Galatasaray Amrabat'tan Sneijder ve Selçuk yorumu!

Amrabat'tan Sneijder ve Selçuk yorumu!

06.02.2013 - 09:56 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın Faslı yıldız oyuncusu Amrabat önemli açıklamalarda bulundu.

Amrabattan Sneijder ve Selçuk yorumu

Seneye evleniyor. Ama bir Türk kızıyla değil; kendisi gibi Hollanda’da yetişen bir Faslı’yla...

Haberin Devamı

“Selçuk’la kontra futbolu iyi oynuyoruz. Sneijder ile oyunu sete çevirebiliriz” diyor. Ve Terim; onu çok seviyor...

Bir arkadaş ortamında Amrabat ile karşılaştık. Galatasaray’ın Faslı yıldızıyla futbola dair konuşma fırsatımız oldu. Öncelikle belirtmeliyim ki çok sempatik ve cana yakın birisi. Kendisine yaptığım önerileri dikkatle dinledi. En önemli tavsiyem, sol çizgideki oyun anlayışı ile ilgili olandı.

Çalımlarını dışarıya doğru atıyor

Amrabat’a şunu söyledim: “Çalımlarını hep dışarıya doğru atıyorsun. Oysa sahayı içeriye doğru katetmelisin. Kendini buna alıştır. Kaleye uzaklaştıkça yoruluyor ve son vuruşlarında istediğin etkiyi yapamıyorsun. Topu mutlaka korner noktasına sürmek zorunda değilsin.” Amrabat eleştiri için teşekkür etti. Sonra kendisinden bahsetti. Amrabat seneye bir yuva kurma planları içinde. Evleneceğini müjdeledi. Hollanda’da yaşayan ve kendisi gibi Faslı bir hanımla hayatını birleştirecek. Bir yastıkta yaşlanmalarını diledim.

Haberin Devamı

Amrabat Türk yemeklerine bayılıyor. Özellikle de kebap yemeden edemiyor. Tabii kilosuna dikkat etmesi gerektiğini de biliyor.

Burak ve Umut’u arıyor

Faslı yıldız, Galatasaray olarak kontra futbolu iyi oynadıklarını da söyledi.

“Top Selçuk’a geldiğinde geçmişte birlikte oynamanın verdiği alışkanlıktan da olsa gerek, gözü Burak ve Umut’u arıyor. Bu da normal. Ayrıca hızlı futbol oynamak için de bir avantaj” dedi.

Tabii Sneijder geldikten sonra oyunu daha çok sete çevirebileceklerini de düşünüyor. Bakalım Selçuk’lu kontratak futbolu mu devam edecek, yoksa Sneijder’li set futbolu mu olacak. Bu arada seneye yabancı sayısı düşecek. Galatasaray’da birçok yabancı futbolcu var. Amrabat rekabete hazır. Teknik direktörü Fatih Terim’i çok seviyor ve ona bir öğretmen gibi bakıyor. Bence bu rekabeti kazanır ve yabancı sayısı azalınca gidecek isimler arasında olmaz.

Aslan’da giydiği forma sayısı: 26

Galatasaray’ın sezon başında Kayserispor’dan transfer ettiği Amrabat, Sarı- Kırmızılı formayla 26 mücadeleye çıktı. 1364 dakika sahada kalan 25 yaşındaki futbolcu ligde sadece 1 kez ağları havalandırabildi.

Bugün