Skorer Almanya'da kaptanlık sorunu çözüldü

Almanya'da kaptanlık sorunu çözüldü

01.09.2010 - 11:09 | Son Güncellenme:

.

Almanyada kaptanlık sorunu çözüldü

Son günlerde tüm Alman medyasını meşgul eden milli takım kaptanlığı sorununa Teknik Direktör Joachim Löw nokta koydu. Alman Milli Takım Teknik Direktörü Joachim Löw, Michael Ballack'ın takıma döndüğünde takım kaptanlığını üstleneceğini, şimdiki kaptan Philipp Lahm'ın da yardımcısı olacağını açıkladı.

Haberin Devamı

TAKIMA GİRMESİ ŞART

Avrupa Şampiyonası elemeleri için hazırlıklarını sürdürmek için toplandığı Frankfurt'ta milli takım kadrosundaki futbolculara kararını açıklayan Joachim Löw, "Şu anda orta sahada defansif olarak Bastian Schweinsteiger ile Sami Khedira görevlerini tam olarak yapmaktalar. Eğer Michael Ballack kadroya çağrılır takıma girerse, kaptanlık pazu bandını da taşıyacaktır. Zira takımda hiç kimsenin yeri yüzde yüz garanti değil. Ballack olmadığı zamanlarda ise Philipp Lahm kaptanlık görevini üstlenecek" dedi.

BALLACK DÜNYA KUPASI KADROSUNDA YER ALMAMIŞTI

Frankfurt'un lüks otellerinden olan Villa Kennedy'de toplanan Alman milli futbolcular arasında kadroya daha önce çağrılmayacağı belirtilen Michael Ballack karar açıklanırken yoktu. Löw'ün daha önce Ballack ve Lahm ile kaptanlık sorununu görüşüp karar verdiği kaydedildi. Türkiye ile aynı grupta yer alan Almanya Milli Takımı Mesut Özil'in de aralarında olduğu kadrosuyla 3 Eylül Cuma günü Brüksel'de Belçika ile 7 Eylül Çarşamba günü Köln'de Azerbeycan ile oynayacak. Bu maçlarda kaptanlık pazubandını Bayern Münihli Philipp Lahm taşıyacak. 34 yaşındaki Michael Ballack, milli takım kaptanlığını 2004 Ağustos ayında o zamanki takım kaptanı Bayern Münih'in efsane kalecisi Oliver Kahn'dan teslim almıştı. Philipp Lahm ise Dünya Kupası öncesi talihsiz bir sakatlık geçiren Ballack'ın turnuvaya katılamaması üzerine kaptan olmuştu.