Turkish Airlines Euroleague Anadolu Efes deplasmanda vuruldu!

Anadolu Efes deplasmanda vuruldu!

20.11.2014 - 19:53 | Son Güncellenme:

Lacivert-beyazlı temsilcimiz, Unics Kazan deplasmanında farkı 15’e çıkardığı, son periyoda 10 sayı önde girdiği maçı çok basit yanlışlarla, adeta rakibine hediye etti, altıncı maçındaki ikinci mağlubiyetini alarak, büyük fırsat tepti.

Anadolu Efes deplasmanda vuruldu

THY Euroleague A Grubu’ndaki temsilcimiz Anadolu Efes, Unics Kazan’a büyük bölümünü önde götürdüğü maçı son çeyrekteki 24-11’lik seriyle 67-64 yenildi.

Maçın ilk 4 dakikasında yaptığımız 4 top kaybı gözümüzü korkuttu ama neyse ki Efes bunu devam ettirmedi. Doğuş, rakibin yıldızı Langford’a adım attırmazken, bu kez ilk çeyreğe 7 sayı da sığdırmayı bildi. Efes’in tempoyu düşürmeye çalıştığı bir maçta Doğuş’tan gelen katkı çok önemliydi. Ev sahibi ise Krstic’in olmadığı boyalı alana hücum etmeyi planlamıştı ama Fischer dışında istediğini alamayınca, kontrolü Efes’e kaptırdı. İkinci çeyrekte Bjelica’nın hücum katkısı ile fark 8’e (22-14) çıktı. O dakikalarda farkı çok daha açabilirdi ama akılalmaz turnikeler kaçırınca rakibin iştahını açtı. Devre Efes’in lehine 34-28 bitti.

Haberin Devamı

İŞTE MAÇIN ÖZETİ


İkinci yarının başında Efes, farkı 15’e çıkarsa da, ev sahibi 3 guard ile sahada kalıp, boyalı alanı iyi besleyince farkı 7 sayıya indirdi, Janning’in son saniye basketiyle 4. çeyreğe 53-43 girildi. Ancak ev sahibi inanmıştı artık ve son çeyreğe 8-0 ile girdi. Saric 7 sayıyla Efes’i maçta tutsa da, Draper’dan bir türlü katkı alınamayınca artık kriz dönemi geldi! Son dakikaya 63-62 Kazan önde girdi. Maç topunu kullansın diye sahaya sürülen Perperoglou’nun tercih hatası, rakibin taktik faullerdeki başarısıyla birleşince ev sahibi kader maçını kazanmayı bildi.

1. Periyot: 14-18

Devre: 28-34

3. Periyot: 43-53

Yazarlar