tecrübeli oyuncu eklemeliyiz. Bu transfer dönemindeki politikamızda da hiçbir değişiklik olmamıştır. Yaş ortalaması konusundaki tutumumuza bağlı kalmak suretiyle bu ay 30-31 yaşında olan oyuncuları da alabiliriz. Zaten altyapımızdan da birçok oyuncuyla profesyonel sözleşme imzaladık. Profesyonel sözleşme yaptığımız 10 oyuncunun 2-3 tanesi meyve verse, kulübe büyük bir katkı. 3-4 tanesi başka takıma transfer olsa yine büyük bir katkı."

"Fenerbahçe her daim bir cazibe merkezi olmuştur. Böyle bir dönemde Türk oyuncuların Fenerbahçe'ye gelmek istemesi de bu nedenle normal. Biz gücümüz yettiğince yükümlülüklerimizi yerine getirmek için var gücümüzle savaşıyoruz. Zemin ve şartlar oluştuğu takdirde, takımlarından ayrılmak isteyen oyuncuların bize katılması mümkündür. Biz kimseyi hayat boyu cezalandıracak değiliz. Affedilmeyecek hiçbir şey yoktur diyen de benim. Kadro dışı kalan oyuncularımız, belli nedenlerden ötürü kadro dışı kaldı. Ersun Hocamız gelince kendisine sorduk, arzu etmesi halinde bu isimleri affedebileceğimizi söyledik. Hocamız, Ozan'a çok inandığını ve Aytemiz Alanyaspor'a transfer olmasının kendisi için iyi olacağını, diğer üç oyuncuyu da görerek denemek istediğini ifade etti. Bu doğrultuda da ü oyuncumuzu da kampa yolladık."

Volkan Demirel konusu...

"Volkan Demirel konusu ise biraz farklı. Ben Volkan'ı kadroya döndürecek yolu adım adım tarif ettim. Kendisi ya istemedi, ya da mesajı almadı. Kendisine olan duygu ve düşüncelerimi de açıkça ifade ettim. Söz konusu Fenerbahçe menfaatleriyse bizde inatlaşma olmaz. Ama buna rağmen bir adım atmamıştı. Üzüldüğünü de biliyordum. Ben de üzülüyordum. Ersun Hocamız geldikten sonra Volkan takıma geri dönmek istediğini ifade etti. Bana mesaj yolladı, hocamızla görüşüp mesaj yolladı. Hocamızla konuyu görüştük ve geri dönüşünü uygun gördük. Ama dönüşü için yapması gerekenler de ortadaydı. Yaptığımız görüşmede Volkan'ın samimi yaklaşımını, olanlardan ötürü pişman olduğunu hissettik. Ona, 'Yolu biliyorsun, bunu yaptığın takdirde kapımız açık' dedik. O da kendisine yakışanı yaptı."

"Volkan bize 'Ne yapayım?' diye sordu, 'Özür dilemek istiyorsan çık özür dile' dedik"

"Volkan bize, 'Ne yapayım?' diye sordu. Biz de, 'Özür dilemek istiyorsan çık özür dile' dedik. Yazılı bir açıklama yapmasını samimi görünmeyebileceği, bunu bizim yazdırdığımız iddia edileceği için istemedik. Kendisi de açıklama yapmaya karar verdi. Volkan, o açıklamayı kendi özgür ortamında yaptı. O açıklamasına göre takımda kalıp kalmayacağı belli olacaktı. Açıklamasını da idman sahasında yapmak istedi. Ama ağır hava şartlarından ötürü toplantı apar topar içeri alındı. Volkan'dan beklentilerimizi kendisi çok çok iyi biliyor. Umarım bunları yerine getirir. Alması gereken çok büyük sorumluluklar var. Tesadüfen de yarın oynayacaktır diye düşünüyorum çünkü Harun Tekin de sakatlandı."

"Ersun Hoca'nın planlarımızda olmadığını, kendisiyle uzun vadeli planlar yapamayacağımızı düşündüğümü söylemiştim. Ama Cocu'dan sonra farklı bir yapılanma ihtiyacı oldu. O aşamada da ihtiyacımız olan Fenerbahçe ruhu taşıyan bir Türk teknik adamdı. Erwin Koeman ile bir müddet devam ederken, o süreçte Semih Özsoy önderliğinde hocamızla görüşmelerimiz başladı. Sonra sürece ben de dahil oldum. Kendisiyle oturup konuştuk. Bir hafta boyunca istişare ettik. Ersun Hocamızla karşılıklı olarak kafamızdaki soru işaretlerini konuştuk ve gördük ki hepimiz aynı noktadayız. Ben çok memnun oldum, tatmin oldum. Bu süreci başlattığı için de özellikle Semih Özsoy'a teşekkür ediyorum."

"Ersun Hoca artık Fenerbahçe'de çok uzun yıllar kalacak durumda olmalı"

"Benim Ersun Hoca'yı isteme nedenlerimden birisi şu ki, saha içinden ziyade bu takımın psikolojisinin düzelmesi gerekiyordu. Kısacası kamuoyu tatmin olsun diye yapmadık biz bu değişikliği. Tribünlere oynamak için de yapmadık. Hocamızın bilimsel yaklaşımları, oyun anlayışı, ekibi, gençlere verdiği değer, iletişimdeki pozitif yapısı bize büyük katkı sağlayacak. Bunu Ersun Hoca için de fırsat olarak görüyorum. Artık o da Fenerbahçe'de çok uzun yıllar kalacak durumda olmalı. Umarım da olacak."

"Utanarak söylüyorum ki tesislerimiz Fenerbahçe markasına yakışır düzeyde değil"

"Bunu üzülerek ve utanarak söylüyorum ki mevcut durumdaki tesislerimiz ve imkanlarımız Fenerbahçe markasına yakışır düzeyde değil. Bunları düzeltmek zorundayız. Bizden önceki yönetimin bu yakada üniversite için devletimizden istediği büyük bir arazi var. Biz o araziyi altyapı tesisi yapmak için gerekli başvuruyu yaptık. Bu altyapı tesisi için gerekli kaynağı da iş adamlarından, sponsorlardan bulacağıma da söz veriyorum. Scouting konusunda bölgesel yapılanma alanında biraz eksik kaldık ama yine de işler istediğimiz gibi gidiyor diyebiliriz."

"London Football Exchange, Avrupa'da kulüplerin gelirlerini temlik edip kredi veren bir kuruluş. Şu an zaten aynı şeyi yapıyoruz. Ama bu kuruluştan aldığımız krediye ödeyeceğimiz maliyetle, bugün aldığımız kredilere ödediğimiz arasında yarı yarıya fark var. Bu konuda bu kurumla görüştüğümiz doğrudur. İmza aşamasına da çok yaklaştık. Oradan alacağımız krediyi yeni bir kaynak olarak görmeyip, mevcut kredilerimizi kapatarak maliyetlerinden tasarruf edeceğiz. Borçların düzenlenmesiyle ilgili konunun ortaya çıkmasıyla birlikte burada da bir frene bastık. Ne olacağını tam olarak anlamak istiyoruz."

"Biz Fenerbahçe Kulübü olarak borçların düzenlenmesini sonuna kadar destekliyoruz"

"Biz Fenerbahçe Kulübü olarak borçların düzenlenmesini sonuna kadar destekliyoruz. Bu konuya el atılmış olması olumlu bir adımdır. Ancak projenin tam detayları henüz kesinleşmediği için daha fazla yorumda bulunamayacağım. Bu önemli adımın kalıcı bir çözüm ve sürdürebilir bir ortam yaratması için çok doğru bir şekilde dizayn edilmesi gerekiyor. Burada herhangi bir hibe söz konusu değil. Başka sektörlere yapılan borçları yeniden yapılandırmanın futbola yapılması da son derece normal."

"Bugün büyük kulüpler olarak benzer finansal sorunlar yaşıyoruz. Ama unutulmasın ki Fenerbahçe 2011 yılında 5 dalda da şampiyonluk yaşarken finansal olarak diğerlerinden fersah fersah öndeydi. En başarılı zamanımızda saldırıya uğradık, kulübümüzün hakları gasp edildi. Elbette o dönemden sonra hatalı yatırımlar yapıldı, yanlış kararlar verildi. Biz de kendi bindiğimiz dalı kestik biraz ama biz bu saldırıyı yaşamamıza rağmen bugün diğerler büyüklerle finansal olarak aynı durumdayız."

"31 Ocak'ta UEFA ile önemli bir görüşmemiz var"

"31 Ocak'ta UEFA ile önemli bir görüşmemiz var. Diğer kulüpler gibi Fenerbahçe de denk bütçe kurallarına uymadığı için UEFA ile FFP konusunda bir uzlaşmaya gitmek zorunda kalmıştı. FFP anlaşmasının iki ayağı var. Birincisi, satışlardan elde edilen kar kadar transfere para harcama yetkisi. Bir de 4 yıllık anlaşma sonunda 30 milyon euro zarar limitiniz var. Biz üçüncü yılı bitirdik. Üçüncü yıl itibarıyla 90 milyon euro gerideyiz. Bizim bu sene 60 milyon euro kar etmemiz gerekiyor. Önümüzdeki sezon biz bu konuda cezalandırılacaksak, o zaman sadece Süper Lig'e bakmak durumundayız. Bu durumda takıma daha fazla yatırım yapacak konumda oluruz."

"Gözümüzü karartma konusuna gelirsek, satış-alış limitinizi aşarak oyuncu alsanız bile o oyuncuyu Avrupa listesine yazdıramıyorsunuz. Bu da bir yatırım yaklaşımı. Ben Türkiye için oyuncuyu alacağım, Avrupa'da oynatmayacağım da diyebilirsiniz. Bu şartların bizi nereye götüreceği ve gözümüzü ne kadar karartabileceğimiz, 31 Ocak'taki toplantı ve ondan sonraki süreçte yapılacak toplantılarla netleşecektir."

"Biz bir sermaye artışı yaptık. Buradan gelen para, Futbol A.Ş.'ye girdi. Biz, bu miktarı UEFA'nın gelir olarak kabul edip etmeyeceğini sorduk. Hissedarlar dernek yapısı altında muamele gördükleri için, bu konuda UEFA'nın da henüz bir fikri yok. İlk intibamız, sermaye artışının 3'te 2'lik kısmını gelir olarak sayabilme imkanlarının olduğu yönünde. Dolayısıyla bizim FFP konusundaki 60 milyon euro'luk açığımızın azalma ihtimali de var."

"Bir seferberlik kampanyası yapmaya karar verdik"

"Bir seferberlik kampanyası yapmaya karar verdik. Ayda 5-10 TL verebilecek insanlardan tutun, yüklü miktarlar verebilecek kişilere kadar tüm insanları Fenerbahçe için toparlayıp, kulübün bu fırtınalı günleri atlatabilmesi için gerekli kaynağı oluşturmak istiyoruz. Taraftarlar arasında yapılacak bu bağış kampanyasının UEFA nezdinde gelir olarak kabul edilebileceği ve FFP konusunu bu şekilde aşma durumuyla da karşı karşıyayız. El ele, omuz omuza, hep beraber Fenerbahçe'yi içinde buluduğu sıkıntıdan çıkarma imkanına sahibiz. Bu sezon yaptığımız 192 bin adet forma satışı, kulüp tarihinde rekor olan 2012 yılındaki forma satışlarının sadece %6 gerisinde. Fenerium ciroları geçen sezona göre %126 artış gösterdi."