Futbol Altınordu-Fenerbahçe maçı neden ertelendi ve ne zaman oynanacak?

Altınordu-Fenerbahçe maçı neden ertelendi ve ne zaman oynanacak?

31.12.2014 - 09:29 | Son Güncellenme:

Altınordu Fenerbahçe maçı neden ertelendi? Ziraat Türkiye Kupas E Grubu'da oynanması beklenen Altınordu-Fenerbahçe karşılaşması yoğun yağış sebebiyle ileri bir tarihe ertelendi. Fenerbahçe'nin, Ziraat Türkiye Kupası'nda Altınordu ile oynayacağı maç öncesi zemin krizi yaşandı, maç ertelendi. İsmail Kartal, 'Maç oynanmasın' dedi... Mücadelenin hakemi Volkan Bayarslan son olarak yaptığı kontrolün ardından mücadelenin ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladı.

Altınordu-Fenerbahçe maçı neden ertelendi ve ne zaman oynanacak

Ziraat Türkiye Kupas E Grubu'da oynanması beklenen Altınordu-Fenerbahçe karşılaşması yoğun yağış ve zeminin bozulması nedeniyle hakem Volkan Bayarslan ve Federasyon temsilcileri tarafından ileri bir tarihe ertelendi. Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu ertelenme kararının alınmasının ardından bir açıklama yaptı. Eroğlu, ' Maçın ertlenemesi her iki takım için iyi oldu. Ağarlaşan zeminde futbol oynamak oyuncularda sakatlığa sebep olabilirdi. Biz ve Fenerbahçe de 18 Ocak tarihinde bu maçı oynamak istediğini bildirdi. Bu karar iki takım içinde hayırlı oldu" dedi.

Her iki takımın 18 Ocak tarihinde maçı oynamak istemelerini bildirmelerine karşın son sözü TFF söyleyecek.

Ziraat Türkiye Kupası E Grubu'nda saat 18.00'de İzmir Atatürk Stadı'nda oynanması planlanan Altınordu-Fenerbahçe maçı yoğun olumsuz hava ve saha koşulları nedeniyle ertelendi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ve Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, zeminin futbol oynamaya elverişsiz olduğunu belirterek hakem Volkan Bayarslan'dan müsabakayı tehir etmesini talep etti. Bayarslan önce sahanın futbol oynamaya müsait olduğunu açıklarken, daha sonra ertelenmesi kararını verdi.

Altınordu ve Fenerbahçe teknik direktörleri, maçın 18 Ocak'ta oynanması yönünde görüş birliğine vardı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ertelenme kararını değerlendirirken, "Buraya oynamaya gelmiştik. Biraz da hava şartlarını da gözönünde bulundurarak as kadrodan oyuncuları genç isimlerle takviye ederek buraya geldik. İyi bir sonuç almaya geldik. Ancak sahaya çıktığımızda, eski bir futbolcu olarak oynanmayacağını düşündük. Bunun üzerine hakemlere gittik. Bize, 'Sahayı inceledik. Karar verdik. Ancak daha sonra tekrar karar vereceğiz' dediler. Sonra da tekrar bizi çağırdılar. Maçın oynanamayacağını söylediler. Önce sporcuların sağlığı önemli. Eğer bu şartlar altında oynansaydı, her iki takım oyuncuları açısından sağlıksız bir durum ortaya çıkabilirdi. Sakatlık anlamında istenmeyen sonuçlar oluşabilirdi. Maç daha sonra oynanacak. Her iki takım için de hayırlısı olsun" ifadelerini kullandı.

TFF'DEN AÇIKLAMA GELDİ
Kar yağışı ve saha şartları nedeniyle ertelenen Altınordu-Fenerbahçe maçının tarihi, önümüzdeki günlerde belli olacak.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, ertelenen maçın yeni tarihi konusunda "Meteoroloji yetkilileri ve hakem Volkan Bayarslan ile yapılan görüşmeler sonucu, elverişsiz hava koşullarının yarın da devam edeceği anlaşılmış olup, müsabakanın oynanacağı tarih ve saati önümüzdeki günlerde federasyonumuz tarafından kamuoyuyla paylaşılacaktır" bilgisine yer verildi.

Ziraat Türkiye Kupası'nda bugün saat 18.00'de oynanması planlanan Altınordu-Fenerbahçe müsabakası, hakem Volkan Bayarslan tarafından İzmir'deki yoğun yağış ve saha zemininin elverişsizliği nedeniyle ertelenmişti.

Yazarlar