Skorer Ankaragücü'nden Türkiye'de bir ilk

Ankaragücü'nden Türkiye'de bir ilk

03.07.2010 - 16:05 | Son Güncellenme:

Yeni sezon hazırlıklarına başlayan Başkent ekibi, farklı bir teste tabi tutuldu

Ankaragücünden Türkiyede bir ilk

Sarayköy Tesisleri'nde yeni sezon hazırlıklarına devam eden Ankaragücü'nde futbolcular, Almanya'dan gelen özel sağlık ekibi tarafından Türkiye'de ilk defa uygulanan bir teste tabi tutuldu.

Haberin Devamı

Almanya Futbol Federasyonu doktoru Stefan Schuh'un önderliğinde Türkiye'ye gelen sağlık ekibinde Almanya 21 Yaş Altı Milli Takımı Asistan Hocası Wilfried Zander, ünlü tenisçi Steffi Graf'ın da doktoru olan Greg Marquissee, beyin reaksiyon geliştirme uzmanı Werner Schoppa ile Stuttgart yetenek geliştirme hocası Dirk Wüllbier yer aldı. Bu test hakkında gazetecilere bilgi veren Ankaragücü Kulübü Sağlık Ekibi Başkanı Doç. Dr. Burak Kunduracıoğlu, "Futbolculara kuvvet ve laktat testini her yıl sezon öncesinde biz yapıyoruz. Ancak bu test ülkemizde bir ilk oldu. Toplam 22 futbolcuya 6 istasyonda uygulanan bu testle futbolcuların reaksiyon zamanını futbola özgü test ederek, maç içinde dışarıdan gelen işitsel uyarıları algılamalarını en aza indirgeyerek, oyuna daha fazla konsantre olmalarını hedefliyoruz. Bu test aslında Amerika'da ve Avrupa'da üst düzey yöneticiler ile iş adamlarına uygulanıyor. Biz bunu futbola uyarlıyoruz. Dışardan gelen reaksiyonlardan daha az etkilenmeyi sağlayacak bu yöntem, aynı zamanda doğru antrenman tekniklerini de futbolcunun kapasitesine göre uygulanması anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

FUTBOLCULAR YENİ SEZONU İPLE ÇEKİYOR

Bu sene Süper Lig'de 100. yılını kutlayacak olan Ankaragücü'nde başarılı defans oyuncusu Ediz Bahtiyaroğlu, sezona iyi başlamak istediklerini vurgulayarak, "Kampa başlayalı 4 gün oldu ve 4 gündür çok iyi çalışıyoruz. Bugün de bazı testlerden geçeceğiz. Sezona çok iyi bir şekilde başlamak istiyoruz. Bunu da başaracak güçteyiz. Gerçekten çok kaliteli bir kadroya sahibiz. Bu sene Ankaragücü'nün hedefi üst sıralarda oynamak. Tesislerimiz ve imkanlarımız yukarılara oynamaya müsait. Zaman zaman yedek kaldım ama önemli olan bunlardan ders çıkarmak. Her futbolcunun başına gelebilecek olaylar bunlar. Bu sene ilk hedefim kendi takımında bütün maçlarda sahada olmak, daha sonra A Milli Takım forması giymek" şeklinde konuştu.

Manisaspor'dan gelen Güven Varol ise, "Ankaragücü'ne geldiğim için çok mutluyum. Büyük ve hedefleri olan bir camia. Kendi hedeflerim doğrultusunda Ankaragücü bünyesinde elimden geleni yapmak istiyorum. Mükemmel bir tesisde yeni sezon hazırlıklarına başladık. Burada sezona en iyi şekilde hazırlanmak istiyoruz. Sezon başındaki kampta yaptığımız çalışmalar bütün sezon bizi götürecektir. En iyi şekilde çalışıp kondisyon depolayacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz sezon Antalyaspor'da kiralık oynayan Tita ve kaleci Stefan Senecky ise dün akşam kampa katıldı.