Diğer Altın adamlar

Altın adamlar

10.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünya Şampiyonası'nda iki güreşçimiz Rıza Kayaalp ile Selçuk Çebi, rakiplerine minderi dar etti.

Altın adamlar

ABD’nin Las Vegas kentinde devam eden Dünya Güreş Şampiyonası’nda Türk Bayrağı en yükseğe çıktı. 130 kiloda Rıza Kayaalp, 80 kiloda da Selçuk Çebi altın madalya kazanırken büyük başarılarını asker selamı vererek kutladılar.

Haberin Devamı

ABD’nin Las Vegas kentinde organize edilen Dünya Güreş Şampiyonası’ndan gelen haberler göğsümüzü kabarttı. Grekoromen stilde 130 kiloda mindere çıkan Rıza Kayaalp ve 80 kiloda mücadele eden Selçuk Çebi altın madalyanın sahibi oldu.

Orleans Arena’da düzenlenen müsabakalarda Kayaalp, ilk turda Belaruslu Loseb Chugosvili’yi 2-0, 2. turda Avusturya’dan Lukas Hoermann’ı 8-0 yenerek çeyrek finale yükselmişti. Çeyrek final mücadelesinde ise Ukraynalı Oleksandr Chernetskyy’i 9-0 sayı tuşuyla yenen Kayaalp, yarı finalde Azeri Sabahi Shariati’yi 6-0’lık skorla mağlup ederek finale çıktı. Yıldız güreşçimiz son olarak da Kübalı Mijain Lopez Nunez’i 1-0 yenerek zirveye çıktı.

Sasunouski’yi yendi

Olimpik sıklet olmayan 80 kiloda ise Çebi ilk turda Mısırlı Ahmed Abdelysadek’i 9-0 sayı tuşuyla, 2. turda da Kırgızistan’dan Shirdakov’u 7-2 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı. Milli güreşçi, çeyrek final mücadelesinde Macaristan’dan Szabo’yu 3-2, yarı finalde de Gürcü Gobadze’yi 4-2 öndeyken tuşlayarak finale yükseldi. Çebi, Belarus’tan Sasunouski’yi ise 3-0 yenerek altın madalyayı boynuna taktı.

Haberin Devamı

‘Efsaneyi bitirdim’

Kübalı yıldız Mijain Lopez Nunez’i yenerek kariyerinde ikinci Dünya Şampiyonluğunu kazanan Rıza Kayaalp, “Bir efsaneyi bitirdim. Bundan büyük mutluluk olur mu?” dedi. Milli güreşçi konuşmasına şöyle devam etti: “Buraya gelirken, finalde Lopez ile karşılaşacağımın hesaplarını yaptım. Adeta bir ders çalıştım. Bu strateji bana şampiyonluk getirdi. Bir efsaneyi bitirdim. İki kez yenildiğim rakibimi bu kez çok iyi analiz ederek mağlup etmeyi başardım. Kazandığım altın madalya tüm şehitlerimize ve milletimize armağan olsun.”

‘Şehitlerimize armağan olsun’

Dünya Güreş Şampiyonası’nda Türk Bayrağı’nı göndere çektiren Çebi final müsabakasının ardından büyük bir sevinç yaşarken, “Bu madalyayı tüm şehit ailelerimize, analarımıza, bacılarımıza ve 78 milyonluk Türkiye’ye armağan ediyorum” dedi. Şehit haberlerine çok üzüldüklerini de vurgulayan milli güreşçi, “Aldığım madalya biraz olsun ülkemdeki insanları özellikle de şehit ailelerini mutlu edebildiyse ne mutlu bana. Bizim için dualarını eksik etmeyen Türk milletine teşekkür ediyorum. Buraya gelirken ikincilik istemediğimi başkanıma söylemiştim. Çok çalıştım Allah’a şükür hedefime ulaştım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Aydın: Selçuk sözünü tuttu

Müsabakaların ardından büyük bir sevinç yaşayan Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın “Hem Rıza’yı hem de Selçuk’u tebrik ediyorum. Selçuk bana buraya gelirken ‘Başkanım ben ikincilik için gitmiyorum. Ben çok çalıştım şampiyon olmak için gidiyorum’ dedi ve sözünü tuttu. Yunus ve Cenk de kürsüde olmalıydı. 71 ve 80 kiloda olimpiyat kilomuz yok. Selçuk’u muhtemelen 75 kiloya indireceğiz” diye konuştu.