Fenerbahçe "Altında ezildiler"

"Altında ezildiler"

04.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Aziz Yıldırım, Beşiktaş kulübü başkanı Fikret Orman'ın Euroleague organizasyonu hakkında yaptığı açıklamalara yanıt verdi.

Altında ezildiler

F.Bahçe Başkanı, “Sayın Fikret Orman ne söylediğinin farkında değil. Fenerbahçe’nin basketbolda Avrupa şampiyonu olması, onların lig şampiyonluğuyla aynı döneme geldi. Avrupa şampiyonluğunun yankılarından dolayı altında ezildiler. Köprüye bayrağı astık, yaktılar” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman’ın, basketbolda Avrupa Ligi organizasyonu hakkında yaptığı açıklamalara sert yanıt verdi.

Mali Genel Kurul’da Orman’ın sözlerini okuyan Yıldırım, şöyle konuştu:

“Sayın Fikret Orman kendi kendiyle çelişiyor. Takımı 2 yıl önce Top 16’ya kaldığında, ‘Avrupa Ligi’nde şampiyon olacak kadromuz var’ dedi. Real Madrid, CSKA Moskova geri zekalıymış. Allah Allah. O zaman neden UEFA’da kupa almak için uğraşıyorsun. Bırak alsınlar. Böyle saçma sapan şeyler. Sayın Fikret Orman ne söylediğinin farkında değil. Fenerbahçe’nin basketbolda Avrupa şampiyonu olması, onların lig şampiyonluğuyla aynı döneme geldi. Avrupa şampiyonluğunun yankılarından dolayı altında ezildiler. Köprüye bayrağı astık, yaktılar. Gelin siz de yanına asın, beraber altından geçelim. Bizim tereddütümüz yok. Kim kazanırsa saygı gösteririz.”

Haberin Devamı

Avrupa Ligi organizasyonuna “hırsızlık” demenin çok tehlikeli bir ifade olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Bu sözle devletin en üst kademesine sataşmış oluyor. Devlet Dörtlü Final’i buraya getirdi. Hırsızlık olsa yapar mı?” değerlendirmesinde bulundu.

Duruş göndermesi

Aziz Yıldırım, Beşiktaş Kulübüyle ilgili açıklamalarına şöyle devam etti;

“Beşiktaş’ın duruş meselesi var, meşhur. ‘Efendi’ oluyorlar, ‘Feda’ oluyorlar, bilmem ne... Süleyman Seba, rahmetli benim sevdiğim bir ağabeyimdir. Aynı dönemde başkanlık yapma şerefine nail oldum. Çok özel bir adamdı. ‘Süleyman ağabey duruşu.’ diyorlar. Seba bizle yemek yediği dönemlerde, ‘Ahmet Dursun, Seba gitsin’ diye bağırdılar. Şimdi Seba’nın arkasına sığınmış bir duruşu sergilemeye çalışıyorsunuz. Bu duruşun içinde FETÖ’ye karşı şikayetiniz yok. 2011’de (şike davası süreci) etek altı nakış olmuşlar. Ya sizi suçluyorlar. Kupa maçında bir şeyler yaptın diye. Onun mücadelesini sen savunup vereceksin. Helikopter gelir statlarına iner, bilmem neredeki adamları FETÖ’den damgalı ama orada çalışırlar. Bu ne biçim bir duruştur.”

Altında ezildiler

Koç’un ayak sesleri!
F.Bahçe’nin eski yöneticisi Ali Koç, “Mayıs 2018’de seçimli genel kurulda önce Allah’ın izniyle sonra sizlerin desteğiyle kulüp başkanlığına adayım” dedi, üyeler tarafından ayakta alkışlandı

Haberin Devamı

Fenerbahçe Kulübünün eski yöneticisi Ali Koç, mali genel kurula damgasını vurdu. Kongrede konuşan Koç, kürsüye gelirken üyeler tarafından ayakta alkışlandı.

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Koç, şunları kaydetti:
“30 Mayıs 2015’te bu salondaki seçimli genel kurulda başkanımız, önümüzdeki dönemler için kendi başkanlığıyla ilgili ifadelerde bulundu. Aynı gün ben de burada, zamanı geldiğinde elimi taşın altına koyacağımı söylemiştim. Yine aynı noktadayım, kararlılığımı sizin huzurunuzda vurgulamak istiyorum. Mayıs 2018’de seçimli genel kurulda önce Allah’ın izniyle sonra sizlerin desteğiyle kulüp başkanlığına adayım. Fenerbahçemiz için mücadeleye hazır olduğumu bildirmek isterim.”
Ali Koç, adaylığıyla ilgili mecbur olmadıkça açıklama yapmayacağını da vurgulayarak, sarı-lacivertli taraftarları yeni sezon için kombine kart almaya çağırdı. Erkek basketbol takımının Avrupa şampiyonluğundan dolayı tarifsiz bir mutluluk duyduğunu dile getiren Koç, “Fenerbahçemizi gerçek bir spor kulübü yapan, sadece kulübümüze değil, ülkemize futbol dışında branşların varlığını hatırlatan, Obradovic gibi bir hocayı kulübümüze kazandıran, başarının esas mimarı başkanımıza en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Gelecek sezon yine başkanımızın önderliğinde tekrar Avrupa Ligi şampiyonu olup, formamıza 4. yıldızı da takacağımıza inanıyorum. Camianın kenetlenmesi gerekiyor. Hepimiz aynı gemideyiz” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Ali Koç konuşurken salonda yer almadı.
Yönetime tribün mesajı
Taraftarla kulüp yönetimi arasındaki sorunlar nedeniyle Ülker Stadı’nda tribünlerin boş kaldığını aktaran Koç, “Taraftarın en büyük arzusu tribünde özgürce var olabileceklerini bilmeleridir” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Ya sen kimsin kardeşim’

“Aykut Kocaman ismi geçiyor. Adam gelmeden, ne olacağı belli olmadan ‘Aman gelmesin’ diyorlar. Ya sen kimsin kardeşim. Bırak da buna F.Bahçe camiası karar versin...”

Haberin Devamı

Başkan Aziz Yıldırım, yeni sezon için 4 futbolcuyla anlaşmaya vardıklarını ve teknik direktör konusunda hafta başında karar vereceklerini açıkladı.
Futbol takımına mayıs ayında transfer yapacağı sözünü verdiğini hatırlatan Yıldırım, “Şartlar bazen oluşur, bazen oluşmaz. Biz yaptık ama kamuoyuna açıklamaya mecbur muyum? Bu ayın 17’sine kadar transfer penceresi açılmıyor. Yeni sezon için dört oyuncuyla anlaştık. Üç antrenörle görüşme yapıyoruz. Hafta başında yönetim olarak buna karar vermiş olacağız ve kamuoyuna açıklayacağız. Aykut Kocaman ismi geçiyor. Adam gelmeden, ne olacağı belli olmadan ‘Aman Fenerbahçe’ye gelmesin’ diyorlar. Ya sen kimsin kardeşim, sen kimsin. Bırak da buna Fenerbahçe camiası karar versin” ifadelerini kullandı.
Başkan Yıldırım, sarı-lacivertli futbol takımındaki başarısızlıkla ilgili olarak da şunları kaydetti:
“Benim şahsıma ait olan bir tane arabam var. 4-5 senede 1 defa değiştiririm. Benim yatım yoktur. Bizim futbolcu diye aldığımız oyuncunun 3 tane arabası var. 20 yaşında yatı var, sistem yanlış. Hesap sorduğun zaman, ‘Niye soruyorlar, neden yapıyorlar.’ diyorlar. Oyuncunun biri bütün kazandığı paraları gidip organizatörlere kaptırıyor, sahada yok. Bir işlem yapamıyorsunuz. 10, 20 bin dolar ceza veriyorsunuz ama orada milyon dolarlar götürülüyor. Ben bunu görüşmeye gittiğimde UEFA Başkanı’na da söyledim, kulüpler mağdur. Bosman kararlarından bu yana kulüpler sporculara karşı mağdur durumda. Bunun değişmesi, önlenmesi lazım diye düşünüyorum. Bu sene başarısızlığın nedeni bizim takımın kendi davranışları.”
‘Güneş’i şimdi tebrik ediyorum’
Aziz Yıldırım, gazetelerde çıkan haberlerin aksine Şenol Güneş’e Süper Lig şampiyonluğundan dolayı tebrik mesajı göndermediğini ancak şimdi kendisini kutladığını dile getirdi.
Şenol Güneş’in THY Avrupa Ligi şampiyonluğundan dolayı kulübe tebrik mesajı gönderdiğinin altını çizen Yıldırım, “Ancak Beşiktaş antetli bir kağıtla değil. Ben de onun karşılığında Fenerbahçe antetli kağıtla teşekkür ettim. Gazetelerde yazdığı gibi tebrik etmedim, cevap verdim. Gazeteler onun ağzından ‘Aziz Yıldırım şampiyonluğumuzu tebrik etti’ yazıyor. Gazeteler yalan yazıyor. Ben kendisini tebrik etmedim ama şimdi buradan tebrik ediyorum” diye konuştu.
Altında ezildiler
‘Trabzonspor ne hediye verecek?’
Aziz Yıldırım, Bursaspor’a kaybettikleri şampiyonluktan sonra Trabzonsporlu bazı oyuncuların Bursa temsilcisinin futbolcularından hediye istediğini iddia etti. 2009-2010 sezonunun son maçında Trabzonspor’la 1-1 berabere kaldıktan sonra şampiyonluğu Bursaspor’a kaybettiklerini hatırlatan Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:
“Şunu kimse düşünmesin, ‘Aziz Yıldırım amatörlere sığınıyor’ demesinler. Fenerbahçe Kulübü, spor kulübüdür. Orada daha çok başarılı olduk, futbolda olmamış olabiliriz, doğrudur. 2001’de kendi rızamla bıraktığım zaman Fenerbahçeliler sokağa döküldüler, geri geldim. 2006’da yine bırakmadılar, geri geldik. 2011’de de hapishaneye gittik. 2009-2010 sezonunda güle oynaya şampiyon olacakken, FETÖ’nün operasyonlarıyla şampiyon olamadık. Biz akşam ağlarken, stat yanarken, Trabzonspor’un bazı oyuncuları televizyona çıkıp ‘O kardeşimle ABD’ye gideceğiz, bana şu hediyeyi verecek, bu hediyeyi verecek’ diyorlardı. Onlar bugün Bursaspor’a ne hediye verecek, göreceğiz.”
‘Alacağım varsa onu verecekler’
Yıldırım, “Fenerbahçe’nin 1,5 milyar dolar borcu var, Aziz Yıldırım kulübü borç batağı içerisinde bırakıp gidecek” iddialarının gerçeği yansıtmadığını ve isteyenin kulübe gelerek mali raporları inceleyebileceğini söyledi.
Bütün verilerin detaylı bir şekilde kulübün muhasebesinde kayıtlı olduğunun altını çizen Yıldırım, şöyle konuştu:
“Bu konuşmanın daha büyüğünü önümüzdeki yıl yapacağım. Ben başkan olduğum zaman o tarihte Fenerbahçe’nin bütçesi 16 milyon, borcu da 25 milyon dolardı. Yüzde 1,07 ile faiz hesabı yaparsanız, o 25 milyonluk borç bugün 96 milyon dolar oldu. Aziz Yıldırım, Fenerbahçe’yi borç batağında bırakıp gidecek diyenler, kulübe gelecekler mali işlere bakan Tamer Bey’le oturacak çalışacaklar. Söylediğimin dışında bir şey varsa beni suçlayacaklar ama yoksa ölene kadar susacaklar. Bir dahaki kongreye geldiğimde çok borçtan bahsedenler, ibra edildiğimde alacağım varsa onu da bana verecekler, bunu bilsinler.”
İbra edildi
Fenerbahçe Kulübünün yıllık olağan mali ve idari genel kurulunda yönetim ve denetleme kurulu faaliyetleri, ayrı ayrı oy birliğiyle ibra edildi. 2017 yılı bütçesi 394 milyon 910 bin lira olarak kabul edildi. Bu arada Fenerbahçe Spor Kulübü Derneğinin 2016 yılında gider fazlasının 99 milyon 35 bin 897 lira olduğu açıklandı.
Quaresma belgesi
Quaresma’nın avukatının 26 Aralık 2016’da Fenerbahçe Kulübüne gönderdiği belgeyi gösteren Yıldırım, “Bu e-mailde bizden imza parası olarak 2 milyon euro ve sezonluk garanti 3,5 milyon euro istiyorlar. Anlaşmanın detayları yazıyor burada. Söylediğim sözün arkasındayım. Bu belgeyi Fikret Orman istiyorsa, kulüpteki yardımcımı arasın ona e-mail gönderelim” diye konuştu.
‘Lens için pazartesi teklif vereceğiz’
Lens’le devam etmek istediklerini anlatan Yıldırım, “Lens’le dün kulüpte konuştuk. Pazartesi menajerlerine teklifi göndereceğim. Onlar yüksek bir teklif yaptılar ama tahmin ediyorum ki bir yerde buluşuruz. Beşiktaş’a gidecekmiş, gidebilir. Biz o kompleksleri atlattık. Oradan oyuncu alacağız diye çalışmam” ifadelerini kullandı.
Doğuş Grubu’yla 3 yıllık anlaşma
Başkan Yıldırım, Fenerbahçe Kulübü’nün kuruluşunun 100. yıl dönümü öncesinde Murat Ülker vasıtasıyla Ülker Grubu ile yaptıkları anlaşmanın benzerini, Doğuş Grubu ile de gerçekleştirdiklerini ve hayata geçirmek üzere olduklarını dile getirdi.
Ferit Şahenk vasıtasıyla anlaşmanın imza aşamasına geldiğini ve Fenerbahçe ile Doğuş Grubu’nun beraber hareket edeceğini aktaran Yıldırım, “Her türlü anlaşmayı yaptık, imza atma aşamasındayız. Bütçenin yarıya yakınını onlar karşılayacak. Kalan kısımları da Fenerbahçe tamamlayacak. Anlaşma 3 yıllıktır” dedi.
F.Bahçe ortaktır
Avrupa Ligi oluşumunun yüzde 75’lik payının, içerisinde Fenerbahçe’nin de bulunduğu 11 kulübe ait olduğunun altını çizen Yıldırım, “Fenerbahçe buranın ortağıdır, mal sahibidir. Avrupa Ligi yaşadığı sürece Fenerbahçe oranın ortaklarından biridir. Bu 11 kulübün bir araya gelmesiyle yönetim kurulu başkanı ve yönetim seçiliyor. Şu anki başkanı da bu ekip seçmiştir” ifadelerini kullandı. Başkan Yıldırım, Fenerbahçe Kulübünün, THY Avrupa Ligi’nden, bu sezon kazanılan şampiyonlukla 3,5 milyon euroya yakın gelir elde ettiğini de bildirdi.
‘Yıldız ilave ettiler’
Beşiktaş’ın 1959’dan bu yana futbolda 13 şampiyonluğunun olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Yıldız ilave ettiler. Hesaba kitaba sığmıyor. 1959’da lig başlıyor, şampiyonlar belli. 1959’dan önce 2 yıl şampiyon olmuşlar. Biz de müracaat etmek için sizlerden görüş alacağız. Ondan sonra ‘Duruşumuz var.’ diyorlar. Duruşun varsa gidin yıldızı iade edin. Yıldız bir şey kazandırmaz size” diye görüşlerini aktardı.

Yazarlar