Basketbol Anadolu Efes - Fenerbahçe Ülker: 85-67

Anadolu Efes - Fenerbahçe Ülker: 85-67

28.12.2014 - 21:15 | Son Güncellenme:

Türkiye Basketbol Ligi'nin 13. hafta maçında Anadolu Efes sahasında Fenerbahçe Ülker'i 85-67 yendi.

Anadolu Efes - Fenerbahçe Ülker: 85-67

Türkiye Basketbol Ligi'nin 13. hafta maçında Anadolu Efes ile Fenerbahçe Ülker karşı karşıya geldi. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan dev mücadelede Anadolu Efes, Fenerbahçe Ülker'i 18 sayı farkla 85-67 mağlup etti. Bu sonucun ardından ligde Anadolu Efes 10. galibiyetini, Fenerbahçe Ülker ise 3. mağlubiyetini aldı.

Haberin Devamı

İLK YARI

Karşılaşmaya etkili başlayan Anadolu Efes, hücumlarda sonuca giderken, savunmada ise ilk bölümde hatasız bir oyun ortaya koydu. Fenerbahçe Ülker'e ilk 5 dakikada sayı şansı vermeyen lacivert-beyazlılar, bu sürede Perperoglou, Saric, Lasme ve Doğuş Balbay'ın basketleriyle 16-0 öne geçti. İlk basketini Vesely ile bulan sarı-lacivertli ekip, 6. dakikada 17 sayı geriye (19-2) düştüğü maçta yine Vesely, Bogdanovic ve Nemanja Bjelica'nın sayılarıyla 10-0'lık bir seri yakalayıp, ilk çeyrek sonunda farkı 7 sayıya düşürmeyi başardı: 19-12

İkinci çeyrekte oyunda dengeyi kuran Fenerbahçe Ülker, pota altında Vesely ile etkili olmaya devam ederken, Goudelock ile Nemanja Bjelica'nın da skorer oyunuyla aradaki farkı eritti. Periyodun son dakikasına girilirken farkı 1 sayıya (40-39) düşüren sarı-lacivertliler, öne geçmeyi ise başaramadı. Fenerbahçe Ülker'in etkisini artırdığı bölümlerde özellikle Draper ve Cedi Osman'la kritik sayılar bularak üstünlüğünü koruyan Anadolu Efes, devreye 44-41 üstün girdi.

Haberin Devamı

İKİNCİ YARI

Maçın ikinci yarısına Nemanja Bjelica'nın serbest atıştan bulduğu 1 sayı ve Goudelock'un 3 sayılık basketiyle başlayan Fenerbahçe Ülker, 22. dakikada 44-44 eşitliği sağladı. Bu sayılara Jenning'in bulduğu iki 3 sayılık basketle karşılık veren Anadolu Efes ise 23. dakikada farkı yeniden 6 sayıya (50-44) çıkardı. Bu çeyrekte Saric ve Lasme'den 4. faullerini almaları nedeniyle fazla faydalanamayan lacivert-beyazlılar, Janning, Draper ve Cedi Osman'ın dış atışlardan bulduğu basketlerle son çeyreğe 12 sayı farkla 63-51 galip girdi.

Anadolu Efes, dördüncü çeyrekte Janning, Perperoglou ve Milko Bjelica'nın skorer oyunuyla farkı giderek açtı. Sergilediği sert savunma ile Fenerbahçe Ülker'in kolay sayı bulmasını engelleyen lacivert-beyazlılar, 37. dakikada 22 sayılık (79-57) farka ulaştı. Son bölümde oyunu rölantiye alan ve elindeki skor avantajını iyi kullanan Anadolu Efes, müsabakadan 18 sayılık farkla 85-67 galip ayrıldı.

Karşılaşmanın en skorer ismi, Fenerbahçe Ülker adına 20 sayı üreten Vesely olurken, sarı-lacivertli ekipte Nemanja Bjelica ise 16 sayı ve 16 ribaundluk performansıyla "double-double" yaptı. Anadolu Efes'te ise 5 oyuncu çift haneli sayılara ulaştı.

Haberin Devamı

ANADOLU EFES: 85 - FENERBAHÇE ÜLKER: 67

Salon: Abdi İpekçi
Hakemler: Emin Moğulkoç, Rüştü Nuran, Alper Altuğ Köselerli

Anadolu Efes: Doğuş Balbay 6, Janning 13, Perperoglou 17, Lasme 7, Saric 11, Okben Ulubay, Milko Bjelica 3, Cedi Osman 14, Draper 12, Deniz Kılıçlı 2, Emircan Koşut
Başantrenör: Dusan Ivkovic

Fenerbahçe Ülker: Goudelock 10, Bogdanovic 10, Kenan Sipahi, Vesely 20, Semih Erden 2, Zoric 3, Nemanja Bjelica 16, Emir Preldzic 2, Berk Uğurlu 4, Melih Mahmutoğlu, Serhat Çetin
Başantrenör: Zeljko Obradovic

1. Periyot: 19-12
2. Periyot: 44-41
3. Periyot: 63-51
4. Periyot: 85-67
5 Faul: 37.52 Saric, 39.37 Lasme (Anadolu Efes); 37.56 Emir Preldzic (Fenerbahçe Ülker)

MAÇTAN NOTLAR

Türkiye Basketbol Ligi'nin 13. haftasında zirveyi ilgilendiren önemli maçta Anadolu Efes ile Fenerbahçe Ülker karşı karşıya gelirken, takımların Sırp teknik adamları Türkiye'de ilk kez birbirine rakip oldu. Fenerbahçe Ülker'de ikinci sezonunu geçiren ve ilk sezonunda takımını şampiyonluğa taşıyan Zeljko Obradovic ile sezon başında Anadolu Efes'in başına getirilen Dusan Ivkovic, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılan maçta Türkiye'de ilk kez karşı karşıya geldi. İki teknik adam, Obradovic'in Panathinaikos'u, Ivkovic'in ise Olympiakos'u çalıştırdığı dönemde Yunanistan'da önemli maçlarda rakip olmuştu.

Haberin Devamı

Thomas Heurtel de maçı izledi

Anadolu Efes'in yeni transferi Thomas Heurtel, takımının Fenerbahçe Ülker ile yaptığı maçı Abdi İpekçi Spor Salonu'nda izledi. Bugün sağlık kontrolünden geçen ve sözleşme imzalayan Heurtel, gelecek maçlarda takımdaki yerini alıp, ligde de forma giyebilecek.

Fenerbahçe Ülker taraftarından büyük destek

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılan karşılaşmaya büyük ilgi gösteren Fenerbahçe taraftarları, kendilerine ayrılan bölümü doldurdu. Güvenlik görevlileri tarafından kordon içine alınan bölümün dolması ve sarı-lacivertli taraftar sayısının daha da artması üzerine, güvenlik kordonu genişletildi. Müsabakayı yaklaşık 3 bin sarı-lacivertli taraftar izledi. Anadolu Efes taraftarları da müsabakada takımlarına destek verirken, salondaki boşluklar dikkati çekti.

Haberin Devamı

Fenerbahçeli taraftarlardan yönetime tepki

Fenerbahçe yönetimiyle problem yaşayan Genç Fenerbahçeliler taraftar grubu üyelerinin ağırlıklı olduğu tribünlerde, zaman zaman tepki tezahüratları yapıldı. "Yönetim istifa" şeklinde tezahüratlar yapan taraftarlar, devre sonunda sarı-lacivertli takımı tribüne çağırmasına karşın, karşılık almadı. Takımın tribüne gelmemesi üzerine ise ıslıklarla tepki gösterildi.

Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic

Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, Türkiye Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Ülker'i 85-67 yendikleri maçtaki güçlü rakiplerini 67 sayıda tutmayı başardıklarını söyledi. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ivkovic, "Bugün çok yüksek kalitede bir maç oldu. Fenerbahçe Ülker gibi çok güçlü bir takıma karşı oynadık ve onları 67 sayıda tutmayı başardık" dedi. İlk 5 dakikada 16-0 öne geçmeleri ve ardından 17 sayılık (19-2) bir fark yakalamaları konusuna değinmek istemediğini dile getiren Ivkovic, şöyle konuştu:

"İkinci periyotta hatalar yaptık ve potamızda 29 sayı gördük. Bugün en önemli şey, takım olarak sergilediğimiz performanstı. Tüm istatistiklerde rakibimizin önündeydik. Fenerbahçe Ülker gibi bir takımı boyalı alanda yüzde 50'nin altında tuttuk. Lasme ile Saric, erken faul problemine girdiler ama bugün takım oyununun nasıl oynanması gerektiğini gösterdik. Maçı kontrol ettik."

Anadolu Efesli oyuncu Deniz Kılıçlı ise rakibin gücünü bildiklerini aktararak, "Yüksek asist ve düşük top kaybı yüzdelerini bozmaya çalıştık. Tempoyu onlardan yüksek tutmak istedik ve bunu yapınca da maç bize geldi. Takımdaki herkes bugün kalpten oynadı. Bu nedenle de başarılı olduk" değerlendirmesinde bulundu.

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, karşılaşmanın ilk periyodundaki kötü oyunlarına dikkati çekerek, "Maça çok kötü başladık. İlk 5 dakikada skorun 16-0 olması inanılmaz bir şey. Kesinlikle maçın içinde değildik. Bunun sebebini anlamak çok zor" ifadelerini kullandı. Anadolu Efes'in kendilerine karşı ciddi bir savunma yapacağını bildiklerini ve buna da hazırlandıklarını aktaran Sırp teknik adam, şöyle devam etti:

"Ancak maç içinde buna çözüm bulamadık. Molalarda toparlamaya çalıştık ve ikinci yarıda da skoru başa baş hale getirdik. İlk çeyrekte yaptığımız hataları, üçüncü çeyrekte tekrarlamaya başladık. Rakibin sana hiç kolay sayı vermemesini izlemek çok zor. Her savunmadan skorla dönüyorlar ve sen hala geridesin. Motivasyon ve konsantrasyon olmayınca, faul atışlarını da kullanamayınca böyle oluyor. Anadolu Efes'le yarışacak seviyede bile değildik. Yarın da bunun üzerine konuşacağız."

"Zizis bize önemli bir destek verecek"

Zeljko Obradovic, adı Fenerbahçe Ülker ile anılan ancak henüz resmi olarak açıklanmayan Yunan oyuncu Nikos Zizis'in transferini de doğruladı. Rusya'nın Unics Kazan takımında forma giyen oyuncunun transferiyle ilgili olarak tecrübeli çalıştırıcı, "Son 2-3 gün içinde gelişen bir olay. Çok iyi bir fırsat oldu ve değerlendirme kararı verdik. Oyun kurucu pozisyonunda, özellikle THY Avrupa Ligi Top 16 turunda bize çok önemli bir destek vereceğine inanıyoruz" dedi. Sarı-lacivertli oyuncu Nemanja Bjelica da "Maça çok kötü başladık. İkinci yarıda biraz toparlandık ama Anadolu Efes çok hazırdı. Bir şekilde dönmeye çalıştık ancak çok fazla hata yaptık. Sonuçta da böyle bir skor çıktı" ifadelerini kullandı.

Yazarlar