BursaSpor Ankara'da puanlar paylaşıldı

Ankara'da puanlar paylaşıldı

23.09.2012 - 18:42 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 5. hafta karşılaşmasında Elazığspor, Bursaspor ile 1-1 berabere kaldı.

Ankarada puanlar paylaşıldı

Spor Toto Süper Lig'in 5. hafta karşılaşmasında Elazığspor, Bursaspor ile 1-1 berabere kaldı.por Toto Süper Lig’de Sanica Boru Elazığspor ile Bursaspor 1-1 berabere kaldı.

Haberin Devamı

19 Mayıs Stadı'nda oynanan karşılaşmada 44. dakikada Gökhan'la 1-0 öne geçen Elazığspor'a cevap 54. dakikada Pinto'nun penaltı golüyle geldi.

MAÇTAN DAKİKALAR

Spor Toto Süper Lig’de Sanica Boru Elazığspor, Bursaspor karşısında maçın ilk yarısını 1-0 önde tamamladı.

6. dakikada Belluschi’nin ortaladığı topu ceza alanı içinde önünde bulan Batalla, zayıf bir vuruş yapınca top yandan dışarı çıktı.

12. dakikada Vederson’un soldan yaptığı ortada önündeki Adem’e çarpan topu kaleci Ivesa son anda kale çizgisinden ayaklarıyla çıkardı.

19. dakikada Gökhan’ın pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Adem’in aut çizgisinden vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Carson’da kaldı.

23. dakikada Basser’in sağ taraftan yerden yaptığı ortada ceza alanı içinde topla buluşan Pinto’un sert şutunda Orhan’a çarpan top üstten kornere çıktı.

44. dakikada gelişen atakta Sanica Boru Elazığspor golü buldu. Bu dakikada ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Mansor, önündeki Ömer’den sıyrıldıktan sonra altıpas içine topu gönderdi. Arkalardan gelen Gökhan önündeki rakibine rağmen topa dokunarak takımını 1-0 öne geçirdi.

45 3. dakikada Bursaspor’un kullandığı köşe atışında ceza alanı içinde İbrahim’in kafa vuruşunda Adem topu gol çizgisinden çıkardı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Sanica Boru Elazığspor’un üstünlüğüyle sona erdi.

53. dakikada ceza alanında Bülent, Bursasporlu Ozan’ı düşürünce hakem penaltı noktasını gösterdi. 54. dakikada penaltı atışını kullanan Pinto, topu ağlara gönderdi ve 1-1 eşitliği sağladı.

59. dakikada Tuncay’ın sağ kanattan ceza alanı dışına gönderdiği topa Batalla vurdu. Kaleci Ahmet, meşin yuvarlağı direğin köşesinde tutmayı başardı.

81. dakikada Ozan’ın sol taraftan uzak direğe yaptığı ortada topla buluşan Tuncay’ın şutunda, kaleci Ahmet iki hamlede meşin yuvarlağı kontrol etti.

90 2. dakikada Murat’ın ara pasıyla ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Mansor’un vuruşunu kaleci Carson kornere çeldi.

Karşılaşma 1-1 sona erdi.

Haberin Devamı

Stat: 19 Mayıs

Haberin Devamı

Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Bülent Gökçü, Serkan Akarca
Sanica Boru Elazığspor: Ivesa (Dk. 46 Ahmet), Adem, Bilica, Orhan,
Kwasie, Gökhan (Dk. 69 Murat), Faubert, Bülent, Köksal, Tum (Dk. 84 Aydın),
Mansor
Bursaspor: Carson, Basser, Ömer, İbrahim, Vederson, Ozan, Musa (Dk. 69
Murat), Belluschi (Dk. 87 Bangura), Sestak (Dk. 46 Tuncay), Batalla, Pinto
Goller: Dk. 44 Gökhan (Sanica Boru Elazığspor), Dk. 54 Pinto (penaltıdan)
(Bursaspor)
Sarı kartlar: Dk. 62 Belluschi (Bursaspor), Dk. 70 Orhan (Sanica Boru
Elazığspor)

-Elazığspor cephesi-

Spor Toto Süper Lig’de, Ankara’daki maçta Bursaspor ile 1-1 berabere kalan Sanica Boru Elazığspor’un teknik direktörü Bülent Uygun, yeni bir takım kurduklarını ve ilerleyen haftalarda daha iyi olacaklarını belirterek, ”Bu ligde kalıcı olacağız” dedi.

Teknik direktör Uygun, takımının çok yeni olduğunu dile getirerek, ”Karşımızda şampiyon olmuş, hem de başarılı hocalardan Ertuğrul Sağlam’ın Bursaspor’u vardı. Birçok eksiğimize rağmen saha avantajını kullanamadığımız bir ortamda sahada güzel bir oyun sergilemeye çalıştık ve bir puan aldık. Gönül isterdi ki 3 puan olsun, ama olmadı. Futbolcuların verdiği mücadeleyi tebrik ediyorum. Haftalardır oyuncularım hatalara maruz kalıyorlar. Ligde kalıcı olacağız” diye konuştu.

Bülent Uygun, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) hakem konusunda yorum yapmalarına izin vermediklerine değinerek, ”Türk hakemliğinin profesyonelleşmesi gerektiğini hep söylüyorum. Bunu yapınca daha başarılı olacaklarına inanıyorum. Tüm hakemlerimizin iyi niyetli olduklarına inancım tamdır” ifadesini kullandı

Haberin Devamı

-Bursaspor cephesi-

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise her iki takımın da bir puandan fazlasını hak etmediğini söyledi.

Amaçlarının 3 puan alarak, Karabük maçıyla başlayan galibiyet serisini devam ettirmek olduğunu belirten Sağlam, şunları kaydetti: ”Galibiyetler alarak ligin üst sıralarına tırmanmak istiyoruz. Bugün işler istediğimiz gibi gitmedi. Deplasman maçında 2 puan kaybettik. Oyunu kontrol edemedik. İkinci yarıda pozisyonlar vardı. Oyun başında da ilk 20 dakikada posizyonlarımız vardı. 3 puan alacak pozisyonlar ürettik. Oyunun geneli skora yansıdı. İki takım da bir puandan fazlasını hak etmedi. Biz daha iyi olacağız.” Bursasporlu oyunculardan Ömer Erdoğan ve Vederson da girdikleri pozisyonlarda golü bulamadıklarını ve 3 puana ulaşamadıklarını söyledi.

Yazarlar