BursaSpor ANADOLU'DAN BİR ŞAMPİYON DAHA ÇIKMAZ

ANADOLU'DAN BİR ŞAMPİYON DAHA ÇIKMAZ

16.02.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

“Hepimiz Türk futbol tarihine geçtik, bunu kimse silemez. Bir Anadolu takımının daha şampiyon olması, Bursa’nın ulaştığından 10 kat zor.”

ANADOLUDAN BİR ŞAMPİYON DAHA ÇIKMAZ

RÖPORTAJ: ÖMER GÜVENÇ

Haberin Devamı

TÜRK futbolunun yeni nesildeki en önemli teknik direktörlerinden Ertuğrul Sağlam, Bursaspor kariyerine nokta koymasının ardından ilk kez VATAN’a konuştu. Samsunspor ile başladığı teknik direktörlük kariyerinde Kayserispor ve Beşiktaş’ı çalıştıran ve ardından Bursaspor ile 2009-10 sezonunda şampiyonluğa ulaşıp ‘Anadolu devrimini’ gerçekleştiren Ertuğrul Sağlam çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ANADOLU takımlarının bir daha şampiyonluk yaşamasının neredeyse imkansız olduğunu vurgulayan 44 yaşındaki başarılı çalıştırıcı, şunları söyledi:
“ŞAMPİYONLUĞUN maddi bir karşılığı yok. Birine deseniz ki “Türkiye’de bir Anadolu takımıyla şampiyon olacaksın, kaç lirayla satın alırsın?” Alamazsınız. Hepimiz Türk futbol tarihine geçtik bunu kimse silemeyecek. 50 senelik tarihe baktığın zaman orada Bursa ismini göreceksiniz. Manevi açıdan da kazancı çok büyük kesinlikle hiçbir şeyle ölçülemez.

Haberin Devamı

EN ÖNEMLİSİ
BURSASPOR’LA antrenörlük hayatımda yaşayabileceğim en büyük mutluluklardan birisini yaşadım. Bence Türk futbol tarihindeki en önemli iki başarıdan birisidir bu. Diğeri de G.Saray’ın UEFA şampiyonluğudur. Bir Anadolu takımının daha şampiyon olabileceğine inanmıyorum.
Bundan sonra başka bir Anadolu takımının şampiyonluğu Bursa’nınkinden belki 10 kat daha zordur. Bize destek olan Bursa taraftarına, halkına, yönetimimize tekrar teşekkür ediyorum.”

‘Milli Takım’dan teklif gelmedi’

“MİLLİ Takım’ı çalıştırmak da Türk antrenörlerin hedeflerindendir tabii. Ancak bu konuda bir teklif gelmedi, zaten gündemimde de değil. Yurt dışından beklentilerim farklı. İnşallah bir gün yabancı takım çalıştırırım.”

‘Drogba önemli...’

“DROGBA’NIN Türkiye’de oynaması marka değeri açısından çok önemli. Sneijder’le birlikte G.Saray’a katkı yapacak ve Türk futbolu adına önemli bir misyon üstleneceklerdir. Bu isimler ligimize olan ilgiyi arttıracak.”

‘Dava açmadım’

“BURSASPOR’A kırgın değilim, çok güzel ayrıldık. Kulübü mahkemeye vermedim. Takımda kalmam için ısrar olmadı. Başkan, daha önce benzer durumda, kalmam için ısrar etmişti ama artık kararlı olduğumu hissetti.”

Haberin Devamı

Bırakmam gerekiyordu

“BEŞİKTAŞ’A geldiğim yıl UEFA’da gelecek vaadeden 20 antrenörden biri olarak gösterilince yurt dışından da teklifler geldi. Yönetici, başkan ve antrenör görüşmesi sonucu Beşiktaş’a geldim.
BÖYLE bir teklifi bekliyordum. Genç yaşta gösterdiğim istikrardan sonra gelen teklifi kabul ettik. O zamanlar gençtim ama tecrübesiz değildim. Eğer bir hedefe gidecekseniz futbolcuların yanında personelle beraber yaklaşık 100 kişilik grubu da kendi hedefiniz doğrultusunda yönetmelisiniz.
NEDEN bıraktığım konusuna çok fazla girmek istemiyorum. Bırakmamız gerekiyordu. Ülkede oluşturduğumuz saygınlığa zarar vermemek için ayrıldık. Yönetim ve teknik adam ilişkisinde bazı sıkıntılar gördüğümüz için bırakmak zorunda kaldık.”

‘Aybaba haklı’

’“QUARESMA’NIN gönderilişi tamamen antrenörün tercihidir. Ben hocanın yanındayımdır. Eğer antrenörü oraya getiriyorsanız, onun oyun anlayışına ve felsefesine uymak zorundasınız. Orada Samet hoca var, o olmayacak dediyse iş bitmiştir.”

Haberin Devamı

‘Gül etkili olmadı’

“SAYIN Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Beşiktaş’a gitmemde etkisi olmadı. Zaten öyle bir durumun içine girmez, biliyorsunuz Sayın Abdullah Gül’ün memleketi Kayseri, kendi hemşehrileri gönül koyardı.”

‘60-70 puan yeter’

“ŞAMPİYONLUK yarışında G.Saray tabii önde. F.Bahçe’nin de bu yarışa dahil olacağını düşünüyorum. Beşiktaş da kopmayacaktır. 60-70 arasında bir puan şampiyonluk için yeterli olacaktır. Oynanan maç sayısına göre son yıllardaki en düşük puan ortalamasını yaşıyoruz.”

GÜVENÇ’LE?GÜNDEME DAİR

Sağlam, yazarımız Ömer Güvenç ile keyifli bir sohbet gerçekleştirirken gündemdeki konuları da değerlendirdi.