Skorer AMANSIZ TAKİP!

AMANSIZ TAKİP!

27.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Geleneksel Yılın Sporcusu Anketi'nde geri sayım başlarken heyecan da doruk noktaya ulaştı. Yarışın sona ermesine sayılı günler kala Dünya ve Avrupa şampiyonu milli halterci Mete Binay, milli voleybolcu Neslihan Darnel'den koltuğu devraldı

AMANSIZ TAKİP

MİLLİYET'in Geleneksel Yılın Sporcusu anketinde son dört güne girilirken zirve yarışı hızlandı. Kategorilerinde "Yılın en başarılı ismi" unvanına göz diken adaylar, Milliyet okurlarının internet ve kupon desteğiyle nefes kesen bir mücadele girdiler.
Şike skandalı nedeniyle soruşturma evresinden geçen Türk Futbolu'nun ilk kez tasnif dışı kaldığı geleneksel ankette, Yılın Sporcusu yarışı, Dünya ve Avrupa şampiyonu milli sporcular arasında kıyasıya sürüyor. İlk sayımların merkeze ulaşmasıyla bu kategorinin ilk sırasına yerleşen milli voleybolcumuz Neslihan Darnel Orkun, koltuğunu Dünya ve Avrupa şampiyonu milli halterci Mete Binay'a kaptırdı. Bu iki sporcunun amansız yarışını az bir oy farkıyla yine Dünya şampiyonluklarına abone olan bir başka isim milli tekvandocu Servet Tazegül izliyor. Dünya şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp ve Avrupa şampiyonu milli atıcı Çiğdem Özyaman zirveyi zorlayan diğer isimler.
Yılın Antrenörü kategorisinde ise Dünya ve Avrupa şampiyonluğu gibi iki muhteşem başarıyı aynı yıla sığdıran Yıldız Kız Voleybol Milli Takımı'nın antrenörü Şahin Çatma ilk sıradaki yerini koruyor. Aradaki oy farkını ciddi şekilde kapatan Basketbol Kadın Milli Takım Antrenörü Ceyhun Yıldızoğlu amansız takibini sürdürürken, Vakıfbank antrenörü Giovanni Giudetti ise üçüncü sıradaki yerini koruyor.
Yılın Spor Adamı kategorisinde ise Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık ilk sayımın ardından oturduğu liderlik koltuğunu başarıyla koruyor. Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan ikinci sırada yer alırken, Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ikiliyi takip ediyor.
Yılın Takımı kategorisinde ise Dünya ve Avrupa şampiyonu Yıldız Kız Voleybol Takımı koltuğu Kıtalararası Dünya Şampiyonluğu'na ulaşan Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nın elinden aldı. Bu iki ekibin amansız yarışını Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu gibi muhteşem bir unvana sahip olan Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı üçüncü sırada izliyor.
Dünyada Yılın Sporcusu'nda ise Barcelona'nın süper yıldızı Lionel Messi, rakiplerine kolay kolay kapatamayacakları bir fark atarak zirve yarışını sürdürüyor ve emin adımlarla unvana doğru yürüyor.