Skorer Ankaragücü, hem galibiyete, hem de gole hasret

Ankaragücü, hem galibiyete, hem de gole hasret

03.02.2012 - 11:29 | Son Güncellenme:

.

Ankaragücü, hem galibiyete, hem de gole hasret

Spor Toto Süper Lig’de tarihinin en kötü sezonlarından birini yaşayan Ankaragücü, son 6 haftadır hem galibiyet, hem de gol hasreti çekiyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, ligde alınan başarısız sonuçların yanı sıra yönetimsel anlamda yaşadığı sorunlarla da boğuşan başkentin 102 yıllık kulübü Ankaragücü, taraftarlarının yanı sıra Türk spor kamuoyunu da üzmeye devam ediyor.

2011-2012 sezonunda bugüne kadar oynadığı 24 karşılaşmadan 2 galibiyet, 5 beraberlik ve 17 mağlubiyetle ayrılan sarı-lacivertliler, topladığı 11 puanla ligde kalma umutlarını da yavaş yavaş tüketmeye başladı.

Puan cetvelinin son sırasına demir atan Ankaragücü, 24 karşılaşmada 17 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesinde ise 49 gol görerek ligin en az gol atan ve en fazla gol yiyen takımı olma özelliği taşıyor.

Son olarak Ergin Keleş sevindirdi

Haberin Devamı

Ligde son olarak ligin 18. haftasında deplasmanda Mersin İdman Yurdu’nu Ergin Keleş’in golleriyle 2-1 yenme başarısını gösteren Ankaragücü, 6 haftalık bölümde ne galibiyet ne de gol sevinci yaşayamadı.

Ankaragücü, sahasında oynadığı maçlarda ise son olarak ligin 11.

haftasında, ilk galibiyetini aldığı Kardemir Karabükspor maçında taraftarlarına gol sevinci yaşatmıştı.

O dönem teknik direktör Ziya Doğan yönetiminde Kardemir Karabükspor maçına çıkan sarı-lacivertlilerin gollerini, karşılaşmanın 7. dakikasında Atilla Aybars Garhan ve 74. dakikada Tonia Tisdell kaydetmişti. Tisdell’in golünün ardından sarı-lacivertli renklere gönül verenler, Ankara 19 Mayıs Stadı’nda gol sevincini hiç yaşayamadı.

Golcülerden tek kalan Atilla Aybars Garhan

Haberin Devamı

Sarı-lacivertlilerin attığı 17 gole imza atan 10 futbolcudan takımda sadece Atilla Aybars Garhan kaldı. Genç golcü forma giydiği karşılaşmalarda takımı adına 3 gol kaydetti.

Ekonomik sıkıntılar nedeniyle sözleşmelerini feshederek takımdan ayrılan Serdar Özkan, Tisdell (2), Kağan Söylemezgiller, Jan Rajnoch, Turgut Doğan Şahin (2), Theo Weeks, Hürriyet Güçer (2), Murat Duruer ve Ergin Keleş (2) takımın diğer gol atan oyuncuları oldu.