ING Basketbol Süper Ligi Anadolu Efes ezip, geçti!

Anadolu Efes ezip, geçti!

08.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Anadolu Efes, yoğun maç temposuna ve art arda yaşanan sakatlıklara rağmen farklı galibiyetlerine devam etti. Ayhan Şahenk’te Beşiktaş’ı konuk eden lacivert-beyazlı ekip, ribauntlardaki ezici üstünlüğüyle sonuca gitti, rakibinin 6 haftalık galibiyet serisini bitirdi.

Anadolu Efes ezip, geçti

Erteleme maçları nedeniyle nefes alma fırsatı bile bulamayan, Farmar ve Barac’ın sakatlıkları, Vujacic’in kadro dışı kalması handikaplarına, bileğinde sıkıntı olan Kerem Tunçeri de eklense de son karşılaşmalardaki temposunu sürdürmeyi başaran Anadolu Efes, Beşiktaş’ı da 90-74 yendi, 28. maçında, 24. galibiyetini elde etti.
Bunu yaparken de, ribauntlarda kurduğu ezici üstünlük belirleyiciydi. Beşiktaş’ta da maç öncesi idmanda ayağını burkan ve riske edilmemek için oynatılmayan Cevher Özer yoktu ama boyalı alandaki ‘aciz’liği bir tek oyuncunun yokluğuna bağlamak, doğru olmazdı. Efes adına pota altındaki her oyuncu katkı verdi.
Beşiktaş maça 4’te 3 üçlük ile başlamıştı, zaten ilk çeyreğin 7 dakikasında skor başa baş gitti ve 10 dakikalık bölüm 23-19 bitti. Ama ne zaman dış şutlar da girmemeye başladı, o zaman boyalı alan üstünlüğü ve ribauntlardaki 26-8 Efes üstünlüğünün farkı daha çok hissedildi, devre (43-27) 51-38 bitti.
İkinci yarının başında Vidmar’ın iki basketi Beşiktaş’ta bir şeylerin değişebileceği mesajını verse de, Efes Savanovic’in üçlüğü, Shipp’in basketfaul sayısıyla rakibine ‘boşuna ümitlenme!’ dedi. Zaten Efes’in ezici boyalı alan üstünlüğü kaldığı yerden devam etti, fark 23 sayıya çıktı, son çeyreğe de 72-52 girildi. Efes’in, gençleriyle maçları tamamladığını daha önce de görmüştük ama bunun bir derbide yaşanması sanırım ilkti. Beşiktaş, o kadar kötü bir günündeydi ki, Oktay Mahmuti, Cedi Osman’la, Ramazan Tekin’le maçı bitirmeyi tercih etti, maç da 90-74 Efes üstünlüğüyle bitti.

Haberin Devamı

Anadolu Efes ezip, geçti

Yazarlar