Basketbol Anadolu Efes - Türk Telekom: 93-75

Anadolu Efes - Türk Telekom: 93-75

26.05.2015 - 22:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisinin 3. maçında Anadolu Efes sahasında Türk Telekom'u 93-75 yendi.

Anadolu Efes - Türk Telekom: 93-75

Türkiye Basketbol Ligi play-off çeyrek finalinin 3. maçında Anadolu Efes, Türk Telekom'u 18 sayı farkla 93-75 yenerek seride 2-1 ön geçti ve yarı finale yükseldi. Lacivert-beyazlı takım, yarı finalde Darüşşafaka Doğuş'u eleyen Trabzonspor Medical Park'ın rakibi oldu.

Haberin Devamı

İLK YARI

Maçın başından itibaren baskılı savunma yapan ve rakibini hataya iten lacivert-beyazlı takım, hem içeriden hem dışarıdan sayılar üretti. Saric ve Perperoglou ile basketler bulan Anadolu Efes, Krstic ile de etkili olarak ilk çeyrekte 12 sayılık üstünlük yakaladı: 29-17

Mücadelenin 2. periyoduna da Birkan ve Cedi Osman'ın sayılarıyla başlayan ev sahibi takım, farkı giderek açtı. Janning'in sayılarıyla 16. dakika içinde farkı 21 sayıya (47-26) çıkaran Anadolu Efes, ilk yarıyı da 53-36 önde tamamladı.

İKİNCİ YARI

Anadolu Efes, ikinci yarıda da rakibine şans vermedi. Maçın 3. periyodunu 73-57 önde geçen lacivert-beyazlı takım, karşılaşmayı da 93-75 kazandı. Kenardan gelen Cedi Osman, ürettiği 20 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.

Haberin Devamı

Serinin ilk maçını 88-71 kazanarak 1-0 öne geçen ancak ikinci karşılaşmadan 88-83 mağlup ayrılarak rakibinin 1-1 eşitliği sağlamasını engelleyemeyen Anadolu Efes, sahasındaki 3. maçı kazandı ve seride 2-1 öne geçip adını yarı finale yazdırdı.

ANADOLU EFES: 93 - TÜRK TELEKOM: 75

Salon: Abdi İpekçi
Hakemler: Mehmet Keseratar, Yener Yılmaz, Serdar Ünal

Anadolu Efes: Janning 8, Doğuş Balbay 6, Perperoglou 7, Saric 11, Lasme 13, Birkan Batuk 13, Cedi Osman 20, Heurtel 2, Krstic 11, Deniz Kılıçlı 2, Furkan Korkmaz, Cenk Akyol
Başantrenör: Dusan Ivkovic

Türk Telekom: Valters 5, Evren Büker 3, Carter 14, Mc Cauley 6, Johnson 11, Barış Ermiş 12, Roll 13, Mutlu Akpınar, Ümit Sonkol 9, Murat Göktaş 2, Pertev Öngüner
Başantrenör: Ercüment Sunter

1. Periyot: 29-17
2. Periyot: 53-36
3. Periyot: 73-57
4. Periyot: 93-75

MAÇIN ARDINDAN

Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic

Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, Türkiye Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisinin 3. maçında Türk Telekom'u 93-75 yendikleri maçta hem hücumda hem savunmada iyi oynadıklarını söyledi.

Dusan Ivkovic, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, kazanmayı hak ettiklerini belirterek, "Maça çok iyi başladık. Hücumda iyi oynadığımız gibi savunmada da agresif performans sergiledik. Çok top kaybı yaptık. Türk Telekom, bundan dolayı kolay sayı buldu" dedi.

Haberin Devamı

Play-off yarı final serisinde Trabzonspor Medical Park ile karşılaşacaklarını anımsatan tecrübeli çalıştırıcı, iyi hazırlanarak maça çıkmak istediklerini kaydetti.

Birkan Batuk

Lacivert-beyazlı takımın genç oyuncusu Birkan Batuk ise maçın başından itibaren istediklerini yaparak rakiplerini yendiklerini dile getirdi.

Türk Telekom Başantrenörü Ercüment Sunter

Türk Telekom'un tecrübeli başantrenörü Ercüment Sunter, maçın başındaki farkın rakiplerine avantaj sağladığını ifade etti.

Dar rotasyonla mücadele ettiklerini ve yorgunluğun etkisini 3. maçta hissettiklerini vurgulayarak, "Maçın başında fark açıldı, geri gelemedik. Rakocevic'in oynamaması bizi etkiledi. Krstic'i tutmakta zorlandık. Play-off'ta bize şans verilmiyordu. En azından seriyi dengeleme şansını bulduk" diye konuştu.

Ümit Sonkol

Türk Telekom'un uzun oyuncusu Ümit Sonkol ise Anadolu Efes'in kalitesini ortaya koyarak galibiyete ulaştığını söyledi.

Yazarlar